Παρασκευή 12 Αυγούστου 2016

SOS των Λιμενικών Χίου και Σάμου προς την κυβέρνηση: Δεν πάει άλλο!



Αγωνιώδη έκκληση για ενίσχυση με προσωπικό και εξοπλισμό απευθύνει προς την κυβέρνηση η Ενωση Λιμενικών Υπαλλήλων Χίου και Σάμου, λόγω της έκρυθμης κατάστασης που, όπως λένε, διαμορφώνεται το τελευταίο διάστημα στα δύο νησιά γύρω από τη διαχείριση του μεταναστευτικού ζητήματος.

Οπως αναφέρουν, ήδη στη Χίο έχουν εγκλωβιστεί 2.900 μετανάστες και 1.500 στη Σάμο, με συνέπεια η κατάσταση να μην είναι διαχειρίσιμη και να τείνει προς επικίνδυνες ατραπούς. «Πώς οκτώ λιμενικοί σε υπηρεσία στη Λιμενική Αρχή Χίου θεωρείται ότι είναι εφικτό να συγκρατήσουν έναν όχλο που δεν έχει τίποτα να χάσει και για πόσο;

Τα πράγματα αρχίζουν να γίνονται επικίνδυνα και κανένας δεν ασχολείται σοβαρά. Εως πότε; Ωσότου γίνει κάτι άσχημο σε κάποιον συνάδελφο ή σε κάποιον πολίτη;» υπογραμμίζουν στο κείμενό τους. Στη συνέχεια υποστηρίζουν ότι τον τελευταίο μήνα -μετά το πραξικόπημα στην Τουρκία και την αύξηση των ροών κατά 76% (!) προς την Ελλάδα- έχουν καταγραφεί πολλές επιθέσεις (ακόμη και με πέτρες) κατά στελεχών του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών Χίου από παράτυπους μετανάστες που επιχειρούσαν να επιβιβαστούν σε πλοία της γραμμής, ενώ επικαλούνται και αύξηση στα περιστατικά διαρρήξεων σε καταστήματα.

Αμέσως μετά, σημειώνουν ότι δεν έχουν χορηγηθεί ασπίδες, κράνη ή άλλα μέτρα προστασίας «στα 12 άτομα όλα κι όλα, που αποτελούν τη συνολική δύναμη του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών της Χίου, και, αντίστοιχα, τα 11 άτομα της Σάμου» και ζητούν ενισχύσεις σε προσωπικό και εξοπλισμό. «Οι συνάδελφοι δίνουν καθημερινά εαυτό για να τηρηθούν όσα το κράτος διατάζει. Οφείλει, όμως, και το κράτος με τη σειρά του να κάνει κάθε τι δυνατό ώστε να εξασφαλίσει την ασφάλεια των στελεχών του» καταλήγουν.http://www.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου