Δευτέρα 13 Μαΐου 2013

ΤΕΛΕΙΩΜΕΝΟ ΚΑΘΑΡΜΑ Ο 30ΧΡΟΝΟΣ ΑΛΒΑΝΟΣ ΠΟΥ ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ: ΣΥΝΕΘΛΙΨΕ ΜΕ ΠΕΤΡΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΥΠΝΟ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΤΩΝ ΗΛΙΚΩΜΕΝΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΛΗΣΤΕΨΕΙ

ΤΕΛΕΙΩΜΕΝΟ ΚΑΘΑΡΜΑ Ο 30ΧΡΟΝΟΣ ΑΛΒΑΝΟΣ ΠΟΥ ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ: ΣΥΝΕΘΛΙΨΕ ΜΕ ΠΕΤΡΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΥΠΝΟ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΤΩΝ ΗΛΙΚΩΜΕΝΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΛΗΣΤΕΨΕΙxeirovomvides
ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΛΑΣ
Εξιχνιάστηκε άμεσα η προχθεσινή διπλή ανθρωποκτονία στα Κτίσματα Ιωαννίνων
Συνελήφθη ο 30χρονος αλλοδαπός δράστης, ο οποίος τραυμάτισε θανάσιμα και λήστεψε ανδρόγυνο ημεδαπών μέσα στο σπίτι τους
Ο ίδιος, με την απειλή χειροβομβίδων, λίγο νωρίτερα είχε ληστέψει θαμώνες εστιατορίου και ένα σπίτι στον ίδιο οικισμό
Εξιχνιάστηκε άμεσα από αστυνομικούς της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ιωαννίνων η ανθρωποκτονία 72χρονου ημεδαπού και της 73χρονης συζύγου του, που έγινε προχθές (11-05-2013) το βράδυ μέσα στο σπίτι τους στα Κτίσματα Ιωαννίνων (Σχετική Ανακοίνωση της Γ.Α.Δ.Π. Ηπείρου από τις 12-05-2013).
Δράστης είναι ένας 30χρονος αλλοδαπός, Αλβανικής καταγωγής ο οποίος συνελήφθη χθες (12-05-2013) το μεσημέρι, κατόπιν συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης της Ομάδας Πρόληψης & Καταστολής Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) και της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, στην Πεδινή Ιωαννίνων και εξεταζόμενος, ομολόγησε, με λεπτομέρειες, τις πράξεις του.
Αναλυτικότερα, ο δράστης την 22.00 ώρα περίπου προχθές το βράδυ, πήγε σε εστιατόριο στα Κτίσματα Ιωαννίνων και απειλώντας με 2 χειροβομβίδες τους θαμώνες του καταστήματος απαίτησε χρήματα. Τελικά, κατάφερε να αποσπάσει μία τσάντα. Κατά τη διαφυγή του, απασφάλισε και πέταξε μια χειροβομβίδα κατά του ιδιοκτήτη του καταστήματος και θαμώνων που τον καταδίωκαν, χωρίς αυτή να εκραγεί.
Στη συνέχεια, ο ίδιος δράστης, εισήλθε στο σπίτι ημεδαπής στον ίδιο οικισμό και πάλι με την απειλή χειροβομβίδας, αφαίρεσε δύο κινητά τηλέφωνα και διέφυγε.
Μετά εισήλθε στο σπίτι ηλικιωμένου ζευγαριού στο ίδιο χωριό και αφού τους χτύπησε με πέτρα στο κεφάλι, την ώρα που κοιμόντουσαν, τραυματίζοντάς τους θανάσιμα, αφαίρεσε χρυσαφικά και το Ι.Χ. φορτηγό αυτοκίνητο, το οποίο ήταν σταθμευμένο έξω από το σπίτι, με το οποίο και διέφυγε.
Το κλεμμένο αυτοκίνητο βρέθηκε ακινητοποιημένο στην πόλη των Ιωαννίνων τα ξημερώματα της 12-05-2013 , αφού ο δράστης έχασε τον έλεγχο του οχήματος, το οποίο εξετράπη της πορείας του και προσέκρουσε σε τοίχο. Ο δράστης εγκατέλειψε το όχημα και διέφυγε πεζός σε άγνωστη κατεύθυνση.
Άμεσα κινητοποιήθηκαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις για τον εντοπισμό του δράστη και σε συνεργασία με το Κέντρο Άμεσης Δράσης της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ιωαννίνων, συγκροτήθηκαν συνεργεία ελέγχων σε κομβικά σημεία και πιθανούς δρόμους διαφυγής.
Στο πλαίσιο των ευρείας κλίμακας αναζητήσεων, ο 30χρονος εντοπίστηκε από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης & Καταστολής Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) και της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, περίπου στις δύο το μεσημέρι στη διασταύρωση Πεδινής Ιωαννίνων, όπου μετά από συντονισμένη επέμβαση των αστυνομικών ακινητοποιήθηκε και συνελήφθη.
Πρέπει να σημειωθεί ότι ο δράστης, ο οποίος είχε αλλάξει ενδυμασία, κατά την προσέγγιση των αστυνομικών απασφάλισε μία χειροβομβίδα, προκειμένου να καταστήσει αδύνατη τη σύλληψή του , πλην όμως από την έγκαιρη επέμβαση των αστυνομικών δεν επιτεύχθηκε η πυροδότησή της .
Σε σακίδιο που είχε πάνω του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τρεις χειροβομβίδες αμυντικού τύπου και τα κλοπιμαία.
Επίσης, προέκυψε ότι ο 30χρονος είχε αποφυλακιστεί από τις Δικαστικές Φυλακές Ναυπλίου την 25-02-2013, όπου είχε εκτίσει ποινή φυλάκισης πέντε (5) ετών και επτά (7) μηνών, για διακεκριμένες κλοπές, ενώ στη συνέχεια απελάθηκε και όπως διαπιστώθηκε από την αστυνομική έρευνα, εισήλθε ξανά παράνομα στη χώρα.
Στις έρευνες συμμετείχε και συνεργείο της Υποδιεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδος, σε συνεργασία με το Τμήμα Εγκληματολογικών Ερευνών της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Ηπείρου, καθώς και κλιμάκιο του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.
Ο 30χρονος δράστης, θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων, ενώ το προανακριτικό έργο διεξάγει η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.πηγη μακελειο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου