Παρασκευή 12 Αυγούστου 2016

Εκτός ελέγχου η χώρα


Ποιος κυβερνά αυτή τη χώρα; 

Ο Αλέξης Τσίπρας θα πρέπει να απαντήσει άμεσα γιατί η κατάσταση έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο. Κι αν μέσα στο κατακαλόκαιρο οι αναρχικοί έχουν καταφέρει να στήσουν το δικό τους κράτος και να κάνουν ό,τι γουστάρουν, τότε τι θα γίνει το φθινόπωρο που αναμένεται να είναι γεμάτο κοινωνικές εντάσεις; Θα ζήσουμε ένα νέο 2008 και τα Δεκεμβριανά που προκάλεσαν ανεπανόρθωτη ζημιά στην εικόνα και στην ιστορία της χώρας;

Και τι ειρωνεία; Υπάρχει ο Προκόπης Παυλόπουλος να μας θυμίζει τι έγινε εκείνο το χειμώνα στην Αθήνα.

Αναρχικοί μπουκάρουν και ξυλοκοπούν τον δήμαρχο Περάματος ενώ προκαλούν και καταστροφές και δεν είναι η πρώτη φορά. Παράλληλα, αν επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες, ότι η ληστεία στην Πειραιώς έχει άρωμα τρομοκρατίας και ότι μπορεί να είναι «αντίποινα» για τη σύλληψη Σακκά και Σεϊσίδη, τότε επιβεβαιώνονται και όσοι μιλούν για έξαρση των δράσεων του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Οι καταλήψεις, οι προκλητικές επιθέσεις σε εκκλησίες και στη Μονή Πετράκη, η παρουσία εκατοντάδων αναρχικών στην Ευελπίδων ως ένδειξη συμπαράστασης στους συλληφθέντες και γενικώς η υποβόσκουσα «επικινδυνότητα» που κυριαρχεί στην περιοχή των Εξαρχείων, δείχνει μια προσπάθεια του αντιεξουαστικού χώρου να δηλώσει «παρών» και να αποδείξει ότι... συγκυβερνά με τον ΣΥΡΙΖΑ. Όχι με όλο το κυβερνών κόμμα αλλά με τις συνιστώσες που χάιδεψαν χρόνια τώρα τον αναρχικό χώρο που έφτανε στις παρυφές της τρομοκρατίας και ίσως και μέσα σ' αυτόν.

Η προκλητική αδιαφορία του ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση πλέον για τα όσα συμβαίνουν στα Εξάρχεια οδήγησε τους αντιεξουσιαστές στην κλιμάκωση των επιθέσεων. Διότι όταν καίνε δέκα φορές τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ επειδή έτσι γουστάρουν ή όταν επιτίθενται συνεχώς στις δυνάμεις των ΜΑΤ και δεν σταματά αυτή η ανοησία τότε έχει ευθύνες η κυβέρνηση και το αρμόδιο υπουργείο. Και δε μπορεί με μια μόνο επιχείρηση που έκανε ο Τόσκας να... δικαιολογήσει το μισθό του.

Πλέον η κατάσταση είναι εκρηκτική και δυστυχώς προάγγελος πολύ δύσκολων καταστάσεων τους επόμενους μήνες. Όσο κι αν θέλει η κυβέρνηση να πάρει μέτρα και να σταματήσει το φαινόμενο, σαμποτάρεται από τύπους σαν τον Κυρίτση που επιμένει να χαϊδεύει τα... αναρχικά αυτιά. Ο κ. Τσίπρας προσωπικά θα είναι υπεύθυνος αν συμβούν τρομακτικά έκτροπα ή θρηνήσουμε θύματα. Να το θυμάται αυτό.http://www.sahie

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου