Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2016

Αποκάλυψη: Γιατί ο Ερντογάν παρέτεινε την κατάσταση εκτάκτου ανάγκης για ένα χρόνο; Σε αυξημένη επιφυλακή οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις

Ο Πρόεδρος της Τουρκίας δήλωσε ότι η κατάσταση των τριών μηνών έκτακτης ανάγκης που κηρύχθηκε μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου, θα επεκταθεί για μεγάλο χρονικό διάστημα, αναφέρει ο τουρκικός τύπος .
Τονίζουμε ότι ένα κράτος που έχει κηρύξει «κατάσταση εκτάκτου ανάγκης» σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα, έχει σε πλήρη ετοιμότητα ολόκληρο τον κρατικό μηχανισμό του και φυσικά τις ένοπλες δυνάμεις του, δια πάν ενδεχόμενο.Εάν υποθέσουμε ότι ο κίνδυνος νέου πραξικοπήματος έχει ελαχιστοποιηθεί λόγω των μαζικών συλλήψεων, η ανάγκη να ευρίσκεται η χώρα σε αυτήν φάση αφορά σαφώς την έναρξη των εξορύξεων από την Noble στην Κύπρο τον Νοέμβριο του 2016, και φυσικά την ελληνοτουρκική διένεξη για 100 και πλέον νησίδες στο Αιγαίο.
Η δεύτερη τουρκική διεκδίκηση έχει ως στόχο την αλλαγή του status quo, πριν ανακηρύξει ΑΟΖ η χώρα μας και προσπαθήσει να εκμεταλλευθεί τα κοιτάσματα υδρογονανθράκων, όπως επιτάσσει η πρόσφατη συμμαχία με την Αίγυπτο.
Σε άρθρο από την ιστοσελίδα μας με τίτλο ( Ελλάδα και Αίγυπτος θα υπογράψουν για την οριοθέτηση της ΑΟΖ – Στο βάθος ενεργειακή συμφωνία με Κύπρο και Ισραήλ), είχαμε πρώτοι από όλους αναφέρει, σύμφωνα με τον αιγυπτιακό τύπο και πηγές του στην κυβέρνηση του Προέδρου Αλ Σίσι, ότι λίαν συντόμως η Αίγυπτος και η Ελλάδα θα οριοθετήσουν ΑΟΖ ανάμεσα στις δύο χώρες.
Αυτό είναι το διακύβευμα που θέλει να «καταστρέψει» ο Σουλτάνος «γεμίζοντας» το Αιγαίο πέλαγος με ΝΟΤΑΜ που θα αποκλείουν οποιαδήποτε άλλη κίνηση από την Ελλάδα .
Διότι πολύ απλά σε διαφορετική περίπτωση η Άγκυρα θα αξιολογούσε τις όποιες ελληνικές κινήσεις ως «εχθρικές ενέργειες» και έτσι θα τις αντιμετώπιζε .
Για αυτό και απαιτείται να έχει την χώρα ο ηγέτης της Τουρκίας σε « κατάσταση εκτάκτου ανάγκης».
Την ίδια στιγμή ενεργοποιείται και η ενεργειακή διασύνδεση Ελλάδος –Κύπρου και Ισραήλ , δημιουργώντας έναν νέο άξονα, ο οποίος μαζί με αυτόν της Ελλάδος με την Αίγυπτο, «τέμνουν» κάθετα τα τουρκικά ενεργειακά συμφέροντα στο Αιγαίο.
Το ζήτημα της ενεργειακής εκμετάλλευσης του Αιγαίου μας έρχεται από παλιά και δυστυχώς «μεταφέρει» μαζί του όλα τα συσσωρευμένα τρομερά λάθη των παλαιότερων ελληνικών κυβερνήσεων που «αναγνώρισαν» με διάφορα Νταβός και Μαδρίτες , «δικαιώματα» στην Τουρκία στην ευρύτερη περιοχή του Αιγαίου.
Ότι είναι να γίνει ανάμεσα σε Ελλάδα θα γίνει τους επόμενους τρεις με τέσσερις μήνες αυτό είναι κάτι παραπάνω από προφανές σε όλους τους έμπειρους αμυντικούς αναλυτές σε Ελλάδα και εξωτερικό.
Απευθυνόμενος σε ομάδα τοπικών αξιωματούχων στην Άγκυρα, ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν απέρριψε επικρίσεις για τα σχέδια της Τουρκίας να παρατείνει την κατάσταση έκτακτης ανάγκης, λέγοντας ότι κανείς δεν πρέπει να καθορίσει ένα «ημερολογιακό πρόγραμμα ή οδικό χάρτη» για την Τουρκία.
«Περιμένετε, και να είστε υπομονετικοί. Ακόμα και 12 μήνες μπορεί να μην είναι αρκετοί», δήλωσε ο Ερντογάν.
Τα σχόλιά του, το τονίζουμε αυτό, έλαβαν χώρα μια ημέρα μετά την σύγκληση του τουρκικού συμβουλίου ασφαλείας και τις όποιες μυστικές αποφάσεις πάρθηκαν εκεί.
Η Τουρκία ευρίσκεται σε μια άκρως ρευστή κατάσταση τόσο στο εσωτερικό της με το πραξικόπημα όσο και με τον κουρδικό πόλεμο να μαίνεται ακόμα πιο άγριος και σκληρός, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε ποτέ, ότι η «τουρκική μπότα» πατάει τόσο το Ιράκ όσο και την βόρεια Συρία διαφυλάσσοντας τουρκικά συμφέροντα.
Όποτε απαιτήθηκε οι Τούρκοι προέβησαν στο «απονενοημένο» χωρίς να υπολογίσουν τίποτε άλλο παρά τα όποια συμφέροντα τους , και αυτό θα πρέπει να το γνωρίζουν καλά οι «κυβερνώντες» στην Αθήνα και να μην «χασκογελούν» με τον Σουλτάνο Ερντογάν που άλλα λέει και συνήθως άλλα κάνει.
Μάλιστα μόλις προχθές έγινε γνωστό ότι η επιχείρηση «Ασπίδα του Ευφράτη» θα επεκταθεί ακόμα πιο βαθιά στο συριακό έδαφος».
Οι Τούρκοι είναι έτοιμοι για όλα το ίδιο εκτιμούμε οφείλουμε να είμαστε και εμείς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου