Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου 2018

Υπό τουρκική πολιορκία τελούν τα Ιμια – Μεταφέρουμε δυνάμεις στην Καλόλιμνο – Δείτε βίντεο-ντοκουμέντο

Δεν έχει τέλος ο διασυρμός της Εληνικής πλευράς από τους Τούρκους. Στο βίντεο-ντοκουμέντο που σας παραθέτουμε, διακρίνεται ξεκάθαρα πως πλέον τα Ιμια έχουν περάσει στη ζώνη επιρροής της Τουρκίας. Η τουρκική ακτοφυλακή έχει περικυκλώσει τις βραχονησίδες, με τα ελληνικά σκάφη, να παρακολουθούν απλά τα τουρκικά. Το συγκεκριμένο γεγονός έλαβε χώρα πριν λίγα λεπτά σήμερα. Είναι σαφές κυρίες και κύριοι, πως πλέον τα Ιμια δεν είναι γκρίζα ζώνη, αλλά τουρκική, όσο ωμό και σκληρό και εάν ακούγεται.

Δείτε το βίντεο-ντοκουμέντο:...Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με τα Τουρκικά ΜΜΕ, το ΠΝ μεταφέρει στρατιωτικά οχήματα στο νησί, Καλόλιμνος. Το μόνο σίγουρο είναι ότι πλέον η ένταση έχει φθάσει στα ύψη, με τα γεγονότα πλέον να εξελίσσονται με ταχύτατους ρυθμούς.

Από γκρίζα ζώνη τα Ιμια εξελίσσονται ντε φάκτο σε τουρκικό έδαφος. Μεθοδικά η Αγκυρα επιχειρεί να δημιουργήσει τετελεσμένα στην περιοχή μηδενίζοντας ουσιαστικά την ελληνική παρουσία.
Τα τελευταία 24ωρα έχει αυξηθεί η ένταση, ενώ όπως σας αναφέραμε λίγο νωρίτερα, τις τελευταίες ώρες τουρκικά σκάφη έχουν αρχίσει ξανά και έχουν πιο έντονη παρουσία στην περιοχή των Ιμίων.

Οπως βλέπουμε στον χάρτη του Marine Traffic, δύο τουρκικά πλοία βρίσκονται κοντά στα Ιμια και μάλιστα κάνουν βόλτες γύρω από τις βραχονησίδες τις τελευταίες ώρες. 
Κινητικότητα παρατηρείται και στο νησάκι Τσαβούς, απέναντι από τα Ιμια, όπου έχουν πιάσει δουλειά οι Τούρκοι για την κατασκευή στρατιωτικού φυλακίου. Με πλωτή πλατφόρμα οι τουρκικές στρατιωτικές δυνάμεις μετέφεραν μηχανήματα από την Γκιουμουσλούκ και έτσι ξεκίνησε η κατασκευή του φυλακίου που θα παρακολουθεί 24 ώρες το 24ωρο τα Ιμια.
Στην ευρύτερη περιοχή δεν υπάρχει ούτε ένα ελληνικό πλοίο, παρά μόνο δύο τουρκικά σκάφη, γεγονός που εγείρει εύλογες απορίες σχετικά με το τι πραγματικά συμβαίνει και πως εν τέλει αντιδρά η ελληνική πλευρά.
 Συγκεκριμένα πρόκειται για δύο σκάφη του τουρκικού λιμενικού σώματος:
  • Το TCSG – 87 και
  • το TCSG GUVEN
imia tourkika skafi
Υπάρχει, ωστόσο, κι ένα στοιχείο ακόμη πιο ανησυχητικό: το ένα από τα δύο σκάφη, το TCSG – 87, από τις 3 περίπου τα ξημερώματα της Παρασκευής και για περισσότερες από τέσσερις ώρες (περίπου μέχρι τις 07:00 το πρωί), προέβαινε σε συνεχή παραβίαση των εθνικών χωρικών υδάτων της Ελλάδας, διαπλέοντας τη θαλάσσια περιοχή μεταξύ των Ιμίων και της Καλολίμνου.
Από τους παραπάνω χάρτες, γίνεται αντιληπτό ότι η Άγκυρα επιδιώκει να δημιουργήσει συνθήκες παρατεταμένης κρίσης στο Αιγαίο, με φόντο τα Ίμια, στον απόηχο του «θερμού» επεισοδίου που σημειώθηκε πριν από λίγες ημέρες, όταν η τουρκική ακταιωρός «Umut» εμβόλισε το σκάφος «090» του Λιμενικού Σώματος πολύ κοντά στις δύο βραχονησίδες.
Μάλιστα θα διαθέτουν και θερμικές κάμερες για να «χτενίζουν» μέρα-νύχτα τις ελληνικές βραχονησίδες. Σύμφωνα με τις εφημερίδες Cumhuriyet και Milliyet, οι εργασίες θα έχουν ολοκληρωθεί σε τρεις εβδομάδες.
Οπως φαίνεται, η Κυβέρνηση μας δουλεύει και πουλάει σανό, καθώς μόλις χθες, ο Ελληνας ΥΠΕΞ προειδοποίησε την Άγκυρα πώς προσπέρασε την «κόκκινη» γραμμή εμβολίζοντας το πλοίο του Λιμενικού και την επόμενη φορά η Ελλάδα δεν θα απαντήσει ξανά ειρηνικά. «Δεν είμαστε Συρία ή Ιράκ, αλλά αναπτυγμένη χώρα με ισχυρές Ένοπλες Δυνάμεις«, είπε ο υπουργός Εξωτερικών και προανήγγειλε πώς θα ζητηθούν αποζημιώσεις για τις ζημιές που προκλήθηκαν από την τουρκική Ακτοφυλακή στο «Γαύδος». Όσον αφορά στο Σκοπιανό, ανέφερε πώς ο όρος «Μακεδονία» θα εμπεριέχεται στο όνομα.
Μιλώντας στην εκπομπή «Αυτοψία» του Αντώνη Σρόιτερ στον Alpha ο υπουργός Εξωτερικών τόνισε χαρακτηριστικά για το περιστατικό στα Ίμια ότι «σε αυτή την περίπτωση έφτασε στην κόκκινη γραμμή και με κάποια έννοια την προσπέρασε… και τους είπαμε ότι δεν θα υπάρξει ξανά τέτοια ειρηνική ας το πούμε συμπεριφορά από την ελληνική πλευρά».
Αφού ξεκαθάρισε «τα Ίμια είναι ασφαλώς ελληνικά» προειδοποίησε την Τουρκία «μην ανοίξετε τις γκρίζες ζώνες, διότι αν ανοίξουμε την υπόθεση των γκρίζων ζωνών, με βάση το διεθνές δίκαιο, όχι μόνο έχετε άδικο Θα έχετε και απώλεια…».
Η Τουρκία δυστυχώς μας ξεφτιλίζει, ήρθε η στιγμή κάποιοι να ξυπνήσουν επιτέλους!https://www.D.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου