Πέμπτη 15 Μαρτίου 2018

Αύξηση θητείας και στράτευση γυναικών η απάντηση στον Ερντογάν – Όλη η αλήθεια για το ενδεχόμενο ελληνοτουρκικής σύρραξης – Που στοχεύει η Αγκυρα [vid]

Μια νέα, αποτρεπτική στρατηγική απέναντι στις προκλήσεις Ερντογάν προτείνει ο καθηγητής Διεθνούς Ασφάλειας στο King’s College του Λονδίνου, Μάνος Καραγιάννης.Μια νέα στρατηγική που θα βασίζεται σε 3 άξονες, αυτές είναι οι προτάσεις του σύμφωνα με το δημοσίευμα.
Α. Ενίσχυση της αποτρεπτικής ικανότητας της Ελλάδας, με αύξηση των εξοπλισμών, με την χρησιμοποίηση έξυπνων όπλων, αλλά και με την αύξηση της θητείας των οπλιτών, την ενίσχυση του επαγγελματικού στρατού και ενδεχομένως και την στράτευση των γυναικών.
Β. Την ενίσχυση των δεσμών της Ελλάδας με όλους εκείνους τους ευρωπαίους, αλλά όχι μόνο συμμάχους, που αντιδρούν και ανησυχούν από την επικίνδυνη πολιτική που ακολουθεί ο Ερντογάν και κυρίως με τις Ηνωμένες Πολιτείες.
Γ. Με τον προσεταιρισμό εκείνων των δυνάμεων στο εσωτερικό της Τουρκίας που επιθυμούν την ειρηνική συνύπαρξη και αντιστέκονται στον Ταγίπ Ερντογάν.
«Πρέπει να ενισχυθεί η Πολεμική Αεροπορία και το Πολεμικό Ναυτικό», λέει στο iefimerida ο Μάνος Καραγιάννης και προσθέτει:«Ταυτόχρονα πρέπει να στείλουμε ένα μήνυμα στην Τουρκία αλλά και στους εταίρους μας, οτι η Ελλάδα αυτά που λέει για την εδαφική της ακεραιότητα τα εννοεί….»
Η Ελλάδα έχει πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα στην αντιπαράθεσή της με την Τουρκία, λέει ο καθηγητής Μάνος Καραγιάννης: Ναί, η οικονομική κρίση και οι δημογραφικές εξελίξεις δεν μας βοηθούν, αλλά ταυτόχρονα η Ελλάδα είναι μια «πολιτισμική υπερδύναμη», οι Ενοπλες Δυνάμεις της θεωρούνται- και όχι άδικα- υπολογίσιμη δύναμη και ταυτόχρονα διαθέτει μια εξαιρετικά δυναμική διασπορά, που παίζει σημαντικό ρόλο διεθνώς.
Οσο για τον ρόλο της ΕΕ και των ΗΠΑ, ο καθηγητής Μάνος Καραγιάννης σημειώνει ότι οι ανακαλύψεις φυσικού αερίου στην κυπριακή ΑΟΖ φέρνουν την Ευρώπη ακόμα πιό κοντά με την Ελλάδα, ενώ και οι Ηνωμένες Πολιτείες θα κατανοήσουν αργά η γρήγορα ότι ο μόνος αξιόπιστος σύμμαχος της Δύσης στην περιοχή, είναι η Ελλάδα.
«Ελπίζω μόνο να το κατανοήσουμε γρήγορα κι εμείς προσθέτει»…Με την ένταση μεταξύ Άγκυρας και Αθήνας να βρίσκεται στο… κόκκινο και την τουρκική ηγεσία να απειλεί ευθέως τη χώρα μας με πόλεμο, οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις σχεδιάζουν τους τρόπους με τους οποίους θα αντιμετωπίσουν τους προκλητικούς γείτονες σε περίπτωση ένοπλης σύρραξης.
Όσοι υποστηρίζουν πως ένας πόλεμος Ελλάδας – Τουρκίας θα κριθεί σε λίγες μέρες λόγω της υπεροπλίας των Τούρκων σε έμψυχο δυναμικό και στρατιωτικό εξοπλισμό, θα πρέπει να γνωρίζουν πως οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις είναι εξαιρετικά αξιόμαχες, οι πιλότοι οι καλύτεροι σε όλο το ΝΑΤΟ και ο στόλος μας ο πιο ισχυρός στη Μεσόγειο.
Η Ελλάδα διαθέτει έναν από τους πιο δυναμικούς αεροπορικούς στόλους στην Ευρώπη και αυτό δεν το λέμε εμείς, αλλά ξένοι ειδικοί εμπειρογνώμονες...
Που στοχεύει η Τουρκία;
Όσον αφορά τη θάλασσα, τα πιο πιθανά σημεία είναι τα Ίμια, η Παναγιά στις Οινούσσες, λίγο έξω από τη Χίο και η περιοχή Λαδόξερα, έξω από τη Σαμοθράκη.
Κύριος στόχος των Ελλήνων πιλότων που αναγνωρίζονται ως οι καλύτεροι του ΝΑΤΟ, ακόμα και από τους Αμερικανούς σύμφωνα με την τελευταία άσκηση Red Flag στις ΗΠΑ, σε ενδεχόμενη ελληνοτουρκική σύρραξη θα είναι τα Στενά των Δαρδανελίων, όπως και την ένδοξη περίοδο 1912-13 στους Βαλκανικούς πολέμους.
Βασική αποστολή της Πολεμικής Αεροπορίας θα είναι η απαγόρευση εξόδου των τουρκικών μονάδων επιφανείας, των υποβρυχίων τους στο Αιγαίο με ειδικές αποστολές TASMO (Tactical Air Support for Maritime Operations).
Μιλάμε για την αποστολή καταστροφής όλων των κύριων μονάδων του εχθρικού Στόλου από την Πολεμική μας Αεροπορία με την χρήση αντι-πλοϊκών πυράυλων AM-39 Exocet. Πρόκειται για την πιθανότερη εξέλιξη σε μία «θερμή» αναμέτρηση στο Αιγαίο μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας.
Η επιτυχία ή αποτυχία μαζικού πλήγματος όλων των κύριων μονάδων του τουρκικού στόλου, θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό την αναμέτρηση ανάμεσα στις δύο χώρες, διότι τότε στο ελληνικό Αρχιπέλαγος θα αρμενίζει μόνο το ένδοξο ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό μας ελέγχοντας τα πάντα.
Αυτήν την «δύσκολη» και συγχρόνως επικίνδυνη αποστολή θα κληθεί να πραγματοποιήσει η ελληνική Πολεμική Αεροπορία με αεροσκάφη τύπου Mirage-2000, ενώ για τα υπόλοιπα τουρκικά σκάφη υπάρχει «μέριμνα».
Ο συνδυασμός αεροσκαφών Mirage 2000 και πυραύλων AM-39 Block II Exocet αποτελεί την τέλεια εγγύηση για εξουδετέρωση των εχθρικών μονάδων επιφανείας και την απαγόρευση οποιασδήποτε κίνησης τους στο Αιγαίο με στόχο την κυριαρχία στην περιοχή επιχειρήσεων.
Η ικανότητα αυτή επιδείχτηκε το Μάιο του 2012, όταν ένας πύραυλος Exocet εκτοξεύτηκε από Mirage 2000 της 332 ΜΠΚΠΚ στο Πεδίο Βολής Κρήτης. Ο πύραυλος πέταξε σε χαμηλό ύψος σχεδόν πάνω από τα κύματα πλήττοντας τον στόχο του με απόλυτη επιτυχία, επιβεβαιώνοντας ότι η Πολεμική μας Αεροπορία έχει την ικανότητα να πλήξει θανάσιμα από απόσταση ασφαλείας, οποιονδήποτε ναυτικό στόχο της ανατεθεί.
Την ίδια στιγμή, στον αέρα η τουρκική αεροπορία με μαζικές εξόδους F-16 θα προσπαθήσει «απεγνωσμένα» να κυριαρχήσει. Αυτό θα είναι εξαιρετικά δύσκολο έως αδύνατο.
Σύμφωνα με Ισραηλινούς ανώτατους αξιωματικούς που «κόβει το μάτι τους», η τουρκική αεροπορία σε πιθανή σύγκρουση με την ελληνική θα επιζήσει μόνο 48 ώρες.
Το περιβάλλον του ελληνικού Αρχιπελάγους αλλά και η σύνθεση της κύριας απειλής που είναι το τουρκικό Ναυτικό, αποτελούν μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα εφαρμογή των επιχειρήσεων ΤΑΥΝΕ ή TASMO, οι οποίες θα αναλάβουν σε περίοδο επιχειρήσεων να εξουδετερώσουν την απειλή που πρεσβεύουν οι μεγάλες μονάδες επιφανείας.
Το ΓΕΕΘΑ διαθέτει τον κατάλληλο επιχειρησιακό σχεδιασμό για ενεργοποίηση αποστολών αυτής της μορφής, αναλόγως της τακτικής κατάστασης που θα δημιουργηθεί, εμπλέκοντας εχθρικούς στόχους σε ένα συνδυασμένο πεδίο διεξαγωγής αεροναυτικών επιχειρήσεων.
Το μόνο που πρέπει να προσέξουμε είναι αποβατικές ενέργειες στην περιοχή της Δυτικής Θράκης από τους Τούρκους, διότι και οι ίδιοι γνωρίζουν ότι από τον Έβρο δεν περνάνε «με καμία προσπάθεια» .
Το κύριο ρόλο σε αυτήν την περίπτωση, θα διαδραματίσει ο παράγοντας ψυχολογία, με τους Τούρκους να νιώθουν συνεχώς από πάνω τους τον «βούρδουλα» του Ερντογάν να τους χτυπά αλύπητα.
Τα σχέδια των Ελληνικών Δυνάμεων έχουν βάλει στόχο σύμφωνα με τις κινήσεις των φονιάδων του βυθού, τα πανίσχυρα και αόρατα Υποβρύχια τύπου 214, να χτυπήσουν τα Τούρκικα πριν καν προλάβουν να απλωθούν και πάρουν θέσεις για ναυμαχία με τα Ελληνικά.
Ίσως να είναι απο τα καλύτερα επιθετικά σχέδια των Ελληνικών Δυνάμεων που έχουν μπει μέχρι στιγμής στο τραπέζι των Επιχειρήσεων και αυτό αφήνει μια νότα αισιοδοξίας, ότι αφήνουμε πίσω τον αμυντικό σχεδιασμό. Η πανωλεθρία των Τουρκικών Πολεμικών θα είναι δεδομένη αν κλείσουμε και τα Στενά ώστε να μην κατέβουν στο Αιγαίο τα Πολεμικά που είναι αγκυροβολημένα.
Μόλις πρόσφατα η CIA αποδέσμευσε έναν τεράστιο όγκο εγγράφων σχετικά με το τι πίστευε η Ουάσιγκτον για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, την ισορροπία των δυνάμεων στην περιοχή και την απειλή πολέμου.
«Αν τολμήσουν μια επέμβαση οι Τούρκοι θα φάνε τα μούτρα τους» σημείωναν, μεταξύ άλλων, οι Αμερικανοί, οι οποίοι προέβλεπαν και την απόλυτη κυριαρχία της Τουρκίας στην Κύπρο σε βάθος χρόνου.
Η CIA πίστευε ότι σε περίπτωση στρατιωτικής σύγκρουσης οι απώλειες θα ήταν βαρύτατες και για την Ελλάδα και για την Τουρκία, και θεωρούσε ότι η Άγκυρα θα επέλεγε ως πρώτο στόχο το Καστελλόριζο διότι είναι μικρό νησί χωρίς «βάθος» στον αμυντικό του χώρο, σε κοντινή απόσταση από τις τουρκικές ακτές.
Και μέσα σε όλα αυτά, οι Τούρκοι συνεχίζουν το… καψόνι στους στρατιωτικούς μας. Δείτε βίντεο με τις τελευταίες εξελίξεις:..https://www.p.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου