Πέμπτη 4 Μαΐου 2017

Ταξίδι αστραπή του Βρετανού υπουργού εξωτερικών, Μπόρις Τζόνσον στα Χανιά – Φεύγουν τα βρετανικά μαχητικά από το Ιντσιρλίκ – Αντίστροφη μέτρηση για το τέλος της Τουρκίας

Ταξίδι αστραπή του Βρετανού Υπουργού Εξωτερικών της Μεγάλης Βρετανίας, Μπόρις Τζόνσον στα Χανιά.Η επίσκεψη θεωρείται άκρως απόρρητη καθώς το αεροσκάφος που τον μεταφέρει δεν κατέθεσαι σχέδια πτήσης και κανείς δεν γνωρίζει τι ώρα φεύγει και ποιος θα είναι ο επόμενος προορισμός του.
Σύμφωνα με  πληροφορίες  το αεροπλάνο του ερχόταν από τη Λιβυή και αυτό δείχνει ότι η Σούδα θα εμπλακεί και σε νέες πολεμικές επιχειρήσεις.
Η εξέλιξη αυτή σχετίζεται άμεσα με τις εξελίξεις στις σχέσεις  Ρωσίας -Τουρκίας και την υπογραφή δημιουργίας ζώνης ελεύθερου εμπορίου με την Ευρασιατική Οικονομική Ένωση.Το τελευταίο, με απλά λόγια, σημαίνει πως η Τουρκία βρίσκεται στον προθάλαμο εισδοχής στην Ευρασιατική Ένωση γεγονός που θα πυροδοτήσει άμεσες και καταιγιστικές εξελίξεις στην περιοχή μας.
Ήδη υψηλόβαθμη Βρετανική αντιπροσωπεία υπό τον Μ.Τζόνσον αναζητά λύσεις για τη μεταστάθμευση των βρετανικών Tornado της RAF στο Ιντσιρλίκ σε άλλη βάση.
Ταυτόχρονα, γίνεται προσπάθεια για την εξεύρεση λύσης για το πολεμικό κλίμα που έχει προκύψει στην Ανατολική Μεσόγειο με την Τουρκία.
Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, ο Μπόρις Τζόνσον αναμένεται να φτάσει στα Χανιά, αργά το βράδυ της Πέμπτης με ειδική πτήση αεροσκάφους της Βρετανικής πολεμικής αεροπορίας, RAF.Ο Βρετανός Υπ. Εξωτερικών  θα διανυκτερεύσει για ένα βράδυ σε ξενοδοχείο των Χανίων και το πρωί της Παρασκευής θα αναχωρήσει με το αεροσκάφος της RAF.
Υπενθυμίζεται ότι στην επίσκεψη του κ.Τζόνσον στην Αθήνα στις αρχές Απριλίου, στις συναντήσεις με τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον Υπ. Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά, είχαν συζητηθεί, το Κυπριακό, η πορεία των διαπραγματεύσεων Μεγάλης Βρετανίας- ΕΕ μετά το Brexit, καθώς οι περιφερειακές εξελίξεις στην ανατολική Μεσόγειο και η προσφυγική κρίση.
Πριν από λίγες ημέρες ο κ.Τζόνσον είχε ταχθεί στο πλευρό των ΗΠΑ εφόσον ζητούσαν την βοήθεια της Μ.Βρετανίας για επέμβαση στην Συρία.
Στο μεταξύ σε εξέλιξη βρίσκεται ο προεκλογικός αγώνας , εν όψει των πρόωρων εκλογών στην Βρετανία που θα γίνουν στις 8 Ιουνίου.
Μάλιστα ο Μπόρις Τζόνσον συμμετέχει ενεργά στον προεκλογικό αγώνα των Συντηρητικών, στο πλευρό της Πρωθυπουργού Τερέζα Μέι.http://www.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου