Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2016

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣΟΚΑΡΙΣΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΥΡΟΒΟΛΙΣΜΟ ΤΟΥ ΡΩΣΟΥ ΠΡΕΣΒΗ ΣΤΗΝ ΑΓΚΥΡΑ!

exofillo
Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών επιβεβαίωσε ότι ο Αντρέι Καρλόφ υπέκυψε στα τραύματά του – Σύμφωνα με τουρκική εφημερίδα ο ένοπλος φώναξε «Ο Αλλάχ είναι μεγάλος» – Πληροφορίες ότι ο δολοφόνος ήταν πράγματι αστυνομικός!
Όπως μεταδίδει το Sky News, η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας χαρακτήρισε τη δολοφονία του Ρώσου πρέσβη ως “τρομοκρατική επίθεση”.

Όπως μεταδίδουν τα τουρκικά ΜΜΕ, ο δράστης ταυτοποιήθηκε και πρόκειται για μέλος της τουρκικής αστυνομίας

Η εκπρόσωπος της ρωσικής διπλωματίας Μαρία Ζαχάροβα επιβεβαίωσε πριν από λίγο ότι ο πρεσβευτής Αντρέι Καρλόφ είναι νεκρός
Ο πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας Βλαντίμιρ Πούτιν ενημερώθηκε για την επίθεση ενός ενόπλου εναντίον του πρεσβευτή της Ρωσίας στην Τουρκία και θα έχει διαβουλεύσεις με τον υπουργό του των Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ και τους επικεφαλής των ρωσικών υπηρεσιών πληροφοριών και ασφαλείας, ανέφερε πριν από λίγο ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, ο Ντμίτρι Πεσκόφ.
«Ο πρόεδρος έχει ενημερωθεί. Εξακριβώνουμε τις πληροφορίες. Ο πρόεδρος σχεδιάζει να δεχθεί αναφορές από τον ΥΠΕΞ και τους επικεφαλής των υπηρεσιών ασφαλείας», σημείωσε ο Πεσκόφ.
Νεκρός έπεσε από τα πυρά άνδρα ο Ρώσος πρέσβης στην Τουρκία, Αντρέι Καρλόφ, ο οποίος δέχθηκε δολοφονική επίθεση στη διάρκεια ομιλίας του σε στα εγκαίνια έκθεσης ζωγραφικής στην Άγκυρα.
Από τις πληροφορίες που υπάρχουν ως τώρα, ο δράστης της δολοφονικής επίθεσης εισήλθε στο χώρο έχοντας ταυτότητα αστυνομικού. Ο άνδρας, ενώ ο άτυχος Καρλόφ βρισκόταν στο πόντιουμ πυροβόλησε στον αέρα και στη συνέχεια πυροβόλησε χωρίς δισταγμό τον Ρώσο πρέσβη, ενώ τουρκιά ΜΜΕ αναφέρουν ότι ο οπλοφόρος φώναξε «Ο Αλλάχ είναι μεγάλος» και εκδίκηση.
Επίσης, τραυμάτισε άλλους τρεις ανθρώπους προτού σκοτωθεί και ο ίδιος από τα πυρά των ειδικών δυνάμεων ασφαλείας, οι οποίες περικύκλωσαν το κτίριο. Το τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN Türk μετέδωσε ότι ακούστηκαν κι άλλα πυρά στον χώρο όπου διαπράθχθηκε η επίθεση.
Στο σημείο φέρεται κατά δημοσιεύματα που επικαλείται το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Sputnik να έφθασε ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας.
Σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα που επικαλείται το Γαλλικό Πρακτορείο ο δράστης μίλησε «για το Χαλέπι» και είπε ότι ήθελε «εκδίκηση». Σημειώνεται ότι τα τουρκικά ΜΜΕ, σε παρόμοιο μήκος κύματο,  εκτιμούν ότι πίσω της ενδεχομένως βρίσκονται ακραίοι ισλαμιστές, ενδεχομένως και Τούρκοι, και συνδέουν το αιματηρό περιστατικό με τις εξελίξεις στο Χαλέπι.
Σημειώνεται ότι για τις 27 Δεκεμβρίου ήταν προγραμματισμένη τριμερής συνάντηση Τουρκίας, Ρωσίας και Ιράν για τις εξελίξεις στη Συρία, καθώς και ότι ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου θα μετέβαινε στην Μόσχα την Τρίτη.
Ο Αντρέι Καρλόφ άρχισε τη διπλωματική του καριέρα το 1976 και εργάστηκε επί μακρόν στη Βόρεια Κορέα, προτού μετακινηθεί στην Άγκυρα το 2007. Ανέλαβε πρέσβης της Ρωσίας στην Τουρκία τον Ιούλιο του 2013.http://www.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου