Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2016

ΝΥΧΤΑ ΣΚΟΤΕΙΝΗ ΑΦΕΓΓΑΡΗ-Όταν 5 Βατράχια του Λιμενικού μακέλεψαν 50 αλβανούς έμπορους ναρκωτικών

limenikoi-vatraxia
5 Βατράχια του Λιμενικού μακέλεψαν 50 αλβανούς έμπορους ναρκωτικών.
Μία ιστορία τόσο συγκλονιστική που μοιάζει ψέμα, όμως είμαστε σίγουροι πως είναι πέρα για πέρα αληθινή. Την ιστορία αυτή λοιπόν, εξομολογήθηκε ένας από τους πρωταγωνιστές σ’ αυτή, σε ένα Μοναχό στο Άγιον Όρος προκειμένου να ελαφρύνει την ψυχή του για όσα χρειάστηκε να πράξει.
Το 1993, βρέθηκε νεκρός ένας υπάλληλος του λιμενικού σώματος στην ευρύτερη περιοχή της Ηπείρου. Τον άτυχο άνδρα είχαν σκοτώσει Αλβανοί έμποροι ναρκωτικών καθώς όπως φαίνεται τους είδε κατά τη μεταφορά ναρκωτικών. Το γεγονός έγινε μεγάλη είδηση όπως ήταν αναμενόμενο σε όλα τα δελτία ειδήσεων τότε. Ήταν προφανές όμως πως τα πράγματα είχαν αρχίσει να ξεφεύγουν και πως έπρεπε σίγουρα κάτι να γίνει καθώς η κατάσταση έβγαινε πλέον εκτός ελέγχου.
Σύμφωνα με δημοσίευμα, η αρμόδια Υπηρεσία Πληροφοριών είχε ήδη συλλέξει όλες τις πληροφορίες για την ομάδα εμπόρων, περί των 70 ατόμων, η οποία διοχέτευε τα ναρκωτικά στη χώρα μας.
Η υπηρεσία Πληροφοριών είχε ήδη μάθει την “έδρα” της επιχείρησης τους, η οποία ήταν ένα ξενοδοχείο στην Αλβανία, απέναντι από την Κέρκυρα.
Το βράδυ του θανάτου του άτυχου λιμενικού, μία επίλεκτη ομάδα, αποτελούμενη από 5 άνδρες, ξεκίνησε με μία εξωλέμβιο από την Κέρκυρα με κατεύθυνση το ξενοδοχείο των Αλβανών. Φτάνοντας 4 από τους άνδρες κατευθύνονταν προς το “καταφύγιο” των εμπόρων ενώ ο πέμπτος έπαιρνε θέση για να τους κάλύψει σύμφωνα με το σχέδιο.
Οι άνδρες πάνοπλες και με διόπτρες νυχτερινής οράσεως γλιστρούσαν μέσα στο απόλυτο σκοτάδι ,αφέγγαρη νύκτα ήταν, βλέποντας τα πάντα, ενώ δεν τους έβλεπε κανείς. Ανέβηκαν γρήγορα και ανενόχλητοι από την παραλία μέχρι το ξενοδοχείο και με αλληλοκάλυψη εισήλθαν στο ξενοδοχείο και έπειτα από λίγα λεπτά βγήκαν και κατευθύνθηκαν προς την εξωλέμβιο. Κανείς από τους εμπόρους δεν πρόλαβε να καταλάβει τι είχε συμβεί. Και κανείς από τους εμπόρους δεν βγήκε έξω.
Θα μπορούσε κανείς να πει πως επρόκειτο για «βραδιά εκπαίδευσης», η πραγματικότητα ήταν πολύ διαφορετική. 50 από τους Αλβανούς εμπόρους δεν είδαν την επόμενη μέρα.
Από εκείνη τη νύχτα και μετά οι κινήσεις των εμπόρων στο Ιόνιο μειώθηκαν δραματικά καθώς εκείνο το βράδυ κατάλαβαν πως θα πλήρωναν τα παιχνίδια τους με τη ζωή τους. Οι άνδρες που συμμετείχαν στην επιχείρηση προφανώς και δεν χάρηκαν με την πράξη τους αυτή. Καμιά φορά όμως πρέπει να χτυπάς το κακό στη ρίζα του.
policenews.eu

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου