Σάββατο 13 Ιανουαρίου 2018

Το σχέδιο των Τούρκων για εισβολή στην Ελλάδα – Αυτά τα νησιά απειλούνται

Ζουράφα:Στην άλλη άκρη του Αιγαίο, ανατολικά της Σαμοθράκης υπάρχει μια νησίδα πολύ μικρότερη από τα Ίμια, η Ζουράφα. Αυτή η «κουκίδα» γης έχει υφαλοκρηπίδα και είναι εξαιρετικά σημαντική για τα ελληνικά συμφέροντα. Η Τουρκία πολύ συχνά προκαλεί επεισόδια στην περιοχή χρησιμοποιώντας ως εργαλείο τα αλιευτικά σκάφη της, οι ιδιοκτήτες των οποίων, όπως λένε οι φήμες, δεν είναι… απλοί ψαράδες. Συχνά η ένταση γύρω από αυτό το σχεδόν αόρατο νησάκι είναι πολύ μεγάλη με ναυτικές δυνάμεις των δύο χωρών να εμπλέκονται σε αψιμαχίες. Το σημείο αυτό είναι σημαδεμένο με «κόκκινο» από τους Έλληνες αξιωματικούς του ΓΕΕΘΑ.
Παναγιά – Φαρμακονήσι:
Οι Τούρκοι έχουν δείξει ιδιαίτερη προτίμηση για εκδήλωση προκλήσεων στο νησάκι Παναγιά που βρίσκεται δίπλα στις Οινούσσες και στο Φαρμακονήσι. Στην Παναγιά έχουν καταγραφεί δεκάδες υπερπτήσεων με τους Τούρκους πιλότους να προσεγγίζουν κάνοντας εικονικές αποβάσεις. Το να επιχειρήσουν οτιδήποτε οι Τούρκοι σε αυτά τα δύο νησιά ισοδυναμεί με κλιμάκωση που οδηγεί σε σοβαρό θερμό επεισόδιο. Αιτία είναι ότι και στα δύο νησιά υπάρχουν στρατιωτικές φρουρές που δεν χρειάζεται να πάρουν οποιαδήποτε διαταγή για να απαντήσουν σε τουρκική πρόκληση που ξεπερνά τα όρια.
Καστελόριζο:
Η προσπάθεια κατάληψης ενός νησιού όπως το Καστελόριζο λόγω της εγγύτητας με τις τουρκικές ακτές είναι ένα σενάριο πολύ δημοφιλές. Μάλιστα, το συγκεκριμένο σενάριο, τουρκικής απόβασης στο ακριτικό Καστελόριζο, καταγράφόταν και σε έγγραφα της CIA. Το σενάριο μπορεί να ακο΄θυγεται υπερβολικό γιατί, όπως λένε οι επιτελείς του ΓΕΕΘΑ, η Τουρκία πάντα εκδηλώνει τις σοβαρές προκλήσεις της έχοντας ένα νομικίστικο έστω περιτύλιγμα. Στο Καστελόριζο τι μπορεί να επικαλεστεί; Λογικά, τίποτα!https://wwwhtml

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου