Κυριακή 11 Φεβρουαρίου 2018

Η κυρά Σία ξαναχτυπά και κανένας δεν αντιδρά.αλλάξουν τα σχολικά βιβλία της ιστορίας


Η Σία Αναγνωστοπούλου ξαναχτυπά με προκλητικές δηλώσεις και δεν αντιδρά ούτε ένας!

Η αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ έδωσε συνέντευξη, στην ναυαρχίδα του φιλελευθερισμού την «Καθημερινή» και δήλωσε ότι πρέπει να αλλάξουν τα σχολικά βιβλία της ιστορίας και «πρέπει να πάψει να μπαίνει σε καλούπια εθνόμετρου η έρευνα και η άποψη των επιστημόνων για την Ιστορία και όπως αυτή διδάσκεται στο σχολείο».

Στην Ελλάδα, συνεχίζει στην ίδια συνέντευξη  εθνική ιστορία θεωρείται ό,τι κάποιοι έχουν επιβάλει. Δηλαδή αυτό που οι ίδιοι θεωρούν πως αποτελεί την εθνική ιστορία των Ελλήνων.

Για παράδειγμα χαρακτηρίζει την Μικρασιατική καταστροφή ως ένα μεγάλο ιστορικό γεγονός, το οποίο, όμως, «δεν συνέβη επειδή οι Έλληνες είναι Έλληνες με μια συγκεκριμένη μοίρα, αλλά είναι ένα μεγάλο εθνικό γεγονός, επειδή το προσφυγικό είναι μεγάλο ζήτημα στην ανθρώπινη ιστορία».

Και βέβαια δεν θα μπορούσε η κυρα – κυρία Σία να μην αναφερθεί στον Εθνικισμό λέγοντας πως “ο εθνικιστής έχει «τη μανία ότι τα κατορθώματα του έθνους του, αποτελούν εθνική ιδιομορφία. Ο εθνικιστής θεωρεί ότι ο Κολοκοτρώνης υπήρξε επειδή ήταν Έλληνας  και επειδή ο ηρωισμός είναι ίδιον της φυλής, ενώ ο ιστορικός τον κατατάσσει ως ηρωική μορφή μιας ευρωπαϊκής περιόδου επαναστάσεων».

Και βέβαια δεν διστάζει να υπερασπιστεί την Ρεπούση, ομολογώντας ότι «φοβήθηκα τον φανατισμό που έστησε έναν άνθρωπο στον τοίχο  με τάση απομόνωσής του ως εθνικό προδότη». Όπως προείπαμε για αυτήν την συνέντευξη δε αντέδρασε κανείς.

Μάλλον μας φαίνεται” φυσιολογικό” το να δηλώνουν ότι “η μικρασιατική καταστροφή θα ‘πρεπε να μας ενδιαφέρει από προσφυγική άποψη”… Ευτυχώς βγήκε ο Βαγγέλας και θα μας σώσει……https:/D/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου