Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2016

ΣΕ ΕΠΙΦΥΛΑΚΗ ΟΙ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ Πηγές της ΕΛ.ΑΣ αναφέρουνότι βλεπουν οργανωμένο σχέδιο εξέγερσης μεταναστών στα νησιά από την τουρκική ΜΙΤ.

Mετά τους χθεσινούς 266 μετανάστες που η Τουρκία μας έστειλε στα νησιά του ανατολικου Αιγαίου νέες καραβιές με 330 μετανάστες έφτασαν σήμερα μέχρι τις 07:30 το πρωί βάσει της επίσημης καταμέτρησης και η μέρα προβλέπεται μακριά.
 
Την ίδια στιγμή πηγές της ΕΛ.ΑΣ αναφέρουνότι βλεπουν οργανωμένο σχέδιο εξέγερσης μεταναστών στα νησιά από την τουρκική ΜΙΤ.
 
Χθες 266 μετανάστες έφτασαν στις ελληνικές ακτές σε Χίο και Λέσβο με την τουρκική Ακτοφυλακή να είναι εξαφανισμένη και ενώ υπάρχει η πληροφόρηση ότι οι Τούρκοι έχουν «ανοίξει» τους καταυλισμούς μεταναστών-προσφύγων στην βορειοδυτική Τουρκία.
 
Οι ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις στις περιοχή τέθηκαν σε κατάσταση αυξημένης επιφυλακής, προκειμένου να συνδράμουν τις  δυνάμεις της FRONTEX, της ελληνικής Ακτοφυλακής, αλλά και να είναι έετοιμοι για την περίπτωση που στην θέση της τουρκικής Ακτοφυλακής, εμφανιστεί το τουρκικό Ναυτικό...
 
Για υποκίνηση μαζικής εξέγερσης στους καταυλισμούς προσφύγων στα 5 νησιά από την Τουρκία προειδοποιεί απόρρητη αναφορά κορυφαίων αξιωματούχων της Ελληνικής Αστυνομίας προς τον υπουργό Δημόσιας Τάξης και τον πρωθυπουργό.
Η αποκάλυψη του απόρρητου εγγράφου έγινε χθες σε ρεπορτάζ του Γ. Καραϊβάζ στον ANT1 με την επισήμανση ότι το μεταναστευτικό ζήτημα αποτελεί για την Άγκυρα τον υπ' αριθμόν 1 για την Ελλάδα κίνδυνο και απειλή, κάνοντας σαφή αναφορά όχι μόνο για ύπαρξη αλλά πλέον και εφαρμογή οργανωμένου τουρκικού σχεδίου.
Οι φόβοι δεν σχετίζονται ακόμα με την πιθανότητα ενός νέου πληθυσμιακού κατακλυσμού μεταναστών και προσφύγων προς τα νησιά. Ο κίνδυνος που κατά την άποψη τους επικρέμεται ως δαμόκλεια σπάθη, επισημαίνεται στους ήδη διαμένοντες σε χώρους κράτησης και φιλοξενίας. Τις ανησυχίες εντείνουν οι συχνές καταγραφές επικοινωνιών μεταναστών από τα νησιά και την ενδοχώρα με την τουρκική πλευρά.
Οι τρεις απειλέςΗ πρώτη απειλή προσδιορίζεται στους περίπου 16.500 κρατούμενους στα 5 νησιά. Μια πιθανή υποκίνηση μαζικής εξέγερσης θα προκαλέσει ανυπολόγιστου εύρους εθνική κρίση.
Η δεύτερη, σε μια επίσης οργανωμένη εξέγερση ντόμινο σε χώρους φιλοξενίας της ενδοχώρας, που σημειωτέον, οι μισές από τις οποίες έχουν κριθεί ως ακατάλληλες για περαιτέρω διαμονή μέσα σε στοιχειωδώς ανθρώπινες και αξιοπρεπείς συνθήκες.
Η τρίτη απειλή εξειδικεύεται στην ανάπτυξη, όπως λένε οι πληροφορίες των αρμόδιων ελληνικών υπηρεσιών, πυρήνων σε όλες τις χώρες του βαλκανικού τόξου Τούρκων πρακτόρων και συνεργατών, ως παρατηρητές και συνάμα προβοκάτορες σε βάρος των ελληνικών συμφερόντων πάνω στο μεταναστευτικό.
Για τα νησιά, οι ίδιες πηγές ενημέρωσης σημειώνουν ότι για να εκτονωθεί η ένταση, σχεδιάζεται στο προσεχές μέλλον η μεταφορά περίπου 4.000 ατόμων που είναι συγκροτημένες οικογένειες με παιδιά.
  
Το άνοιγμα των συνόρων στους μετανάστες ήδη αποτελεί παραβίαση της συμφωνίας του περασμένου Μαρτίου μεταξύ Τουρκίας και Ευρωπαϊκής Ενωσης, για τη συγκράτηση των προσφυγικών ροών προς τη Δύση. 
 
Ο Ερντογάν είχε προειδοποιήσει ξεκάθαρα ότι «εάν η Ευρώπη προχωρήσει ακόμη περισσότερο με τις αποφάσεις σας για το 'πάγωμα' της ενταξιακής διαδικασίας της χώρας μου στην Ευρωπαϊκή Ενωση, τα σύνορα θα ανοίξουν. Εμείς έχουμε 3 εκατ. πρόσφυγες στο έδαφός μας, έχουμε δαπανήσει 15 δισ. ευρώ και η Ευρώπη δεν έχει υλοποιήσει τις υποσχέσεις της». 
 
Είναι σαφές ότι προχωράει στην υλοποίηση των απειλών του.
 
Aυτή τη στιγμή η Ελλάδα βρίσκεται στο μέσο μιας διπλής απειλής. Η Τουρκία φαίνεται πως ξεκινάει να μην εφαρμόζει την συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Ένωση και από την άλλη η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ετοιμάζει σχέδια επανεφαρμογής της Συνθήκης του Δουβλίνου, η οποία προβλέπει πώς όποιοι μετανάστες ή πρόσφυγες καταλήγουν σε ευρωπαϊκό έδαφος θα επιστρέφουν στην πρώτη χώρα απ'όπου εισήλθαν δηλαδή σχεδόν πάντα από την Ελλάδα.
 
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επιδιώκει την επανέναρξη των μεταφορών αιτούντων άσυλο στην Ελλάδα, η οποία διευκρινίζεται ότι δεν θα έχει αναδρομική ισχύ, θα αφορά όσους εισήλθαν παράτυπα στην Ελλάδα μετά τις 15 Μαρτίου 2017, ενώ θα εξαιρούνται οι ασυνόδευτοι ανήλικοι.
 
Συνεπώς συμφέρει την Τουρκία να στείλει ότι έχει τώρα στην Ελλάδα.
 
Στην Ελλάδα βρίσκονται 62.500 μετανάστες και πρόσφυγες και μάλλον άλλες 7.000 πουπεριφέρονται στην χώρα χωρίς να φιλοξενούνται πουθενά και κάνουν ότι θέλουν.
 
Έτσι λοιπόν η Τουρκία είναι αποφασισμένη να μετατρέψει την Ελλάδα σε «αποθήκη» ψυχών και η ΕΕ είναι αποφασισμένη να κρατήσει την «αποθήκη» κλειστή για πάντα αδιαφορώντας τι θα συμβεί στους «αποθηκάριους» Έλληνες πολίτες.
 
Φυσικά προκύπτει το ερώτημα αν είναι τυχαίο που η ΕΕ επαναφέρει την Συνθήκη του Δουβλίνου την στιγμή που η Τουρκία αποφασίζει να «αδειάσει» τους καταυλισμούς της.
 
Αίσθηση προκάλεσε και η δήλωση του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής Γ.Μουζάλας ο οποίος μιλά, για άλλη μία φορά για αποσυμφόρηση των νησιών από τους εγκλωβισμένους μετανάστες και προώθησή τους στην ελληνική ενδοχώρα!
 
Φυσικά οι Ευρωπαίοι δεν το θέλουν αυτό όχι από αγάπη για τους κατοίκους της ενδοχώρας αλλά γιατί θεωρούν ότι η μετεγκατάσταση, έστω και επιλεκτικά, προσφύγων και μεταναστών στην ηπειρωτική Ελλάδα ανοίγει δίαυλο προς την κεντρική Ευρώπη και καταργεί οποιαδήποτε συμφωνία. Κάποιος που θέλει να φύγει θα βρει τρόπο να το κάνει
 
Μάλλον οι Ευρωπαίοι είχαν την απάντηση έτοιμη από καιρό, για αυτούς άλλωστε είναι δίχως κόστος.http://www.politischios.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου