Δευτέρα 8 Ιανουαρίου 2018

Οι «Κόμπρες του Θησέα» στον αέρα: Οι Τούρκοι κύκλωσαν Ιμια, Φαρμακονήσι, Αγαθονήσι – Ο Ερντογάν πήρε την πολιτική υποστήριξη για έφοδο…[vid]

Πολεμικό καθαρά κλίμα έχει στήσει η Τουρκία το οποίο από το πρωί τροφοδοτεί με ψευδείς ειδήσεις περί κατοχής τουρκικών νησιών από την Ελλάδα απευθυνόμενη στο μυαλό και την καρδιά των Τούρκων Στρατιωτών. Ο Ρ.Τ.Ερντογάν πριν λίγο πήρε αυτό που ήθελε, την δημιουργία ενιαίου τουρκικού μετώπου με το οποίο θα κινηθεί προς Αιγαίο, Κύπρο και όχι μόνο.Για άλλη μια φορά η Άγκυρα θέτει σαφές θέμα αμφισβήτησης της κυριαρχίας της βραχονησίδας και δεν δίστασε να στείλει στρατιωτική δύναμη να «κυκλώσει» τόσο τα Ίμια όσο και Φαρμακονήσι και Αγαθονήσι, όσο ο Αλέξης Τσίπρας επισκεπτόταν την περιοχή.
Σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε το Τουρκικό πρακτορείο DHA, η δύναμη αυτή δεν πρόκειται να αποχωρήσει από την περιοχή, ανεβάζοντας έτσι το «θερμόμετρο» για ακόμη μια φορά.
Μάλιστα σύμφωνα με τα όσα μεταδίδουν τα τουρκικά ΜΜΕ, οι δυνάμεις που είχαν αναπτυχθεί απαγόρευσαν σε ελληνικό πλοίο να πλησιάσει την βραχονησίδα.
Όπως αναφέρεται τουρκικά και ελληνικά πλοία πλησίασαν μόλις στο μισό μίλι μεταξύ τους.Οι Δελτάδες της 331 Μοίρας της 114 Πτέρυγας Μάχης της Τανάγρας όπως μπορείτε να δείτε και στο αποκαλυπτικό βίντεο, έχουν τεθεί σε ετοιμότητα. 
Είναι πάντα εκεί όταν κληθούν από το ΑΤΑ να αντιμετωπίσουν τον Τούρκο που για μια ακόμη φορά έχει εισβάλει στο Ελληνικό FIR ….
Σήμερα, η τουρκική εφημερίδα Sözcü, μέσω του δημοσιογράφου της Saygı Öztürk προσπάθησε εκ νέου να δημιουργήσει σκηνικό γκριζαρίσματος του Αιγαίου. Σε ένα παραλήρηματικό δημοσίευμα, προφανώς για να ξυπνήσει «εθνικοπατριωτικά» συναισθήματα σε ανθρώπους που δεν γνωρίζουν, ο 63χρονος Τούρκος δημοσιογράφος, ούτε λίγο ούτε πολύ αποκαλεί την Ψέριμο τουρκική.
Το δημοσίευμα, με τίτλο «Σόου με σταυρό σε τουρκικό νησί», αναφέρεται στη επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα και του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Καμμένου στην Κάλυμνο και, κυρίως, στο ακριτικό νησί της Ψερίμου, που σύμφωνα με το δημοσιογράφο, αποτελεί «κατεχόμενο» τουρκικό έδαφος και μάλιστα από το 2004!
Το προκλητικό δημοσίευμα συνοδεύεται από φωτογραφίες που εικονίζουν τον Έλληνα πρωθυπουργό να χαιρετάει στρατιωτικό απόσπασμα στο λιμάνι του νησιού, καθώς -και μέσα σε κόκκινο κύκλο- την ελληνική σημαία που μαρτυρούν την… ελληνική κατοχή της Καλύμνου.
Μάλιστα για να ενισχύσει τους ισχυρισμούς του, ο δημοσιογράφος, παραθέτει δηλώσεις του πρώην υπουργού Άμυνας, απόστρατο συνταγματάρχη Ümit Yalım, ο οποίος σχολιάζει ότι το ελικόπτερο που μετέφερε τον Έλληνα πρωθυπουργό, τον Πάνο Καμμένο αλλά και το ΑΓΕΕΘΑ, Ναύαρχο, Ευάγγελο Αποστολάκη, δεν αντιμετώπισε κανένα εμπόδιο κατά τη μετάβαση από την Κάλυμνο στην Ψέριμο «3 μίλια εντός του τουρκικού εναέριου χώρου» και κλείνει με τη φράση «Έτσι αποδεικνύεται για άλλη μια φορά ότι τα νησιά μας παραδόθηκαν στους Έλληνες στρατιώτες».
Ταυτόχρονα, η τουρκική εθνικιστική αντιπολίτευση ανακοίνωσε ότι θα στηρίξει τον πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στις εκλογές του 2019, σηματοδοτώντας τη συνέχιση της υποστήριξης που παρέχει η δεξιά στον Ερντογάν και η οποία είχε κρίσιμη σημασία για τη μικρής έκτασης νίκη που ο Τούρκος πρόεδρος πήρε πέρυσι στο δημοψήφισμα για το σύνταγμα.
Το Κόμμα Εθνικιστικού Κινήματος (MHP), το μικρότερο από τα τέσσερα κόμματα του κοινοβουλίου, υποστήριξε στο δημοψήφισμα την ψήφο υπέρ της χορήγησης στον Ερντογάν σαρωτικών εκτελεστικών εξουσιών και τον βοήθησε να το κερδίσει με ποσοστό 51,4%.
«Το MHP δεν θα κατεβάσει προεδρικό υποψήφιο», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο επικεφαλής του MHP Ντεβλέτ Μπαχτσελί.
«Το MHP θα λάβει την απόφαση να στηρίξει τον Ερντογάν στις προεδρικές εκλογές». Οι Τούρκοι θα ψηφίσουν την ερχόμενη χρονιά τόσο για πρόεδρο όσο και για νέο κοινοβούλιο.
Ο Μπαχτσελί έχει δηλώσει πως θέλει να μειωθεί το όριο του 10% των ψήφων που απαιτείται για να μπει ένα κόμμα στο κοινοβούλιο.
Το κόμμα προσπαθεί αυτή την περίοδο να αποκρούσει την πρόκληση της Μεράλ Ακσενέρ, πρώην υπουργού Εσωτερικών και γνωστής εθνικίστριας η οποία ίδρυσε πέρυσι το δικό της κόμμα αφού αποχώρησε από το MHP.
Πρόσφατη δημοσκόπηση έδειξε πως το κόμμα της Ακσενέρ μπορεί να φέρει σε δεύτερη μοίρα το MHP και να το εμποδίσει να επιτύχει το όριο του 10%.
Ο Μπαχτσελί δήλωσε πως το MHP θα εξετάσει το ενδεχόμενο μιας συμμαχίας με το κόμμα AKP του Ερντογάν, αν διατυπωθεί τέτοιο αίτημα από το AKP.
Το MHP είχε κερδίσει 18% στις βουλευτικές εκλογές του 1999, όμως το 2002 πέρασε κάτω από το όριο με 9,5%. Έκτοτε ξεπέρασε σε εκλογές το 10% και τον Νοέμβριο 2015 έλαβε 11,9% των ψήφων.
Η βάση του MHP περιλάμβανε τους υποστηρικτές των «Γκρίζων Λύκων», ενός εθνικιστικού κινήματος νεολαίας που συγκρούσθηκε με αριστερούς σε οδομαχίες στη δεκαετία του 1970. Ο Μεχμέτ Αλί Αγκτσά, που το 1981 προσπάθησε να δολοφονήσει τον πάπα Ιωάννη Παύλο 2ο, ήταν μέλος της οργάνωσης.
«Περιμένουμε την έκδοση των αξιωματικών»
Την ίδια στιγμή την έκδοση των Τούρκων αξιωματικών από τις Ελληνικές αρχές περιμένει η Άγκυρα, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της γειτονικής χώρας.
Αυτή είναι η πρώτη αντίδραση της Τουρκίας μετά την αναστολή του ασύλου που είχε δοθεί σε έναν από τους αξιωματικούς.
Ο Μπεκίρ Μποζντάγκ μάλιστα έκανε την δήλωσε αυτή αμέσως μετά την ολοκλήρωση του τουρκικού υπουργικού συμβουλίου, που σημαίνει ότι η θέση αυτή είναι και θέση της κυβέρνησης.
Υπενθυμίζεται πως άσχετα με την χορήγηση ασύλου, ο Άρειος Πάγος έχει αποφασίσει να μην εκδοθεί στην Τουρκία κανείς από τους 8 αξιωματικούς.
Δείτε το Βίντεο από την 331 Μοίρα..https://www.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου