Σάββατο 17 Φεβρουαρίου 2018

ΕΚΤΑΚΤΟ – Ο τουρκικός Στόλος κινείται προς «κατάληψη» και ανακήρυξη «Μεσογειακής ΑΟΖ» – Το τουρκικό ΠΝ ξεκινά την επιχείρηση «Ασπίδα Μεσογείου» από την Κύπρο

Ο Ρ.Τ.Ερντογάν έδωσε από χθες την εντολή για έναρξη πολεμικών επιχειρήσεων με την ονομασία «Ασπίδα Μεσογείου». Σημείο έναρξης η Κύπρος. Τουρκικά ΜΜΕ δημοσίευσαν ήδη τον χάρτη που βλέπετε στην κεντρική φωτογραφία του άρθρου.
Η ουσία όμως είναι ότι η Τουρκία ειδικά και με τις προχθεσινές NAVTEX στο Καστελόριζο θα κινηθεί προς ανακήρυξη της φανταστικής της «Μεσογειακής ΑΟΖ» προλαβαίνοντας την ελληνική πλευρά στην ανακήρυξη της δικής της ΑΟΖ.
«Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις διεξάγουν  δραστηριότητες της Μεσογειακής Ασπίδας κατά των Ελληνοκυπρίων αρχικά ενώ η κατάσταση στο Αιγαίο δείχνει να εκτονώνεται, αναφέρει τουρκικό δημοσίευμα .
Μετά την ολοκλήρωση της επιχείρησης στην Κύπρο θα ξεκινήσει η κάθοδο του πλωτού γεωτρύπανου στην περιοχή της Μεσογείου, συνεχίζει το ίδιο.  
Η επίσημη ιστοσελίδα των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων (TSK) ανακοίνωσε την έναρξη της επιχείρησης «Ασπίδα της Μεσογείου» για όλες τις δραστηριότητες στη Μεσόγειο και επέστησε την προσοχή στη χρήση του ονόματος …προς όλους του «ενδιαφερομένους».

Το τουρκικό ναυτικό με την ναυτική «ασπίδα» στη Μεσόγειο απαγορεύει όλες τις κινήσεις πλοίων εξόρυξης υδρογονανθράκων στην αποκαλούμενη περιοχή της Μεσογειακής ΑΟΖ (βλέπε άνω χάρτη).
«Η διασφάλιση της ασφάλειας των μεταφορών πετρελαίου στην ανατολική Μεσόγειο, αναγκάζει το τουρκικό ναυτικό να επιδείξει την παρουσία του για την αποτροπή κατά των πιθανών κινδύνων και απειλών στην παροχή και προώθηση των προσπαθειών θαλάσσιας ασφάλειας, στο πλαίσιο της εκτέλεσης της επιχείρησης Ασπίδα της Μεσογείου και στα πλαίσια του ΝΑΤΟ», καταλήγει η ανακοίνωση  .
Δύο φρεγάτες, μια κορβέτα, ένα πετρελαιοφόρο καυσίμων και δύο Κορβέτες πραγματοποιούν την εν λόγω ναυτική επιχείρηση του τουρκικού πολεμικού ναυτικού .
Επίσης συμμετέχουν οκτώ επιπλέον πολεμικά  πλοία, τρία αεροσκάφη ΑΦΝΣ , σκάφη του λιμενικού  έξι ελικόπτερα  SH-70 και ομάδες κομάντος SAT-SAS .
Όπως είχαμε αναφέρει και επιβεβαιωνόμαστε μέσω του τουρκικού τύπου, οι Τούρκοι συνεχίζοντας την «οδό» της συνεχούς προκλητικότητας , του εκφοβισμού και των παράλογων απαιτήσεων , ανακηρύσσουν πλέον ΑΟΖ «μεταξύ των περιοχών Κρήτης και Κύπρου», σύμφωνα με τουρκικό δημοσίευμα το οποίο διαθέτει και χάρτη  .
Όπως γίνεται αντιληπτό το Καστελόριζο «εξαφανίζεται» ως δια μαγείας από την περιοχή και απλά για την Τουρκία  «δεν υπάρχει», διότι έτσι εξυπηρετούνται καλύτερα τα σχέδια τους...
Το προκλητικότατο δημοσίευμα αναφέρει ότι η Ανατολική Μεσόγειος Θάλασσα είναι μια «ημίκλειστη θάλασσα» με υφαλοκρηπίδα και αποκλειστική οικονομική ζώνη, με πολλούς περιορισμούς, οι οποίοι κανονικά θα πρέπει να καθορίζονται από όλα τα παράκτια κράτη της περιοχής (συμπεριλαμβανομένης και της Τουρκίας), βάση συμφωνίας και με βάση τις αρχές της ισότητας.
Η Τουρκία, αν και το κράτος με τη μεγαλύτερη ακτογραμμή στην ανατολική Μεσόγειο, τονίζει το δημοσίευμα, αποκλείεται από ορισμένες πραγματικές εφαρμογές , επειδή η πλειοψηφία των χωρών της περιοχής της αρνούνται τις «δικαιοδοσίες αυτές».
Ποια θα είναι η ελληνική «απάντηση» σε όλα αυτά που δημοσιεύει μεγάλης κυκλοφορίας τουρκική εφημερίδα, και ποια ήταν πραγματική η συμφωνία με τις ΗΠΑ για να αποκλιμακωθεί η ένταση  ανάμεσα στις δύο χώρες;
Προφανώς θα μάθουμε τις επόμενες ημέρες …
Δείτε Βίντεο με τις εξελίξεις...https://wwwhtml

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου