Τρίτη 9 Ιανουαρίου 2018

Ακρωτηριάζουν την Ελλάδα και το γιορτάζουν: ΣΥΡΙΖΑϊοι Boυλευτές χορεύουν σκοπιανά αλυτρωτικά τραγούδια και η NΔ απαγορεύει τη συμμετοχή Νεοδημοκρατών στο συλλαλητήριο [vid]

Απόλυτη σύμπλευση Κυβέρνησης-ΝΔ υπάρχει στο θέμα της παράδοσης του ονόματος «Μακεδονία» στην ΠΓΔΜ. Η Νέα Δημοκρατία έστειλε ήδη φιρμάνι στα στελέχη του κόμματος να μείνουν μακριά από το συλλαλητήριο στο Λευκό Πύργο στις 21 Ιανουαρίου και σε καμία περίπτωση να μην υποστηρίξουν λαϊκές κινητοποιήσεις. Ταυτόχρονα σε ένα εξοργιστικό βίντεο που μπορείτε να παρακολουθήσετε παρακάτω, βουλευτές της κυβέρνησης χορεύουν Σκοπιανά τραγούδια με στίχους όπως «φύγετε Έλληνες δεν σας θέλουμε» , «Μακεδονία του Αιγαίου» και άλλα στην Έδεσσα. Απολαύστε τους παρακάτω στο Βίντεο.Ηδη την άποψή του για τις εξελίξεις στο θέμα του ονόματος των Σκοπίων εξέφρασε ο πρώην υπουργός της Νέας Δημοκρατίας, Ιωάννης Βαρβιτσιώτης, ενώ αναφέρθηκε και στην πρόταση που είχε αποδεχτεί προ ετών ο Γκλιγκόροφ.
«Παλαιότερα μας δόθηκε η ευκαιρία, με το σχέδιο Πινέιρο, να λύσουμε το θέμα καλύτερα. Τότε, το σχέδιο προέβλεπε το Novamacedonia, σε μία λέξη, γραμμένη στα σλάβικα, την οποία είχε αποδεχτεί ο Γκλιγκόροφ και όλοι οι ιθύνοντες των Σκοπίων», δήλωσε σχετικά ο πρώην υπουργός στον Focus 103,6.
«Νομίζω ότι πρέπει να τελειώσουμε με το θέμα, γιατί έχει περάσει πολύς χρόνος, τα περισσότερα κράτη έχουν αναγνωρίσει το κρατίδιο ως Μακεδονία, στα Ηνωμένα Έθνη έχουν εγγραφεί ως Μακεδονία, κατά συνέπεια, τι περιμένουμε άλλο;», πρόσθεσε ο κ. Βαρβιτσιώτης, σύμφωνα με τον οποίο «η ονομασία πρέπει να είναι μία τοπικού χαρακτήρα, ξεχωριστή από την υπόλοιπη Μακεδονία τοποθεσία, ονομασία η οποία θα είναι έναντι πάντων. Θα περιέχει ένα παράγωγο όρο του «Μακεδονία», που θα υποδεικνύει τοπική αυτοτέλεια, τοπική αυτονομία».
Ερωτηθείς για το πώς θα πρέπει να χειριστεί το ζήτημα η κυβέρνηση, αν η ελληνική κοινωνία δε θέλει μία τέτοια εξέλιξη, ο πρώην υπουργός απάντησε:«Δεν μπορεί να μένουμε με το προδοσία ή το μειοδοσία στις κραυγές ορισμένων ανθρώπων, εμείς πρέπει να πράξουμε αυτό το οποίο είναι καλό για τον τόπο μας. Τι άλλο θέλουν οι «φανατικοί»; Ας μας εξηγήσουν τι θέλουν. Κανέναν συμβιβασμό, για να καθιερωθεί οριστικά το «Μακεδονία»;».
Μπουτάρης: Αν ξεκινήσουν συλλαλητήρια θα βγω να τα αποδοκιμάσω επισήμως
«Μου φτάνουν πληροφορίες ότι, με αφορμή τις διαφαινόμενες εξελίξεις γύρω από την εξεύρεση λύσης στο ονοματολογικό, διάφορες οργανώσεις κινητοποιούνται για τη διοργάνωση συλλαλητηρίων. Φαίνεται ότι δεν πήραμε το μάθημα, δεν συνειδητοποιήσαμε τις καταστρεπτικές συνέπειες που είχαν οι συγκεντρώσεις και οι διαδηλώσεις το 1992 στους χειρισμούς της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής. Εγώ πάντως, αν ξεκινήσουν συλλαλητήρια, θα βγω και θα τα αποδοκιμάσω επισήμως, γιατί δεν βοηθούν τη διαπραγμάτευση», λέει σε συνέντευξή του στην «Καθημερινή».
Στο ΥΠΕΞ ο αντιπρόεδρος της σκοπιανής κυβέρνησης -Τι συζήτησε με Κατρούγκαλο
Τελείωσε η διευρυμένη συνάντηση, στο υπουργείο Εξωτερικών, του αναπληρωτή υπουργού, Γιώργου Κατρούγκαλου, με τον αναπληρωτή πρωθυπουργό της πΓΔΜ και επικεφαλής του αλβανικού κόμματος DUI , Μπουγιάρ Οσμάνι, ως επικεφαλής των αντιπροσωπειών των δύο χωρών. Νωρίτερα, ο κ. Κατρούγκαλος και ο κ. Οσμάνι είχαν κατ’ ιδίαν συνάντηση διάρκειας μισής ώρας.
Συγκεκριμένα, ολοκληρώθηκε λίγο πριν από τις 13.30 η συνάντηση του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών, Γιώργου Κατρούγκαλου, με τον αναπληρωτή πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ, Μπουγιάρ Οσμάνι.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στις συνομιλίες των δύο πλευρών συζητήθηκε η οικονομική συνεργασία μεταξύ Ελλάδος και ΠΓΔΜ και συμφωνήθηκε να συγκροτηθούν μικτές ομάδες εργασίας για μεταφορά τεχνογνωσίας στη γειτονική χώρα.
Επίσης, το επόμενο διάστημα θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα οικονομικό φόρουμ με τη συμμετοχή Ελλήνων και Σκοπιανών επιχειρηματιών.
Μάλιστα, τις επόμενες ημέρες θα επισκεφθεί την πΓΔΜ ο γενικός γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων του υπουργείου Εξωτερικών, Γιάννης Μπράχος, για τον καλύτερο συντονισμό των δράσεων που συμφωνήθηκαν στη συνάντηση.
Αμέσως μετά τη συνάντηση, ο κ. Οσμάνι μετέβη με τον κ. Κατρούγκαλο στο κεντρικό κτίριο του υπουργείου Εξωτερικών, όπου αυτή τη στιγμή ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, του παραθέτει γεύμα εργασίας.
Σημειώνεται ότι το πρωί, μετά την ακύρωση πολλών πτήσεων από το αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης λόγω της πυκνής ομίχλης, δεν κατέστη δυνατή η άφιξη της αντιπροσωπείας της ΠΓΔΜ στην Αθήνα.
Ως εκτούτου, από την πλευρά της ΠΓΔΜ, εκτός από τον κ. Οσμάνι, ο οποίος βρίσκεται από χθες το βράδυ στην Αθήνα, στις συζητήσεις συμμετέχουν επίσης ο επικεφαλής της αντιπροσωπείας της ΠΓΔΜ στην Αθήνα, Ντάρκο Αγγέλοφ και μία γραμματέας της πρεσβείας.
«ΟΧΙ» σε δημοψήφισμα από Οσμάνι
Το θέμα με ένα πιθανό δημοψήφισμα στην πΓΔΜ σχετικά με την πρόταση που θα μπορούσε να προωθηθεί στο ζήτημα της ονομασίας δεν πρέπει να τίθεται επιτακτικά στην εσωτερική πολιτική σκηνή της χώρας, ούτε να αποτελέσει αντικείμενο κομματικής αντιπαράθεσης, δήλωσε σε μέσα ενημέρωσης των Σκοπίων ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της πΓΔΜ, αρμόδιος για ευρωπαϊκά θέματα, Μπούγιαρ Οσμάνι.
Σύμφωνα με τον ίδιο, η ανάδειξη του θέματος ενός πιθανού δημοψηφίσματος στην πΓΔΜ θα μπορούσε να επιβαρύνει τη διαπραγματευτική διαδικασία για την εξεύρεση λύσης στο ζήτημα της ονομασίας.
Είπε συγκεκριμένα πως:
«το θέμα με ένα πιθανό δημοψήφισμα στην πΓΔΜ σχετικά με την πρόταση που θα μπορούσε να προωθηθεί στο ζήτημα της ονομασίας δεν πρέπει να τίθεται επιτακτικά στην εσωτερική πολιτική σκηνή της χώρας, ούτε να αποτελέσει αντικείμενο κομματικής αντιπαράθεσης».
Δείτε τα Βίντεο της ντροπής που θα μείνουν στην Ιστορία..https://www.html..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου