Σάββατο 13 Αυγούστου 2016

Η Κίνα ζητά επίσημα από τους πολίτες της να είναι έτοιμοι για τον 3ο Παγκόσμιο Πόλεμο προαναγγέλλοντας με τον τρόπο αυτό επιστρατεύσεις και άλλα μέτρα.

Συμβαίνει τώρα : Η Κίνα ζητά επίσημα από τους πολίτες της να είναι έτοιμοι για τον 3ο Παγκόσμιο Πόλεμο - Οι πολεμικές προετοιμασίες!ΚΙΝΑ δεσμεύεται να προστατεύσει την κυριαρχία της! Κίνα δεσμεύεται να προστατεύσει την κυριαρχία της με οποιοδήποτε κόστος!

Αυτό αναφώνησε πριν από λίγο ο Υπουργός Άμυνας της Κίνας Chang Wanquan, προειδοποιώντας τους πολίτες της χώρας ότι «πρέπει να είναι έτοιμοι για την επόμενη φάση του 3ου Παγκοσμίου Πολέμου».
Το ιστορικό και πως φθάσαμε σε αυτήν την σαφή προειδοποίηση :
Την 12η Ιουλίου  Διαρκές Δικαστήριο Διαιτησίας (PCA) (γνωστός σε εμάς ως Μόνιμο Διαιτητικό Δικαστήριο της Χάγης) μετά από προσφυγή των Φιλιππίνων, καταδίκασε την Κίνα, για τη ενέργειες στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας,  δηλαδή την απομάκρυνση των δυνάμεων  του πολεμικού Ναυτικού, τη διακοπή αεροναυτικών γυμνασίων στην περιοχή και τη διακοπή των εργασιών δημιουργίας νησιών / στρατιωτικών βάσεων.
Μετά από αυτήν την απόφαση  ο Κινέζος πρωθυπουργός είχε υποσχεθεί να λάβει μέτρα αντίθετα με την απόφαση του δικαστηρίου προκειμένου να προστατεύσει την κυριαρχία του, όπως είχε τότε ανακοινωθεί. Μάλιστα επειδή τότε είχε συμπέσει και η απόφαση των Βρετανών για το Brexit είχε τονίσει η Κίνα και η Ρωσία θα γίνουν οι νέες παγκόσμιες υπερδυνάμεις.
Σήμερα λοιπόν ο  Κινέζος Υπουργός άμυνας και ανώτερος στρατιωτικός διοικήτης της χώρας, Chang Wanquan κάλεσε τους πολίτες της χώρας του να προετοιμασθούν για αυτό που περιγράφεται ως ο πόλεμος των ανθρώπων στη θάλασσα.
Συμβαίνει τώρα : Η Κίνα ζητά επίσημα από τους πολίτες της να είναι έτοιμοι για τον 3ο Παγκόσμιο Πόλεμο - Οι πολεμικές προετοιμασίες! - Εικόνα1
Ο κ Wanquan φέρεται να έκανε τη δήλωση κατά τον έλεγχο των στρατιωτικών εγκαταστάσεων στην ανατολική παράκτια επαρχία της Κίνας Zhejiang. Ο Υπουργός Άμυνας δήλωσε ότι ο Κινεζικός Λαός οφείλει να ενημερώνεται για τα εθνικά θέματα άμυνας και να εξασφαλίζει την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητας της χώρας πάση θυσία.
Σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Κίνας Xinhua, ο Wanquan προειδοποίησε επίσης για  υπεράκτιες απειλές για την ασφάλεια  και την ανάγκη να αναγνωριστεί η σοβαρότητα του κινδύνου για την εθνική ασφάλεια της Κίνας. Τόνισε, επίσης, από του έχει ήδη χρεωθεί με απόφαση της κυβέρνηση της Κίνας το σύνολο του μηχανισμού άμυνας και  ασφαλείας της χώρας, συμπεριλαμβανομένων των στρατιωτικών, των αστυνομικών, των εθνοφυλάκων, και όσων πολιτών απαιτηθεί να συμμετάσχουν στην προετοιμασία για την υπεράσπιση της εθνικής τους κυριαρχία και εδαφικής ακεραιότητας, προαναγγέλλοντας με τον τρόπο αυτό επιστρατεύσεις και άλλα μέτρα.Σύμφωνα με σχολιαστές, η Κίνα έχει την  ισχυρή πεποίθηση ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες υποκίνησαν τις Φιλιππίνες για να αμφισβητήσουν το καθεστώς της Θάλασσας της Νότιας Κίνας, έτσι ώστε οι Ηνωμένες Πολιτείες να μπορούν να επωφεληθούν και να εκμεταλλευτούν την περιοχή προς όφελός τους.
Το Business Insider αναφέρει ότι εκτός από το πλεονέκτημα της θαλάσσιας κυκλοφορίας της Νότιας Θάλασσας της Κίνας, επιπλέον, η περιοχή έχει αποδεδειγμένα αποθέματα πετρελαίου που εκτιμάται ότι η ποσότητας τους ξεπερνά τα επτά δισεκατομμύρια βαρέλια  και 900 τρισεκατομμύρια κυβικά πόδια φυσικού αερίου. Η κινεζικές αρχές μετά απόρρητες έρευνες που είδαν το φως τη δημοσιότητας μόλις πριν 8 ημέρες, το νούμερο το ανεβάζουν 130 δισεκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου που «ανήκουν στο κινεζικό έθνος, χωρίς καμία περαιτέρω συζήτηση».
Ήδη στη περιοχή πραγματοποιούνται ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ  αεροναυτικές ασκήσεις στις οποίες συμμετέχει και το ρωσικό πολεμικό ναυτικό. Αυτή η στρατιωτική άσκηση έρχεται σε αντίθεση με την απόφαση της Χάγης και έρχεται  για να δείξει την αποφασιστικότητα της χώρας να μην υποταχθούν στην απόφαση του PCA.
Σύμφωνα με την κινεζική ανώνυμη πηγή, αυτή η στρατιωτική άσκηση είναι η αρχή μιας ευρύτερης  άσκησης στην επίμαχη περιοχή. Στην πραγματικότητα, η Κίνα σχεδιάζουν να διεξάγουν κοινές ναυτικές ασκήσεις με σύμμαχό της, τη Ρωσία, σε μια ακόμη «αμφισβητούμενη περιοχή» μέσα στο Σεπτέμβριο. Ωστόσο, πολλοί παρατηρητές υποψιάζονται ότι, μέσα οι ασκήσεις είναι μόνο το παραπέτασμα και από πίσω κρύβονται δοκιμαστικές γεωτρήσεις…
Μόλις χθες το Ανώτατο Δικαστήριο της Κίνας εξέδωσε κανονισμό / εντολή προς το Υπουργείο Άμυνας για τη «λήψη  όλων τα αναγκαίων μέτρων που είναι διαθέσιμα για την προστασία των χωρικών υδάτων της, με εξαιρουμένης και της χρήσης στρατιωτικής βίας».
Την ίδια ώρα οι Ηνωμένες Πολιτείες με απόφαση του Προέδρου Ομπάμα ενισχύουν την στρατιωτική παρουσία και επανενεργοποιούν στρατιωτικές βάσεις στην περιοχή. Σύμφωνα με ανώνυμη πηγή του Υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ «Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα κάνουν ότι είναι απαραίτητο για να διασφαλίσουν την ελευθερία της ναυσιπλοΐας στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας».
Οι διεθνής αναλυτές των συστημικών εταιρειών και μέσων κάνουν προβλέψεις για αύξηση των εντάσεων μεταξύ Κίνας και ΗΠΑ και θεωρούν πολύ πιθανό η Κίνα να αντιμετωπίσει τις Ηνωμένες Πολιτείες στρατιωτικά, με αποτέλεσμα η όλη κατάσταση να οδηγήσει σε μια ευρύτερη σύγκρουση, ενδεχομένως και τον  Γ ‘Παγκόσμιο Πόλεμο.
Κλείνοντας να ευχαριστήσω τον φίλο Chris. για τις πολύτιμες πληροφορίες και το υλικό που μοιράσθηκε μαζί μου. Ζαχαρίας ο Μυτιληνιός  http://www.e      http://k      http://gk

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου