Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2016

Μουζάλας: Σε διαμερίσματα θα μπουν 2000 «πρόσφυγες»!! στην Κρήτη

ΦΥΣΙΚΑ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΣΤΕΓΟΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΝΑ ΖΟΥΝΕ ΣΕ ΧΑΡΤΟΚΟΥΤΑ – ΣΠΙΤΙΑ ΜΟΝΟ ΣΕ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ   Στον σχεδιασμό για την φιλοξενία των 2.000 μεταναστών στην Κρήτη αναφέρεται με έγγραφό του προς την Περιφερειακή Ένωση Δήμων (ΠΕΔ) Κρήτης), ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας.
Όπως τονίζεται στο έγγραφο, οι φιλοξενούμενοι στα κέντρα δεν θα ξεπερνούν τους 500 ανά δομή και παράλληλα γίνεται λόγος για φιλοξενία σε σπίτια και διαμερίσματα, υπό το πρόγραμμα φιλοξενίας της ΥΑ/ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, σημειώνοντας ότι η διασπορά των εν λόγω διαμερισμάτων που δύνανται να διασφαλίσουν οι φορείς τοπικής αυτοδιοίκησης, δεν μπορεί να είναι σε πολύ μεγάλη ακτίνα, με λίγα άτομα ανά περιοχή.
«Το βέλτιστο σενάριο στο πλαίσιο του στρατηγικού σχεδιασμού του υπουργείου, είναι να καλυφθεί το σύνολο των 2.000 θέσεων με διαμερίσματα, προκειμένου να αποφευχθεί η κατασκευή του οποιουδήποτε κέντρου φιλοξενiας» τονίζει ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής.
Στη μακροσκελή επιστολή του ο κ. Μουζάλας, αφού αναφέρεται στο προσφυγικό, επικεντρώνεται με εννέα σημεία στο σχεδιασμό, στην εγκατάσταση και τη λειτουργία των δομών Προσωρινής Φιλοξενίας, στην Περιφέρεια της Κρήτης  http://

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου