Δευτέρα 7 Μαΐου 2018

Ελβετία: Τα Lidl άρχισαν να πουλάνε κάνναβη

Τα Lidl άρχισαν να πουλάνε κάνναβη – Τη διαφημίζει ως «ντόπιο» προϊόν!
Κάνναβη στα σούπερ μάρκετ βρίσκουν πλέον οι Ελβετοί, καθώς η γερμανική αλυσίδα Lidl είχε τη φαεινή ιδέα να βάλει το προϊόν στα ράφια της σχεδόν επτά χρόνια μετά τη νομιμοποίηση της χρήσης μαριχουάνας από την κυβέρνηση. Το προϊόν, που η αλυσίδα τονίζει πως είναι «ντόπιο», πωλείται μαζί με τα προϊόντα καπνιστών, προέρχεται από τα λουλούδια του φυτού και περιέχει μικρή ποσότητα από την «ένοχη» ουσία τετραϋδροκανναβινόλη (THC).
Οι Αρχές στην Ελβετία ψήφισαν το 2011 νομοσχέδιο που επιτρέπει στους πολίτες άνω των 18 ετών να αγοράζουν και να κάνουν χρήση κάνναβης που δεν περιέχει πάνω από 1% της ψυχότροπης ουσίας THC. Η Lidl μάλιστα, η πρώτη εταιρία που εντάσσει -με τον πιο επικίνδυνο και απροκάλυπτο τρόπο- το χασίς στα προς πώληση προϊόντα, προτείνει την κάνναβη ως εναλλακτική του καπνού!
Η καλλιέργεια
Το κόστος της νόμιμης κάνναβης ανά τσιγάρο είναι περισσότερο από το διπλάσιο του κόστους ενός κανονικού τσιγάρου, ωστόσο αυτό μάλλον οφείλεται στη διαδικασία της καλλιέργειας, μια και τα φυτά βρίσκονται σε θερμοκήπια εσωτερικού χώρου, βιολογικά, χωρίς χημικά και συνθετικές ουσίες.
Η Lidl τονίζει πως τα προϊόντα κάνναβης εισήχθησαν στην ελβετική αγορά καθώς έχουν χαλαρωτική και αντιφλεγμονώδη δράση. «Οι νόμιμα καλλιεργούμενες ποικιλίες περιέχουν πολύ λίγες ποσότητες THC και υψηλό ποσοστό κανναβιδιόλης (CBD)» δήλωσαν υπεύθυνοι της Lidl σε μια προσπάθεια να κατευνάσουν τις αντιδράσεις.
Ενδιαφέρον παρουσιάζει τέλος πως η τελωνειακή υπηρεσία της Ελβετίας, η οποία εισπράττει φόρους από τις πωλήσεις προϊόντων κάνναβης, είδε να αυξάνονται οι λιανοπωλητές από μια «χούφτα» το 2015 σε περισσότερους από 140 το τελευταίο έτος.http://www.                https://hellas-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου