Τρίτη 16 Αυγούστου 2016

ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΣΤΗΝ ΑΙΓΙΝΑ: ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΝΕΚΡΟΙ ΚΑΙ ΠΕΝΤΕ ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ – ΟΙ ΔΥΟ ΣΟΒΑΡΑ.ΤΑΧΥΠΛΟΟ ΕΚΟΨΕ ΣΤΑ ΔΥΟ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΣΚΑΦΟΣ ΠΟΥ ΜΕΤΕΦΕΡΕ ΠΑΡΑΘΕΡΙΣΤΕΣ Ρωσίδα έχασε τον Ελληνα άντρα και την κόρη τους

Συγκλονίζουν οι λεπτομέρειες άλλα και οι ανθρώπινες ιστορίες που γίνονται σιγά-σιγά γνώστες αναφορικά με τη ναυτική τραγωδία που συγκλονίζει από το μεσημέρι το νησί της Αίγινας.
Σύμφωνα με μαρτυρίες εργαζομένων στο κέντρο υγείας του νησιού, μια γυναίκα που επέζησε της τραγωδίας έχασε τον σύζυγό της άλλα και το μικρό της κοριτσάκι.
Πρόκειται για μια γυναίκα με καταγωγή από τη Ρωσία η οποία είχε παντρευτεί Έλληνα, ζει μόνιμα στην Ελλάδα και πληροφορίες αναφέρουν ότι είχε πάει για διακοπές με την οικογένειά της στην Αίγινα.
Οι γιατροί έμειναν έκπληκτοι από την ψυχραιμία της, κάτι που όμως πιθανόν σημαίνει ότι δεν έχει συνειδητοποιήσει ακόμα το μέγεθος της τραγωδίας που την βρήκε.
Όπως ειπώθηκε σε κατ' ιδίαν συζητήσεις, τη στιγμή της σύγκρουσής το κοριτσάκι πετάχτηκε στον αέρα και ο πατέρας προσπάθησε αμέσως να τη σώσει, πέφτοντας στην θάλασσα, χωρίς, όμως, να τα καταφέρει τελικά, αφού τον κτύπησε και αυτόν το ταχύπλοο.
Έτσι έσβησαν και οι δυο, αφήνοντας μόνη την σύζυγο και μητέρα.Ανασύρθηκε ένας ακόμη νεκρός από τον τόπο της τραγωδίας και μεταφέρθηκε στο λιμάνι της Πέρδικας.
Μεταφέρθηκαν σε νοσοκομειακές μονάδες του Πειραιά τα βαριά περιστατικά των τραυματιών. Η μεταφορά έγινε με ιπτάμενο δελφίνι. Λιγότεροι από 8 επιβάτες με εκδορές και μικρότερα τραύματα παρέμειναν στον Κέντρο Υγείας Αίγινας. Νωρίτερα, στο Κέντρο Υγείας βρίσκονταν προκειμένου να παρέχουν κάθε δυνατή βοήθεια ο Διοικητικής και ο Υποδιοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Αίγινας. Αυτή τη στιγμή το χώρο του Κέντρου Υγείας έχουν επισκεφθεί όργανα του Λιμενικού Σώματος.
Το χρονικό της τραγωδίας:
Σοβαρό ναυτικό δυστύχημα στη θαλάσσια περιοχή Πέρδικας – Μονής σημειώθηκε σήμερα περίπου στις 13:00 το μεσημέρι. Πιο συγκεκριμένα, τουριστικό σκάφος που εκτελούσε το δρομολόγιο ανάμεσα στο λιμάνι της Πέρδικας και το λιμάνι της Μονής, συγκρούστηκε από ταχύπλοο σκάφος. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουμε συγκεντρώσει μέχρι αυτή τη στιγμή, το τουριστικό σκάφος μετέφερε 20 επιβάτες. Από τη σύγκρουση το τουριστικό σκάφος ανετράπη με αποτέλεσμα οι επιβάτες να βρεθούν στη θάλασσα.
Το τουριστικό σκάφος βυθίστηκε, ενώ το ταχύπλοο έπλεε ακυβέρνητο.
Άμεσα ειδοποιήθηκε το Λιμεναρχείο και το Κέντρο Υγείας Αίγινας. Στο λιμάνι της Πέρδικας έφτασαν αρχικά δύο ασθενοφόρα από το Κέντρο Υγείας, ενώ ζητήθηκε και η συνδρομή του Νοσοκομείου Αίγινας «Ο Άγιος Διονύσιος», το οποίο βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα.
Στο Κέντρο Υγείας Αίγινας έχουν μεταφερθεί ήδη τραυματίες.
Ένα παιδί μικρής ηλικίας, δέχθηκε καρδιοαναπνευστική ανάνηψη στο λιμάνι της Πέρδικας.
Στο θαλάσσιο χώρο του συμβάντος βρίσκονται δύο σκάφη του Λιμενικού Σώματος και κάνουν έρευνες για αγνοούμενους.
Στο Κέντρο Υγείας Αίγινας έχουν μεταφερθεί περίπου 10 τραυματίες, ενώ ανάμεσά τους βρίσκεται και ένας από τους επιβάτες που ακρωτηριάστηκε.
Με επιφύλαξη σας μεταφέρουμε για τους νεκρους και τους τραυματίες.
Δεν υπάρxει ακόμα επίσημη ενημέρωση από το Λιμενικό Σώμα.
1 2 3
oi-protes-fotografies-apo-ti-nautiki-tragodia-stin-aigina oi-protes-fotografies-apo-ti-nautiki-tragodia-stin-aigina-1
νεκροσ
http://www.            http://www.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου