Τετάρτη 17 Μαΐου 2017

Είναι η σημερινή μια μαύρη ημέρα για τον Ελληνισμό; Ο Ν.Τραμπ δίνει τα F-35 σε μια πυρηνική Τουρκία και ως αντάλλαγμα για τους Κούρδους, το Αιγαίο και τα ενεργειακά αποθέματα – To τελεσίγραφο και οι 15 ημέρες που κρίνουν τα πάντα

Είναι η σημερινή μια μαύρη ημέρα για τον Ελληνισμό; Τελικά τι θα πάρει η Τουρκία και ο Ρ.Τ.Ερντογάν από αυτό το σκληρό μπρα ντε φερ που διεξάγεται στον Λευκό Οίκο; Ηδη ο Ν.Τραμπ στις πρώτες δηλώσεις του έκανε λόγο για παράδοση των οπλικών συστημάτων που έχει παραγγείλει η Τουρκία ενώ πληροφορίες φέρουν τον Ερντογάν να έχει κλείσει ήδη(!) συμφωνία για τρίτο πυρηνικό σταθμό στην ανατολική Θράκη. Ο πρώτος θα είναι στο Aκούγιου, στην περιοχή της Μερσίνας απέναντι από την Κύπρο ενώ  ο δεύτερος πυρηνικός σταθμός στην περιοχή της Σινώπης του Πόντου.
Ομως οι ΗΠΑ μαζί με το Ισραήλ φαίνονται αποφασισμένοι να  δημιουργήσουν το Κουρδικό Κράτος(παρακάτω φωτογραφίες και βίντεο Αμερικανών μαζί με Κούρδους) από εδάφη της Συρίας, του Ιράκ και έπειτα του Ιράν. Είναι μια γεωπολιτική στρατηγική ετών. Ο Ρ.Τ.Ερντογάν όμως είναι το ίδιο αποφασισμένος να μην το επιτρέψει, τουλάχιστον όχι χωρίς σοβαρά ανταλλάγματα. Γι αυτό και η Ρωσία τον άφησε να μπει στη Συρία. Λειτουργεί εν μέρει ως αντίβαρο στην στρατηγική των ΗΠΑ.
Τελικά τι θα πάρει ο Ρ.Τ.Ερντογάν ως αντάλλαγμα για την υποχώρηση του στο θέμα των Κούρδων της Συρίας;Μακάρι να διαψευστούμε αλλά το σχέδιο Β των Αμερικανών έχει να κάνει με το Αιγαίο, την ΑΟΖ και τα ενεργειακά αποθέματα στην Α.Μεσόγειο.
Η σχέση μας με την Τουρκία θα είναι ακατανίκητη, δήλωσε ο Αμερικανός Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ μετά τη συνάντησή του με τον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και διαβεβαίωσε την Τουρκία ότι θα λάβει το πολεμικό υλικό που έχει παραγγείλει από τις ΗΠΑ. 
Δηλαδή η Τουρκία θα πάρει τελικά τα F-35…
Τα μηνύματα αποφασιστικότητας που ανάρτησε στο twitter το αμερικανικό CENTCOM όσο αναφορά τους Κούρδους είναι χαρακτηριστικά:«Μας δημιουργεί πρόβλημα η αεροπορική επίθεση της Τουρκίας εναντίον των δυνάμεων του SDF και των κούρδων μαχητών» – «Από τις επιθέσεις των Τούρκων έχουν σκοτωθεί δυνάμεις των συμμάχων μας που έχουν καταβάλει μεγάλες θυσίες για τη νίκη επί του ISIS» -«Οι δυνάμεις των συμμάχων μας κτυπήθηκαν στην Βόρειο Συρία, όπως και οι δυνάμεις των συμμάχων μας Πεσμεργκα στο Σιρνακ του Ιράκ»…
Λίγο πριν αναχωρήσει με το προεδρικό αεροπλάνο για τη Μόσχα, ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θυμήθηκε ένα παλιό ερωτικό τραγούδι, τα λόγια του οποίου έχουν καταγραφεί στη σύγχρονη ιστορία.
Με τον τρόπο αυτό έστειλε τελεσίγραφο εισβολής στις κουρδικές περιοχές το οποίο φροντίζουν να υπενθυμίζουν κατά καιρούς οι συνεργάτες του στους Αμερικανούς.
«Κάποια νύχτα θα σε επισκεφθώ ξαφνικά και απροειδοποίητα» λέει το παλιό τραγουδάκι.
Η παραπομπή αυτή του προέδρου της Τουρκίας αιφνιδίασε τους παρισταμένους. Οι πιο παλιοί από αυτούς θυμήθηκαν τότε ότι το εν λόγω τραγούδι ήταν της μόδας, πράγμα που τους οδήγησε να καταλάβουν τι συμβαίνει.
Ήταν πολύ πριν από το πραξικόπημα και την εισβολή στην Κύπρο, όταν η τουρκική εκπομπή του Ραδιοφωνικού Ιδρύματος Κύπρου μετέδιδε σε μόνιμη βάση ένα άλλο γνωστό τουρκικό τραγούδι, το «Beklentin-Gelmentin», που σημαίνει «Περίμενα και δεν ήρθες».
Σε Αμερικανούς και Ρώσους απευθυνόταν, λοιπόν, το μήνυμα Ερντογάν και το γνωστό ερωτικό τραγουδάκι. Ήταν η εποχή που ο Λίντον Τζόνσον, πρόεδρος της Αμερικής, είχε αποτρέψει την Τουρκία να παρέμβει στρατιωτικά στο νησί και οι Ελληνοκύπριοι ασκούσαν ψυχολογική πίεση στους Τουρκοκυπρίους με το τραγουδάκι αυτό, θέλοντας με λίγα λόγια να μεταδώσουν ότι «μην περιμένετε, η Τουρκία δεν θα σας βοηθήσει».
Έπειτα από καιρό συνέβη το πραξικόπημα, συνέβη και η εισβολή και ο ραδιοσταθμός Bairak του Ντενκτάς από το πρωί μέχρι το βράδυ «βομβάρδιζε» τους Ελληνοκυπρίους με το τραγούδι «Κάποια νύχτα θα σε επισκεφθώ ξαφνικά και απροειδοποίητα», υπονοώντας την τουρκική εισβολή.
Με αυτήν την «προϊστορία» ξεκίνησε ο Ταγίπ Ερντογάν την 15νθήμερη περιοδεία του στα κέντρα λήψης αποφάσεων του σημερινού κόσμου.
Ο δρόμος τον έφερε στη Μόσχα, στο Νέο Δελχί, στο Πεκίνο, στην Ουάσινγκτον όπου θα τα πει με τον Ντόναλντ Τραμπ, και στις Βρυξέλλες, όπου θα συναντηθεί παράλληλα με τους Ευρωπαίους γραφειοκράτες αλλά και τους αρχηγούς των χωρών-μελών του ΝΑΤΟ.
Πρόκειται για έναν κύκλο που θα επιτρέψει στον πρόεδρο της Τουρκίας είτε να χαράξει είτε να αναθεωρήσει πολιτικές, να παζαρέψει ή και να κλείσει δουλειές…
Ο Ταγίπ Ερντογάν θα παζαρέψει τη θέση της Τουρκίας στη σύγχρονη γεωπολιτική σκακιέρα γεγονός που θα επηρεάσει άμεσα και εμάς…
Πάντως στο τραπέζι έπεσε και η σχέση της Τουρκίας με την Ρωσία στην Μέση Ανατολή. Ισως έφθασε τελικά η στιγμή ο Ρ.Τ.Ερντογάν να διαλέξει πλευρά…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου