Πέμπτη 17 Αυγούστου 2017

ΕΛΛΗΝΕΣ!- ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΑ ΘΥΜΑΤΑ ΤΗΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΕΠΙΘΕΣΗΣ ΣΤΗΝ ΒΑΡΚΕΛΩΝΗ!!!- ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΜΕ ΤΑ ΠΤΩΜΑΤΑ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ… (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)


βαρκ
Μέλη ελληνικής οικογένειας είναι ανάμεσα στους τραυματίες της τρομοκρατικής επίθεσης στη Βαρκελώνη, σύμφωνα με όσα δήλωσε η Θεώνη Ζησιμοπούλου, γραμματέας του επίτιμου πρόξενου της Ελλάδας στην ισπανική πόλη. Την ίδια ώρα υπηρεσιακά στελέχη του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών στην Αθήνα δηλώνουν ρητά ότι έχει επιβεβαιωθεί ο τραυματισμός μόνο μίας Ελληνίδας από την τρομοκρατική επίθεση στη Βαρκελώνη.
Η κυρία Ζησιμοπούλου, γραμματέας του επίτιμου πρόξενου της Ελλάδας στη Βαρκελώνη, ανέφερε ότι επικοινώνησε με το ελληνικό προξενείο ο πατέρας της οικογενείας και ενημέρωσε ότι στην τρομοκρατική επίθεση τραυματίστηκαν η σύζυγος και τα δύο του παιδιά, με την σύζυγό του να είναι πιο σοβαρά, ενώ αντίθετα ελαφρύτερα τραύματα φέρουν τα δύο παιδιά.
«Ο πατέρας είναι καλά, η μητέρα και τα δύο παιδιά έχουν τραυματιστεί» είπε η κυρία Ζησιμοπούλου και σημείωσε πως ακόμη είναι πολύ νωρίς για να ξέρουμε αν υπάρχουν τυχόν άλλοι Έλληνες μεταξύ των τραυματιών. «Ο πατέρας ήταν πολύ ταραγμένος» ανέφερε η γραμματέας του Fernando Turró Homedes, επίτιμου προξένου της Ελλάδας στη Βαρκελώνη, επισημαίνοντας πως το περιστατικό έγινε σ’ έναν πεζόδρομο που μαζεύει πάρα πολύ κόσμο, κυρίως τουρίστες αυτές τις ημέρες του Αυγούστου.
Σύμφωνα με την κυρία Ζησιμοπούλου, αυτή την εποχή δεν υπάρχουν πολλά γκρουπ Ελλήνων τουριστών στη Βαρκελώνη. «Τα γκρουπ είναι συνήθως τον χειμώνα, αυτή την εποχή ταξιδεύουν κυρίως μεμονωμένες οικογένειες ή νέα άτομα» είπε. Σύμφωνα με τη γραμματεία του πρόξενου της Ελλάδας στη Βαρκελώνη, Φερνάντο Τούτο Χομέδες, δήλωσε ότι ανάμεσα στους τραυματίες από την τρομοκρατική επίθεση στη Ράμπλας, βρίσκεται και ελληνική οικογένεια, χωρίς να αναφέρει πόσα μέλη έχουν τραυματιστεί.
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
Τα μέλη μίας ελληνικής οικογένειας βρίσκονται ανάμεσα στους τραυματίες τηςτρομοκρατικής επίθεσης που σημειώθηκε στη Βαρκελώνη, όταν ένα βαν έπεσε σε πλήθος στην Placa Catalunya.
Σύμφωνα με πληροφορίες του CNN  από την γραμματεία του προξενείου της Ελλάδας στη Βαρκελώνη πρόκειται για τέσσερα άτομα, μέλη ελληνικής οικογένειας, που βρίσκονται στην Ισπανία για τουρισμό. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ημητέρα νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο, η οποία όμως δεν είναι ελληνικής υπηκοότητας.
El pais: Αυτός νοίκιασε το λευκό βαν που σκόρπισε το θάνατο στη Βαρκελώνη
ImageHandler-1-2-630x400
Το όνομα και τη φωτογραφία του άνδρα που φέρεται να νοίκιασε το λευκό βαν, το οποίο χρησιμοποιήθηκε για την επίθεση στους πεζούς στη La Rampla στη Βαρκελώνη έδωσε στη δημοσιότητα η ισπανική πολιτοφυλακή.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, το όχημα νοικιάστηκε στο όνομα του Driss Oukabir (Ντρις Ουκαμπίρ), από την πόλη Santa Perpetua de la Mogada.
Σύμφωνα με περιγραφές των αστυνομικών, ο οδηγός του μικρού φορτηγού ήταν διαμετρήματος 1,70μ. και φορούσε λευκό πουκάμισο.
Ο δράστης, αφού επιτέθηκε στους πεζούς, διέφυγε με τα πόδια και αναζητείται από την αστυνομία, ενώ δεν αποκλείεται να είναι εκείνος που έχει εισβάλει στο τουρκικό εστιατόριο, 200 μέτρα απόσταση από το σημείο της επίθεσης στη La Rampla. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχει και συνεργάτης


View image on TwitterView image on TwitterView image on Twitter

BREAKING: 13 people dead in  van attack, more than 50 others injured, Catalan government official says http://cnn.it/2iaw32N 






Facebook has activated its safety check mechanism, allowing users near  attack to mark themselves as safe http://cnn.it/2vMsxi4 



http://www.BF/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου