Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου 2018

"ΕΚΤΑΚΤΟ: 200 ΜΑΧΗΤΕΣ ΕΠΕΣΑΝ ΝΕΚΡΟΙ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΑΠΟ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΑ ΠΥΡΑ - ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ ΠΟΛΛΟΙ ΡΩΣΟΙ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ "

ΕΙΝΑΙ Η ΠΙΟ ΠΟΛΥΝΕΚΡΗ ΜΑΧΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΨΥΧΡΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΒΙΕΤΝΑΜ, ΜΕΤΑΞΥ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ ΚΑΙ ΡΩΣΩΝ, ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΣΧΕΔΟΝ ΟΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΡΩΣΟΙ !!! 


Oι αμερικανικές δυνάμεις σκότωσαν δεκάδες στρατιώτες με ρωσικά συμβόλαια στη Συρία την τελευταία εβδομάδα αναφέρει το bloomberg 13.2.18 χαρακτηρίζοντας έτσι τους ρώσους εθελοντές που πολεμούν στη Συρία .Σύμφωνα με αξιωματούχο των ΗΠΑ και 3 ρώσους ειδήμονες πρόκειται για την πιο πολύνεκρη μάχη μεταξύ των 2 υπερδυνάμεων από την εποχή του Ψυχρού Πολέμου. Σκοτώθηκαν πάνω από 200 ‘μισθοφόροι » τους χρεώνουν στην  (Wagner) εκ των οποίων οι περισσότεροι ρώσοι στην υπηρεσία του σύριου προέδρου Άσαντ  κατά τη διάρκεια αποτυχήμενης επίθεσής τους σε μια βάση και διυλιστήριο υπό τον έλεγχο των ΗΠΑ και των υποστηριζόμενων δυνάμεων τους στην πλούσια σε υπέδαφος πετρελαικό της Deir Ezzor,ανέφεραν οι 2 ρώσοι.Ο αμερικανός αξιωματούχος υπολογίζει τους νεκρούς γύρω στους 100 και τους τραυματίες να κυμμαίνονται μεταξύ 200 και 300. 

Ananyev Kiril Borisovich από Μόσχα σκοτώθηκε 33 χρονών

Ο Jim Mattis, χαρακτήρισε την όλη υπόθεση «πολύπλοκη»,αλλά δεν διοχέτευσε καμιά άλλη πληροφορία.

Η επίθεση ξεκίνησε γύρω στα 8 χλμ. ανατολικά της γραμμής διαμάχης του Ευφράτη στις 7 Φλεβάρη. Κανένας νεκρός από την πλευρά της συμμαχίας δεν δηλώθηκε.

Η κυβέρνηση της Δαμασκού χαρακτήρισε την αμερικανική δράση ως μια  »βάρβαρη επίθεση » κι « ένα έγκλημα πολέμου ».


Ο απολογισμός του επεισοδίου είναι 5 φορές πιο μεγαλύτερος συγκριτικά με τις επίσημες απώλειες της Ρωσίας από την είσοδό της στον πόλεμο το 2015, και συνεχίζει ν΄αυξάνει σύμφωνα με έναν διοικητή εθελοντών. Αυτός δήλωσε υπό την κάλυψη της ανωνυμίας ότι δεκάδες τραυματίες περιθάλπτονται ακόμη στα στρατιωτικά νοσοκομεία της Αγ Πετρούπολης και της Μόσχας. 

Σύμφωνα με τον Alexandre Ionov, αρχηγό μιας οργάνωσης που χρηματοδοτείται από το Κρεμλίνο που διατηρούσε επαφή με ρώσους εθελοντές που πολεμούσαν στο πλευρό τοπυ συριακού στρατού  πολυάριθμοι ρώσοι που σκοτώθηκαν ή τραυματίστηκαν ήταν βετεράνοι στον πόλεμο του Ντονμπάς. Αυτοί σύμφωνα με το δημοσίευμα είχαν σαν αποστολή την διαφύλαξη και κατ΄επέκταση ανάκτηση πετρελαικών πεδίων στη Συρία για λογαριασμό της συριακής διοίκησης.Το ρωσικό Υπ. Άμυνας φαίνεται ν΄αναφέρεται στο διυλιστήριο στη δήλωσή του για την επίθεση κατηγορώντας τις ΗΠΑ ότι χρησιμοποιούν την παράνομη παρουσία τους στη Συρία ως πρόσχημα για να « κατάσχουν οικονομικά πλουτοπαραγωγικά στοιχεία » αντί να μάχονται τους τρομοκράτες.


Ο Vladimir Frolov, ένας παλιός διπλωμάτης και νομοθέτης ρώσος που τώρα είναι ανεξάρτητος πολιτικός αναλυτής στη Μόσχα δήλωσε ότι το σοκ σημάδεψε την πρώτη τέτοια ανταλλαγή πυρών μεταξύ των 2 υπερδυνάμεων μετά τον πόλεμο του Βιετνάμ.


« Αυτό είναι ένα μεγάλο σκάνδαλο και ένας λόγος για μια oξεία διεθνή κρίση », δήλωσε ο Frolov. « Αλλά η Ρωσία θα διατείνεται ότι τίποτα δεν συνέβη. »

Ο εκπρόσωπος τύπου του ρώσου προέδρου ο  Dmitri Peskov, αρνήθηκε να σχολιάσει τις πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες ρώσοι υπήκοοι σκοτώθηκαν στη Συρία λέγοντας ότι το Κρεμλίνο παρακολουθεί μόνο τα στοιχεία για τις ένοπλες δυνάμεις της χώρας.https://dimpenews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου