Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2017

Πρώτα θα μας κτυπήσει σαν σουλτάνος, μετά θα εξαφανιστεί σαν Ερντογάν και μετά η Ιστορία θα ξεχάσει την Τουρκία

Βρείτε έναν καλό Ψυχίατρο να μας πει τι σκοπεύει να κάνει τις επόμενες ημέρες ο Ερντογάν στο ΑΙΓΑΙΟ,την Κύπρο, τι θέση σχέσης θα πάρει με την Ρωσία και τις ΗΠΑ;
Στα χέρια του ο σουλτάνος φαίνεται να κρατάει το τέλος της Ελληνικής Μεταπολίτευσης με τα ¨τυχερά¨ και τα άσχημα της.
Πριν μιλήσει για αναθεώρηση της συνθήκης της Λωζάννης κάποιοι κύκλοι του έταξαν αντιπαροχή αλλά ο σουλτάνος ζήτησε μεγαλύτερο ποσοστό εκμετάλλευσης επί του τεράστιου υποθαλάσσιου ενεργειακού οικοπέδου με αποτέλεσμα η συμφωνία των συμβαλλομένων μερών να βρίσκεται σήμερα στον αέρα και ο Ερντογάν βγήκε στη πιάτσα των δηλώσεων και ζητάει ότι του κατέβει.
Η υπόσχεση αντιπαροχής δόθηκε για να τον κατευνάσουν λόγω του αποτυχημένου πραξικοπήματος.
Ποτέ του ο Ερντογάν δεν διέκοψε σχέσεις με την Δύση και αν κάτι τέτοιο φαίνεται σήμερα το έκανε για να έχει ισχυρά επιχειρήματα στο παζάρι του με τους Ρώσους, οι οποίοι νύκτα –μέρα λογικό είναι να παρακολουθούν από απόσταση την ψυχοπαθολογική του κατάσταση.
Ας μην γελιόμαστε, το καλοκαιρινό πραξικόπημα στην Τουρκία ήταν εικονικό, απλώς κάποιοι επιδίωξαν να δρομολογηθούν εξελίξεις που ακουμπούν δυστυχώς και εμάς και το πέτυχαν εν μέρει, ερεθίζοντας το νεοθωμανικό προφίλ αυτής της χώρας.
Και σήμερα βλέπουμε αντιφατικά και κραυγαλέα πράγματα, η τρομοκρατία του ISIS να τρομοκρατεί τον πρώην γαλαντόμο χορηγό της μέσα στις μεγαλουπόλεις της Τουρκίας και να ρέει το αίμα αθώων
ανθρώπων.
Ο κ. Ερντογάν είναι άσειστος από την εξουσία διότι η λαική πλατφόρμα του νεοθωμανισμού του δίνει τον αέρα της επιβολής και άλλων αντιδημοκρατικών μέτρων στην γείτονα χώρα.
Για να ταρακουνηθεί ο σουλτάνος επάνω στο γεωπολιτικό ρήγμα της Ανατολίας γίνονται στοχευόμενοι προσεισμοί .
Α. του τύπου των τρομοκρατικών ενεργειών από τον ISIS.
Β. των τυφλών επιθέσεων από τους Κούρδους αυτονομιστές
Γ. το βάλτωμα των τουρκικών επιχειρήσεων ένθεν και ένθεν της υδάτινης γραμμής του Ευφράτη ποταμού
και
Δ. από την αποτυχία της συμφωνίας της ενεργειακής αντιπαροχής στο Δυτικό μέτωπο της Τουρκίας.
Εδώ λοιπόν αρχίζουν και τα δικά μας
Εδώ λοιπόν αρχίζουν και τα σενάρια της διαχείρισης των επερχομένων κρίσεων από το Βόρειο Αιγαίο μέχρι τα γεωλογικά –ενεργειακά αντίκλινα της Λεκάνης της Ανατολικής Μεσογείου , βλ. Κύπρος και επίλυση του Κυπριακού.
Αν ο σουλτάνος δεν τα πάρει με το καλό θα τα πάρει με το στανιό και είναι αποφασισμένος πάνω σε αυτό βλέποντας μάλιστα τις εν γένει δυσκολίες που διέρχεται η χώρα μας εξ αιτίας της πρόθεσης κάποιων πάλαι ποτέ δημοφιλών πολιτικών μας να σημαδέψουν τις ζωές μας με μνημόνια.
Αυτή φαίνεται ότι μπορεί να είναι και η πρώτη εμπλοκή με την Τουρκία παρόντος του Ερντογάν που μακάρι να μην μας στερήσει ζωτικό εθνικό χώρο, τον οποίο ο σουλτάνος φευ θα τον χρησιμοποιήσει για τις διαπραγματεύσεις επί του ποσοστού του στο ενεργειακό οικόπεδο.
Σε αυτήν την φάση πολύ πιθανόν να δούμε φοβερά πράγματα μέσα και έξω από την Ελλάδα.
Ο αρνητικός αντίκτυπος αυτής της μονομερούς του ενέργειας θα έχει καταιγιστικές συνέπειες στις Ρωσο-τουρκικές σχέσεις, με αποτέλεσμα ο Ερντογάν να θυμηθεί την παλιά του τέχνη, δηλ. να πουλήσει τους όψιμους φίλους Ρώσους στο λεπτό.
Και θα στραφεί πάλι προς την Δύση επικαλούμενος εθνικούς λόγους στο εσωτερικό του , θα το επιδιώξει μάλιστα αυτό για να ισχυροποιήσει επ όφελος του τις γενόμενες διαπραγματεύσεις εκεχειρίας μετά την εμπλοκή.
Σε αυτό το πάρε-δώσε με τους πρώην φίλους και συμμάχους του Δυτικούς μπορεί να κάνει και την τελευταία εκδούλευση της πολιτικής διαδρομής του… να κλείσει τα ΣΤΕΝΑ.
ΑΥΤΉ η ανισορροπία των ενεργειών του θα αποδυναμώσει το ισλαμικό του προφίλ στις φανατικές μάζες που τον υποστήριζαν και μαζί με την βίαια κάθοδο των Αερομεταφερόμενων Ρωσικών Μεραρχιών από την πλησιέστερη Κριμαία για να ανοίξουν τα ΣΤΕΝΑ από την Μαύρη Θάλασσα μέχρι τα Δαρδανέλια, θα γίνουν η αιτία ο σουλτάνος να δηλώνει εξαφανισμένος.
Με λίγα λόγια οι μεν Ρώσοι Στρατηγοί θα αποφασίζουν ότι το ειδύλλιο Ρωσίας-Τουρκίας τετέλεσται , οι δε τούρκοι στρατηγοί θα προσπαθούν να μαζέψουν τα ασυμμάζευτα και λόγω της εξαφάνισης από το προσκήνιο του Σουλτάνου.
Όλα αυτά είναι ένα πιθανό σενάριο που μεν στην αρχή του δεν θα είναι καθόλου καλό για την πολύ –αδικημένη πατρίδα μας αλλά σε λίγο διάστημα και εκεί που δεν θα το περιμένουνε θα δούμε το ΧΕΡΙ του ΑΓΙΟΥ ΘΕΟΥ.
Ήδη ο ΟΥΡΑΝΟΣ συνωμοτεί από σήμερα για την ΣΩΤΗΡΙΑ της ΕΛΛΑΔΟΣ.
%ce%b1%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%cf%83%ce%bf%cf%86%ce%b9%ce%b1-2
Ο ΑΓΙΟΣ ΘΕΟΣ δεν θα βγάλει ψεύτες του ΑΓΙΟΥ του.
Το προφητευόμενον φυγείν αδύνατον διότι το άδικον δεν ευλογείται εσαεί.
ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ με ΠΟΛΛΕΣ ΥΠΟΜΟΝΕΣ
Με πίστη και ελπίδα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου