Τρίτη 17 Οκτωβρίου 2017

ΒΙΝΤΕΟ: Στον... Χότζα ξανά η Βόρειος Ήπειρος, Ελληνόπουλα αντιστέκονται και συγκινούν τους πάντες

ΒΙΝΤΕΟ: Στον... Χότζα ξανά η Βόρειος Ήπειρος, Ελληνόπουλα αντιστέκονται και συγκινούν τους πάντεςΤην ώρα που στην Ελλάδα αυξάνονται όλο και περισσότερο τα δικαιώματα των μουσουλμάνων μεταναστών, οι γειτονικές μας χώρες θωρακίζονται κατά των Ελλήνων.
Στην Αλβανία γυρίζουν τους Έλληνες στην εποχή του κομμουνιστή Δικτάτορα Χότζα, όπου η ελληνική μειονότητα, για πρώτη φορά από τότε που κυβερνούσε, δεν συμμετέχει στις βουλευτικές εκλογές στην Αλβανία, που γίνονται την Κυριακή, ως αυτόνομο πολιτικό κόμμα!!!
Την ίδια ώρα τα Ελληνόπουλα της Βορείου Ηπείρου «φωνάζουν» πως είναι Έλληνες και θα παλέψουν για τον τόπο τους!
Η επίθεση κατά του Ελληνισμού της Αλβανίας και η επιτυχημένη πολιτική αφομοίωσης της εθνικής μειονότητας (γενίτσαροι) των Αλβανικών Κυβερνήσεων αλλά και ο διαχρονικό διχασμός των Ελλήνων και οι προσωπικές φιλοδοξίες τους συνέβαλλαν στην αποδυνάμωση του ελληνικού στοιχείου και έτσι ο Ελληνισμός της Βορείου Ηπείρου δεν θα έχει ισχυρή εκπροσώπηση στο Αλβανικό Κοινοβούλιο.
Όπως μεταδίδεται, δέκα οχτώ πολιτικά κόμματα θα διεκδικήσουν την ψήφο των αλβανών πολιτών για τις 140 έδρες του Αλβανικού κοινοβουλίου.
Σε αυτά τα πολιτικά κόμματα  δεν θα είναι με ξεχωριστό ψηφοδέλτιο για πρώτη φορά από το 1991 και τον Χότζα, το Κόμμα Ένωσης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΚΕΑΔ), που αποτελεί την κοινοβουλευτική εκπροσώπηση της ελληνικής μειονότητας και υποστηρίζεται από την πολιτιστική οργάνωση των Ελλήνων της Αλβανίας «Ομόνοια». 
Δυστυχώς, ο πρόεδρος του ΚΕΑΔ Βαγγέλης Ντούλες , εντάχθηκε στα ψηφοδέλτια του Δημοκρατικού Κόμματος,  και μάλιστα σε περιοχή που δεν υπάρχει εμφανές ελληνικό στοιχείο, στον Αυλώνα. 
Η εκλογή του Προέδρου  του ΚΕΑΔ,  δηλαδή  η πολιτική εκπροσώπηση του Ελληνισμού ταυτίζεται πλέον με την επανεκλογή του Βαγγέλη Ντούλε , ως βουλευτή, ωστόσο, του αλβανικού Δημοκρατικού Κόμματος (παράταξη του Σαλί Μπερίσα) και, όπως σχολιάζεται, θα εξαρτηθεί, από τις ψήφους των Ελλήνων σε διάφορες περιοχές , όπου είναι ισχυρή η ελληνική εκπροσώπηση.
Πιο αναλυτικά, η ελληνική μειονότητα σε Αργυρόκαστρο, Χειμάρρα, Αγίους Σαράντα, θα κληθεί να προσφέρει την ψήφο της σε Αλβανούς και Αλβανο-Τσάμηδες υποψήφιους με το Ψηφοδέλτιο του Δημοκρατικού Κόμματος, με σκοπό το εν λόγω κόμμα να έχει καλό «πλασάρισμα» στις εκλογές, έτσι ώστε να μπορέσει να εκλεγεί ο Β. Ντούλες στον Αυλώνα!
Το θέμα είναι πολύ σοβαρό καθώς πλέον απειλείται με αφανισμό ο Ελληνισμός της Βορείου Ηπείρου.
Ο όρος Βόρειος Ήπειρος χρησιμοποιήθηκε επίσημα για πρώτη φορά στις 17 Μαϊου 1914 με την υπογραφή του Πρωτοκόλλου της Κέρκυρας, προσδιορίζοντας το αυτόνομο κράτος που δημιουργήθηκε στην περιοχή. Σήμερα χρησιμοποιείται στην Ελλάδα από τους ανωτέρω κύκλους, ενώ η χρήση του αποφεύγεται στην Αλβανία για ευνόητους λόγους.
Σύμφωνα με το πρωτόκολλο, οι Αλβανοί αναγνώριζαν την αυτονομία της Β. Ηπείρου και δεσμεύονταν για την διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας στα σχολεία αλλά και την θρησκευτική ελευθερία του ελληνικού πληθυσμού.
Το Πρωτόκολλο της Κέρκυρας ποτέ δεν τέθηκε σε ουσιαστική εφαρμογή και πλέον αφανίζονται και τα τελευταία ίχνη παρέμβασης των Ελλήνων που ζουν εκεί υπό κατοχή.
Ελληνικής καταγωγής  βουλευτές θα εκλεγούν μέσα από τα ψηφοδέλτια των τριών μεγάλων κομμάτων, Σοσιαλιστικό, Δημοκρατικό και Σοσιαλιστικό Κίνημα Ενσωμάτωσης του Ιλιρ Μέτα και υπολογίζεται ότι θα είναι από 3 μέχρι 5,  βουλευτές στο νέο Αλβανικό Κοινοβούλιο.
Ωστόσο, αυτό είναι διαφορετικό από το να έχει ο Ελληνισμός δικό του κόμμα!
Η ελπίδα όμως δεν πεθαίνει ακόμα, όπως θα δείτε στα βίντεο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου