Δευτέρα 6 Μαρτίου 2017

ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΣΕ «ΠΥΡΕΤΩΔΕΙΣ» ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΕΣ! «ΟΤΙ ΩΡΑ ΘΕΛΟΥΜΕ, ΘΑ ΕΡΘΟΥΜΕ ΝΑ ΤΑ ΠΑΡΟΥΜΕ»! – ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ «ΓΚΡΙΖΑΡΟΥΝ» ΟΛΟ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ! (ΦΩΤΟ&ΒΙΝΤΕΟ)

kypros apobash toyrkoi ellada
Σκηνικό που θυμίζει καλοκαίρι του 1974 , αρχίζει να θυμίζει η περιοχή  του Αιγαίου ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία ενώ υπάρχουν και έγκυρες πληροφορίες για εντατική προετοιμασία τουρκικών ειδικών δυνάμεων….για στρατιωτική επιχείρηση, άγνωστο σε ποια περιοχή.
Σύμφωνα με πληροφορίες οι Αμερικανοί αξιωματούχοι έκαναν μια κρούση στην Άγκυρα για να αποφευχθούν περαιτέρω πράξεις που δημιουργούν ένταση ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία στο Αιγαίο πριν μερικές ημέρες στο Μόναχο.
megali-ellada
Το  θέμα τέθηκε κατά τη διάρκεια της διάσκεψης ασφαλείας του Μονάχου τον περασμένο μήνα, αλλά και κατά τη διάρκεια  ιδιωτικών  επαφών στην Άγκυρα ανάμεσα σε αξιωματούχους .
Στην πρώτη συνάντηση ο Αμερικανός ΥΠΕΞ Rex Tillerson συζήτησε την ένταση στο Αιγαίο με τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, στο περιθώριο της συνεδρίασης του Μονάχου.
Αλλά το όλο «καυτό ζήτημα» είχε και συνέχεια και έτσι ο Αμερικανός υφυπουργός John Heffern ζήτησε εκ νέου σύμφωνα με πληροφορίες από τους Τούρκους αξιωματούχους να απόσχουν από πράξεις που δυναμιτίζουν το κλίμα στην περιοχή μας .
Επιπλέον, ο Πρέσβης των ΗΠΑ στην Άγκυρα Τζον Μπας συναντήθηκε με τον Τούρκο υφυπουργό εξωτερικών Umit Yalcin ασκώντας πολύ μεγάλη πίεση προς την ίδια κατεύθυνση, και καταδεικνύοντας το τεράστιο ενδιαφέρων των ΗΠΑ για την Ελλάδα.
Ο Τούρκος υφυπουργός «απέδωσε  την συμπεριφορά του τουρκικού στρατού στο Αιγαίο με τις συνεχείς προκλήσεις , στο κατεστραμμένα ηθικό του τουρκικού στρατού από τις εξελίξεις μετά το  αποτυχημένο πραξικόπημα του Ιουλίου».
Πρόκειται σαφέστατα για εντελώς απαράδεκτη «δικαιολογία του» στον Αμερικανό αξιωματούχο , από την οποία όμως εξάγεται αμέσως το συμπέρασμα ότι οι Τούρκοι όταν θέλουν  να « ξεχαρμανιάσουν» το εσωτερικό τους στρέφονται κατά της Ελλάδος την οποία θεωρούν ως « εύκολο και φοβισμένο» γείτονα.
Αυτό όμως το σκηνικό και η ιδεολογία που επικρατεί στην Άγκυρα εγείρει  πολλές ανησυχίες, διότι οι Τούρκοι εκτιμούν πως, «ότι ώρα θελήσουν ανεβαίνουν σε όποιο νησί κρίνουν ότι τους ανήκει στο Αιγαίο».
Περίπου έτσι δήλωσε πριν μερικές ημέρες ο Τούρκος ΥΠΕΞ Μ.Τσαβούσογλου για τα Ίμια… αλλά και για τα 17 νησιά που θεωρούν ως δικά τους και τα οποία όταν κρίνουν αυτοί… «θα έρθουν να τα πάρουν».
Για το ίδιο θέμα από ελληνικής πλευράς, ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, αναμένεται να επισκεφθεί την Ουάσιγκτον σε  μια συνάντηση με τον Αμερικανό ΥΠΕΞ Tillerson τις επόμενες ημέρες.
Ενώ θα υλοποιηθεί και τηλεφωνική συνομιλία μεταξύ του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του Πρόεδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, για το ίδιο θέμα.
Οι Έλληνες  πολιτικοί ανέκαθεν κινούνταν σε αυτόν τον άξονα, απευθυνόμενοι σε ΗΠΑ και ΕΕ προσπαθώντας να διεθνοποιήσουν το πρόβλημα.
Μόνο που ο καθένας για να «εξυπηρετήσει» θέλει και τα δικά του ανταλλάγματα, τα οποία πολλές φορές είναι πιο επώδυνα από μια μετωπική σύγκρουση με τους Τούρκους.
Η έγερση του ελληνισμού σε όλο  τον κόσμο, η ενδυνάμωση των ενόπλων δυνάμεων σε υλικό και προσωπικό , η κατάρτιση ρεαλιστικών πολεμικών σχεδίων που θα αφορούν επίθεση και όχι «άμυνα» και η προστασία της Παναγίας, είναι η αποτελεσματικότερη θωράκιση έναντι οποιουδήποτε επιβουλέα σε ξηρά, θάλασσα και αέρα.
papanikolis
Η προετοιμασία του λαού ακόμη και για πολεμικές επιχειρήσεις μαζί με την αποφασιστικότητα πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας θα αποτρέψουν τα όποια όνειρα του υπερφίαλου Σουλτάνου Ερντογάν, ο οποίος θα κατανοήσει ότι θα πληρώσει ακριβά οποιαδήποτε εχθρική ενέργεια κατά της Ελλάδος.
5ποσταγμα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου