Δευτέρα 6 Μαρτίου 2017

Σκληρή αερομαχία ελληνικών και τουρκικών μαχητικών στη Ρόδο – Δεν αργεί η κατάρριψη…

Nέα σκληρή αερομαχία σημειώθηκε το πρωί νοτιοανατολικά της Ρόδου ανάμεσα σε ελληνικά και τουρκικά μαχητικά. Οι Τούρκοι προσπαθούν και εκβιάζουν με κάθε τρόπο ώστε να γίνει κάποιο «ατύχημα» στο Αιγαίο.
Έτσι σήμερα λίγη ώρα πριν φτάσει στη Ρόδο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος έξι τουρκικά μαχητικά παραβίασαν τον εθνικό εναέριο χώρο πάνω από το νησί των Δωδεκανήσων
Όλα συνέβησαν όταν στις 10:20 μια τετράδα τουρκικών μαχητικών, αποτελούμενη από δύο F-16 και δύο F-4E Phantom, εισήλθε στο FIR Αθηνών νοτιοανατολικά της Ρόδου συνοδευόμενη από δύο ακόμα F-16 που στην συγκεκριμένη περίπτωση ήταν οπλισμένα.Όταν το οπλισμένο ζευγάρι παραβίασε τον Εθνικό Εναέριο Χώρο δύο ελληνικά μαχητικά F-16 που απογειώθηκαν από τη Σούδα τους ζήτησαν να αποχωρήσουν. Τα τουρκικά μαχητικά δεν υπάκουσαν στις υποδείξεις και έτσι ξεκίνησε μια άγρια αερομαχία.
Τα τουρκικά μαχητικά αποχώρησαν ανατολικά.
Λίγο αργότερα, και συγκεκριμένα μετά τις δύο το μεσημέρι, ένα ακόμα ζεύγος μαχητικών F-16 που ήταν οπλισμένα μπήκε στο Αιγαίο μεταξύ Λήμνου και Λέσβου.
Ελληνικά F-16 απογειώθηκαν από τη προκεχωρημένη βάση της Σκύρου και τα αναχαίτισαν.Συνολικά η Τουρκία έστειλε σήμερα στο Αιγαίο 8 μαχητικά αεροσκάφη και ένα κατασκοπευτικό CN-235.
Τα τουρκικά αεροπλάνα σημείωσαν 4 παραβάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας στο FIR Αθηνών και μία παραβίαση του Εθνικού Εναέριου Χώρου.http://www..gr/2017/03/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου