Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2017

Mαζική μετανάστεση Τούρκων προς την Ελλάδα – Η Άγκυρα σχεδιάζει διασυνοριακό επεισόδιο με παραπλάνηση στα Ίμια ;

Μαζική «μετανάστευση» Τούρκων παρατηρείται προς την Ελλάδα τις τελευταίες ημέρες και οι πληροφορίες δείχνουν πως η Άγκυρα προετοιμάζει διασυνοριακό επεισόδιο εκμεταλλευόμενη το πραξικόπημα και τις προσφυγικές ροές Τούρκων προς την Ελλάδα. Άλλωστε πρόσφατα όπως σας αποκάλυψε το pentapostagma.gr ταύτισε τους οπαδούς του Γκιουλέν με την ΕΥΠ! Τους κατηγορεί δηλαδή και επίσημα ως πράκτορες της ΕΥΠ!
Στο ίδιο μήκος κύματος, υπάρχουν πληροφορίες που αναφέρουν ότι οι προκλήσεις στα Ίμια είναι ένας απλός αντιπερισπασμός και ότι η Άγκυρα θα χτυπήσει αλλού, στόχος είναι πλέον η Θράκη. Άλλωστε η Τουρκία εφαρμόζει δόγμα ασύμμετρου υβριδικού πολέμου ενώ υψηλόβαθμη αντιπροσωπεία της επισκέφτηκε τη Μόσχα για «εντατικά μαθήματα» πριν επιδεινωθούν ξανά οι σχέσεις των δύο χωρών.
Τούρκοι πράκτορες πρόσφατα πήγαν στον Εχίνο. Επικεφαλής ο πρόεδρος του γνωστού DEB που δραστηριοποιείται στη Θράκη και μετέβη στο Πομακοχώρι για να προσευχηθεί.

Ο  Μουσταφά Αλή Τσαούς αναφέρθηκε, όπως και ο Ρ.Τ.Ερντογάν, στηΝ Συνθήκη της Λωζάννης και είπε πως η συνθήκη εξασφαλίζει τα δικαιώματα της «τουρκικής» μειονότητας που η Ελλάδα καταπατά
Φυσικά αναφέρθηκε και στο θέμα των ψευτοϊμάμηδων και στον «μάρτυρα» Σαδίκ.
Πριν λίγο, Τούρκοι στρατοχωροφύλακες συνέλαβαν δύο μέλη της οργάνωσης του Φετουλάχ Γκιουλέν και τις οικογένειές τους πολύ κοντά στα σύνορα με την Ελλάδα στον Έβρο, σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή.
Πρόκειται για δύο αξιωματούχους υπουργείων και τις οικογένειές τους που πιστεύεται πως διέφευγαν στην Ελλάδα, προσθέτους τουρκικές πηγές Ασφαλείας.
Η ομάδα των ανθρώπων αυτών πιάστηκε στην Μερίτς στα βορειοδυτικά της επαρχίας της Ανδριανούπολης.
Οι Αρχές Ασφαλείας βρήκαν επάνω τους 4.000 ευρώ και 2.000 τουρκικές λίρες σε μετρητά.
Οι τέσσερις ενήλικες κρατήθηκαν, ενώ τα παιδιά στάλθηκαν σε συγγενείς.

Σύμφωνα με το Πρακτορείο Ανατολή ο αριθμός των Τούρκων πολιτών που πέρασαν παράνομα στην Ελλάδα μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου, φτάνει τα 100 άτομα, συμπεριλαμβανομένων των στρατιωτικών που διέφυγαν με το ελικόπτερο.
Πριν λίγες ημέρες, είχαν συλληφθεί δύο άνδρες, τρεις γυναίκες και ένα αγοράκι ενός έτους. Η ΕΛ.ΑΣ. ανακοίνωσε για το θέμα ότι το βράδυ της Τρίτης αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ορεστιάδας συνέλαβαν στην ευρύτερη δύο διακινητές- έναν 38χρονο Τυνήσιο και έναν 21χρονο Μαροκινό- οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας έξι Τούρκους μη νόμιμους μετανάστες.
Οι δύο δράστες, σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας, μετέφεραν παράνομα με πλαστική βάρκα, από την Τουρκία στην Ελλάδα, διασχίζοντας τον Εβρο, τους 6 Τούρκους και στη συνέχεια τους καθοδήγησαν πεζή στο εσωτερικό της χώρας.
Nα σημειωθεί ότι μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα στην Τουρκία πολλοί Τούρκοι πολίτες αγόρασαν ακίνητα στην Ελλάδα και έλαβαν άδεια διαμονής, μέσω του γνωστού προγράμματος Golden Visa.
Ο αριθμός των αδειών που έχουν χορηγηθεί σε Τούρκους υπηκόους με την ιδιότητα του επενδυτή (ιδιοκτήτη ακινήτου) από το 2014 έως και την 1η Φεβρουαρίου 2017 ανέρχεται σε 49.
Είναι ενδεικτικό πως το τελευταίο 9μηνο σε μηναία βάση 3 Τούρκοι πολίτες κατά μέσο όρο αποκτούσαν άδεια διαμονής στη χώρα με Golden Visa, επενδύοντας αθροιστικά 750.000 ευρώ ή 250.000 ευρώ έκαστος.
Συνολικά Τούρκοι υπήκοοι έχουν επενδύσει τουλάχιστον 12.250.000 ευρώ για την αγορά ακινήτων στην Ελλάδα και την απόκτηση της Golden Visa. Εξ αυτών των χρημάτων τα 7.000.000 έχουν εισρεύσει το τελευταίο 9μηνο.http://www..gr/2017

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου