Τρίτη 2 Ιανουαρίου 2018

Το τελευταίο “αντίο” στον προπονητή που σημάδεψε το Κρητικό ποδόσφαιρο! “Έφυγε” από τη ζωή ο σπουδαίος Ευγένιος Γκέραρντ! (ΦΩΤΟ&ΒΙΝΤΕΟ)

gerarntΈνας σπουδαίος προπονητής, ο Ευγένιος Γκέραρντ “έφυγε” σήμερα από τη ζωή σε ηλικία 77 ετών, μετά από σοβαρά προβλήματα υγείας, που αντιμετώπιζε τα τελευταία χρόνια.
Πρόκειται για έναν σημαντικό άνθρωπο του αθλητισμού, που συνέδεσε το όνομα του με την Κρήτη και την ομάδα του ΟΦΗ.
gerarnt
Πριν από περίπου ένα μήνα είχε πραγματοποιηθεί φιλικός αγώνας προς τιμήν, με τον μακροβιότερο προπονητή στην Ελλάδα να δίνει το παρών.
gerard2
Το δέσιμο του με την Ελλάδα και κυρίως με την Κρήτη τον έκανε να πάρει και την ελληνική υπηκοότητα, αλλά και να αλλάξει ακόμη και το όνομά του σε «Γκεραρντάκης» (έτσι τουλάχιστον ονόμασε το κρασί που έβγαζε από τα αμπέλια του όταν αποφάσισε να απομακρυνθεί από τους πάγκους).
Το τελευταίο “αντίο”
Το τελευταίο “αντίο” στον προπονητή που σημάδεψε το Κρητικό ποδόσφαιρο θα απευθύνουν η οικογένεια του, αλλά και σύσσωμος ο αθλητικός κόσμος του νησιού μεθαύριο Πέμπτη στις 2 μετά το μεσημέρι από τον Ιερό Ναό του Αγίου Παντελεήμονα στην Ελιά.
Σε ανακοίνωση της η ΠΑΕ ΟΦΗ αναφέρει :
“Την Πέμπτη (4/1) στις 2 το μεσημέρι στον Αγιο Παντελεήμονα στην Ελιά, αποχαιρετούμε όλοι μαζί τον Ευγένιο Γκέραρντ.
Η επιθυμία της οικογένειας, αλλά κυρίως του Ολλανδού, που έγινε Κρητικός, του ανθρώπου που δεν γεννήθηκε στα μέρη μας, αλλά όπως έλεγε και ο ίδιος “δεν γεννήθηκα εδώ, αλλά εδώ είναι το σπίτι μου. Εδώ έζησα, εδώ θα ζήσω και εδώ θα πεθάνω, σαν Κρητικός”, είναι να ταφεί στο χωριό του, στην όμορφη Ελιά.Εκεί θα εκφράσουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του, στη σύζυγο και τα παιδιά του.Εκεί θα αποχαιρετήσουμε τον μεγάλο Ευγένιο και θα του πούμε «Καλό Παράδεισο Μίστερ!».O Γκέραρντ θα βρίσκεται στην οικία του, στην Ελιά, από την Τετάρτη (3/1) στις 6μμ.”
Ποιος ήταν ο Ευγένιος Γκέραντ
O Ευγένιος Γκέραρντ είναι Ολλανδός προπονητής ποδοσφαίρου. Γεννήθηκε στο Μπρούνσουμ της Ολλανδίας στις 7 Μαΐου του 1940 και φοίτησε στη σχολή προπονητών της Κολωνίας. Έχει δίπλωμα Ψυχολογίας. Είναι παντρεμένος με 2 παιδιά, τα οποία μένουν στην Κρήτη και έχει πάρει την ελληνική υπηκοότητα.
Ως ποδοσφαιριστής αγωνίστηκε στην ολλανδική Φορτούνα Σίταρντ. Σταμάτησε το ποδόσφαιρο σε ηλικία 32 ετών. Το 1974 ανέλαβε βοηθός προπονητή της Ρόντα ΤΚΚ και στον πάγκο αυτής της ομάδας παρέμεινε επί 11 χρόνια.
gerard
Από το 1985, οπότε και ήρθε στην Ελλάδα, ως το 2000 ήταν προπονητής του ΟΦΗ και έτσι έγινε ο μακροβιότερος ξένος προπονητής σε πάγκο ελληνικής ομάδας.
Με την κρητική ομάδα κατέκτησε το Κύπελλο Ελλάδας το 1987 απέναντι στον Ηρακλή (3-1 στα πέναλτι). Το 1993 κατάφερε να πάρει ιστορική πρόκριση για τους 16 του κυπέλλου κυπελλούχων απέναντι στην Ατλέτικο Μαδρίτης με 2-0.
gerard1
Το 2000 ανέλαβε τεχνικός σύμβουλος στην ΑΕΚ και το 2001 πήγε στην Κύπρο και στον ΑΠΟΕΛ. Το 2002 ανέλαβε τον Ηρακλή. Στις 23 Φεβρουαρίου 2010 ανέλαβε ως προπονητής στην Παναχαϊκή, απ’ όπου αποχώρησε ύστερα από μόλις δύο μήνες.
Στις 20 Νοεμβρίου 2017 τιμήθηκε από τον ΟΦΗ με ένα αγώνα μεταξύ των παιδιών Γκέραρντ και των φίλων Γκέραρντ.http://www.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου