Τετάρτη 18 Απριλίου 2018

Είμαστε έτοιμοι για αυτό που έρχεται στο Αιγαίο; (Βίντεο)

Οι Τούρκοι είναι δεδομένο ότι θα κάνουν δυναμικές κινήσεις στο Αιγαίο.

Όλοι περιμένουν ένα θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο το οποίο θα οδηγήσει σε πόλεμο την Ελλάδα και την Τουρκία. Δεν είναι τυχαίες οι δηλώσεις των Τούρκων, οι οποίοι δηλώνουν ευθαρσώς ότι στο Αιγαίο υπάρχουν γκρίζες ζώνες.
Όσο λοιπόν οι Τούρκοι ετοιμάζονται για μια πολεμική σύρραξη, εμείς εδώ στην Ελλάδα «πετάμε αετό». Η Ελληνική ηγεσία έχει κλείσει τα μάτια της και απλά περιμένει το ΤΕΛΟΣ. Ο κ.Τσίπρας ροκανίζει τον χρόνο ώστε να περάσει ο καιρός και να πάει σε εκλογές το 2019 ή λίγο νωρίτερα.
Οι Έλληνες πολίτες έχουν μείνει άναυδοι από την αναποτελεσματικότητα της πολιτικής ηγεσίας. Σαφώς, κανένας δεν περίμενε κάτι εντυπωσιακό αλλά σίγουρα λίγοι περίμεναν να δουν αυτή την παθητικότητα. Οι Τούρκοι κάνουν ότι θέλουν, εξοπλίζονται συνεχώς ώστε να μας επιτεθούν, το ξέρει όλος ο κόσμος αλλά εμείς απλά ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ.
Δεν είναι δυνατόν να μένουμε άπραγοι την στιγμή που οι γείτονες μετράνε αντίστροφα τον χρόνο ώστε να μας επιτεθούν.
Ο Ερντογάν θέλει να πάει σε εκλογές με τις καλύτερες προϋποθέσεις. Οι Τούρκοι πολίτες δεν βλέπουν με καλό μάτι τον Σουλτάνο και ο Σουλτάνος πρέπει να τους δώσει κάτι ώστε να τον ξαναεπιλέξουν.
Τα πράγματα είναι ξεκάθαρα, ο Ερντογάν θα προκαλέσει όπως μπορεί την Ελλάδα με σκοπό να παραμείνει στην εξουσία. Δεν θα «κολλήσει», αν χρειαστεί θα «μπουκάρει» στην Ελλάδα.
Δεν μας προκαλεί εντύπωση η πολιτική της Τουρκίας, αφού εδώ και χρόνια παίζει παιχνίδια στην περιοχή μας. Εντύπωση μας προκαλεί το γεγονός ότι εμείς είμαστε εντελώς ανέτοιμοι.
Πολλοί λένε ότι πάμε για πόλεμο, ο Γερμανικός τύπος γράφει συνεχώς αυτό το πράγμα.
Ο Γαλλικός τύπος είναι γεμάτος με άρθρα για τον επερχόμενο ελληνοτουρκικό πόλεμο. Ο Μακρόν έχει σίγουρη μια πολεμική αναμέτρηση. Ο Αμερικανός πρέσβης μας έχει πει δεκάδες φορές ότι θα γίνει πόλεμος. Βέβαια όλοι έχουν τα συμφέροντα τους αφού βγάζουν πολλά χρήματα από τα εξοπλιστικά.
Πέρα όμως από την κούρσα των εξοπλισμών θα πρέπει να σταθούμε στο εξής γεγονός:
ΟΛΟΙ εκτός από ΕΜΑΣ, έχουν καταλάβει ότι ο Ερντογάν θα μας επιτεθεί. Εμείς απλά περιμένουμε το ΤΕΛΟΣ!
Η Ελλάδα είναι έτοιμη για μια πολεμική αναμέτρηση με την Τουρκία;
Σαφώς και όχι, τουλάχιστον όχι σε επίπεδο διαχείρισης. Η μόνη μας ελπίδα είναι ο στρατός, ο οποίος παραμένει σε καλό επίπεδο για τα οικονομικά δεδομένα της χώρας.
el            Του Γιώργου Φαρμάκη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου