Τετάρτη 4 Οκτωβρίου 2017

ΕΚΤΑΚΤΟ – Ελληνικό F-16 Block 52+ παρουσίασε μηχανικό πρόβλημα τη στιγμή της εμπλοκής του με τουρκικό μαχητικό ΝΑ της Ρόδου – Η μισή ΠΑ στον αέρα

F-16C Block 52+ που είχε απογειωθεί από την Κρήτη  κατά τη διάρκεια αναχαίτισης παρουσίασε μηχανικό πρόβλημα, συγκεκριμένα χαμηλή πίεση λαδιού απεμπλάκη από την αερομαχία με τουρκικό μαχητικό πραγματοποίησε αναγκαστική προσγείωση στην Κάρπαθο καθώς δεν μπόρεσε να επιστρέψει στη βάση του.
Η κατάσταση σήμερα στο Αιγαίο είναι πολύ οριακή για ανθρώπους και μηχανές.
Στις 17:28 ακριβώς το F-16 από την Κρήτη προσγειώθηκε με ασφάλεια στην Κάρπαθο. Όπως αναφέρουν ασφαλείς πληροφορίες, ένα μονοθέσιο F-16 ενώ ήταν σε αποστολή στο πλαίσιο της άσκησης «Παρμενίων» – της μεγαλύτερης διακλαδικής στρατιωτικής άσκησης- παρουσίασε ένδειξη πτώσης λαδιού και ο πιλότος ενημέρωσε ότι πηγαίνει γα προσγείωση ανάγκης.
Στην περιοχή γίνονται πολύ σκληρές αερομαχίες με τουλάχιστον 30 τουρκικά μαχητικά να έχουν παραβιάσει το FIR Aθηνών στο σημείο αυτό και να κάνουν παραβιάσεις θέτοντας σε συναγερμό την ΠΑ που έχει σηκώσει τα μισά αεροσκάφη στον αέρα και την αεράμυνα της περιοχής.
Οι Τούρκοι έχουν επικεντρώσει τις προκλήσεις τους στη περιοχή μεταξύ Ρόδου και Κατελόριζου.
Μέχρι στιγμής έχουν καταγραφεί μαζικές παραβιάσεις από τουρκικά μαχητικά στην περιοχή και πτήση κατασκοπευτικών αεροσκαφών CN-235,στη Ρόδο.Στην επιτροπή Αμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων «πάγωσαν» καθώς ο υπουργός Αμυνας Π.Καμμένος διέκοψε τη συνεδρίαση για σοβαρό συμβάν στην στρατιωτική άσκηση «Παρμενίων».
Ο κ.Καμμένος είχε επικοινωνία με τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ ναύαρχο Βαγγέλη Αποστολάκη για το συμβάν.
Τι είναι η άσκηση «Παρμενίων 2017»
Από τις 2 έως τις 6 Οκτωβρίου 2017 θα διεξαχθεί η Εθνική διακλαδική άσκηση «Παρμενίων 2017».
Πρόκειται για άσκηση μεγάλης κλίμακας, η οποία σχεδιάστηκε και διευθύνεται από το ΓΕΕΘΑ, με τη συνδρομή των Γενικών Επιτελείων.
Η άσκηση διεξάγεται σε ολόκληρο τον Ελλαδικό χώρο και εντός του FIR Αθηνών, επί βάσεως ΤΑΑΣ (Τακτική Άσκηση Άνευ Στρατευμάτων) και ΤΑΜΣ (Τακτική Άσκηση Μετά Στρατευμάτων).
Στην άσκηση, εκτός από το ΓΕΕΘΑ, τα Γενικά Επιτελεία και τις Μείζονες Διοικήσεις με τις υποτεταγμένες, σε αυτές, μονάδες, συμμετέχουν και Φορείς του Πολιτικού Τομέα.
Κύριοι σκοποί της άσκησης αποτελούν:
Η εξέταση – αντιμετώπιση της δημιουργούμενης από τις διεθνείς εξελίξεις κατάστασης, στο εγγύς και ευρύτερο περιβάλλον της χώρας.
Η εφαρμογή σχεδίων, καθώς και η εκπαίδευση των Επιτελείων και των Μονάδων στη διεξαγωγή διακλαδικών επιχειρήσεων.
Η εφαρμογή και αξιολόγηση των σχεδίων, διαδικασιών και η διατήρηση της μαχητικής ικανότητας των Ενόπλων Δυνάμεων.
Η προαγωγή της συνεργασίας και του συντονισμού μεταξύ των Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων και των φορέων του πολιτικού τομέα, στην μεγαλύτερη δυνατή έκταση που απαιτείται, κατά την εφαρμογή των εθνικών σχεδίωνhttps://www.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου