Τετάρτη 14 Μαρτίου 2018

Πρωτοφανές: Αλβανοί μαστίγωσαν σωφρονιστικό υπάλληλο στις φυλακές - Απέκρυψε το συμβάν το υπ. Δικαιοσύνης!

Πρωτοφανές: Αλβανοί μαστίγωσαν σωφρονιστικό υπάλληλο στις φυλακές - Απέκρυψε το συμβάν το υπ. Δικαιοσύνης! Με αυτοσχέδιο μαστίγιο από καλώδιο τρεις Αλβανοί κρατούμενοι μαστίγωσαν σωφρονιστικό υπάλληλο των φυλακών Κορυδαλλού τον οποίο και ξυλοκόπησαν στη συνέχεια!
Το απίστευτο αυτό περιστατικό που είδε το φως της δημοσιότητας εχθές επιβεβαίωσε και η Ομοσπονδία Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Ελλάδος η οποία αναφέρει ότι σωφρονιστικός υπάλληλος  απειλήθηκε και ξυλοκοπήθηκε από τρεις Αλβανούς κρατουμένους, με αυτοσχέδιο μαστίγιο, μέσα στη Γ΄ πτέρυγα του καταστήματος κράτησης.
Ειδικότερα, η Ομοσπονδία αναφέρει ότι την Παρασκευή, 9 Μαρτίου, έντιμος, επαρκής και εργατικός, όπως τον χαρακτηρίζει, σωφρονιστικός υπάλληλος των φυλακών Κορυδαλλού, στην προσπάθειά του να κλείσει τα κελιά της Γ' πτέρυγας που παρέμεναν ανοικτά, αφού δεν είχε ολοκληρωθεί στον χρόνο που έπρεπε η νυκτερινή κατάκλιση, αρχικά απειλήθηκε με μαχαίρι και στη συνέχεια ξυλοκοπήθηκε από τρεις Αλβανούς κρατουμένους, οι οποίοι χρησιμοποίησαν αυτοσχέδιο μαστίγιο από καλώδιο, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.
«Παρ΄ όλα αυτά» συνεχίζει η Ομοσπονδία, «δεν υπήρξε καμία έγγραφη αναφορά, κανένα σχόλιο, καμία αντίδραση», αλλά αντίθετα «το περιστατικό αποκρύφτηκε και στην συνέχεια επιχειρήθηκε να υποβαθμιστεί».
Η Ομοσπονδία πληροφορήθηκε το περιστατικό ύστερα από διαρροή στον ηλεκτρονικό Τύπο.
Έρευνα για το «μαστίγωμα» του σωφρονιστικού υπαλλήλου
Τον πειθαρχικό έλεγχο του εμπλεκόμενου κρατουμένου που φέρεται να επιτέθηκε και να μαστίγωσε σωφρονιστικό υπάλληλο διέταξε το υπουργείο Δικαιοσύνης, ενημερώνοντας σχετικά για το θέμα, με ανάρτηση στην ηλεκτρονική σελίδα του.
Παράλληλα, παρήγγειλε τη διενέργεια έρευνας για την πλήρη διαλεύκανση του συμβάντος από Εισαγγελικό λειτουργό.
Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του το υπουργείο ενημερώθηκε «για έρευνες που διεξήχθησαν την Πέμπτη 8.3.2018 και τα ευρήματα αυτών χωρίς όμως να γίνει αναφορά στη συνέχεια για τέτοιας φύσης συμβάν. Ωστόσο, τη Δευτέρα 12.3.2018, με αφορμή το δημοσίευμα, ζητή­θηκε από τον αρμόδιο υπάλληλο να υποβάλλει αναφορά σχετικά με το θέμα.
Σύμφωνα μ’ αυτήν, κατά το βραδινό κλείσιμο των κελιών, την Παρασκευή 9.3.2018, υπήρξε μια ''έντονη λεκτική αντιπαράθεση'' με έναν κρατούμενο, ενώ δεν γίνεται καμία αναφορά σε συμπλοκή ή άλλη βίαιη πράξη εκ μέρους κρατουμένου.
Ήδη, ωστόσο, το Υπουργείο Δικαιοσύνης ζήτησε τον πειθαρχικό έλεγχο του εμπλεκόμενου κρατουμένου και παρήγγειλε τη διενέργεια έρευνας για την πλήρη διαλεύκανση του συμβάντος από Εισαγγελικό λειτουργό».http://www.pronewsapo

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου