Τετάρτη 6 Ιουλίου 2016

ΑΝΑΤΡΙΧΙΑΣΤΙΚΗ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ! ΑΝΑΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΣΟΚΟΛΑΤΕΣ KINDER ΛΟΓΩ «…ΚΑΡΚΙΝΟΓΟΝΩΝ ΟΥΣΙΩΝ» ΤΑΪΖΟΥΝ ΔΗΛΗΤΗΡΙΟ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ! ΠΕΙΤΕ ΟΧΙ ΣΤΑ ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ!

kinderschokolade-ferrero
Σοκάρει η ανακοίνωση του οργανισμού «Foodwatch», σύμφωνα με την οποία ανακαλούνται από τα ράφια στη Γερμανία οι δημοφιλείς -και στη χώρα μας- σοκολάτες Kinder για «πιθανώς καρκινογόνες ουσίες».
Συγκεκριμένα, ο μη κερδοσκοπικός ευρωπαϊκός οργανισμός «Foodwatch», ο οποίος προστατεύει τα δικαιώματα των καταναλωτών όσον αφορά την ποιότητα των τροφίμων, ζήτησε να ανακληθούν από τα γερμανικά ράφια καταστημάτων οι σοκολάτες Kinder της εταιρείας «Ferrero», όπως και τα σοκολατάκια «Lindt Fioretto Nougat» και οι ριζογκοφρέτες «Sun Rice Classic» της «Rübezahl Schokoladen».
Σύμφωνα με τον οργανισμό, οι σοκολάτες αυτές εμπεριέχουν αρωματικό ορυκτέλαιο (MOAH), το οποίο πολύ συχνά συναντάται ως συστατικό σε προϊόντα προς πώληση στα σούπερ μάρκετ.
Ωστόσο, όπως αναφέρει δημοσίευμα της RT, οι εταιρείες δεν δείχνουν ιδιαίτερα… ζεστές να ανακαλέσουν τα προϊόντα τους.
Ο John Heeg από το «Foodwatch» υποστήριξε πως: «Οι βιομηχανίες είναι ένοχες για αμέλεια. Αντί να αποσύρουν τα γλυκά από τα ράφια και να προειδοποιήσουν τους καταναλωτές, υποστηρίζουν ότι οι κινήσεις τους είναι νόμιμες».
Ο «Foodwatch» έλεγξε περισσότερα από 20 είδη από σοκολάτες και πατατάκια, πριν αποκαλύψει τα ευρήματα. Όπως προειδοποίησαν το καταναλωτικό κοινό, τα συγκεκριμένα καρκινογόνα στοιχεία συσσωρεύονται στο ανθρώπινο σώμα και προκαλούν βλάβες στα όργανα, με τα παιδιά να διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο. Ο Hegg δήλωσε πως: «Δεν μπορείς να το δεις, δεν μπορείς να το γευτείς, αλλά είναι εκεί. Συνιστούμε να μην αγοράζετε αυτά τα προϊόντα, καθώς τα επίπεδα των ουσιών που βρέθηκαν, είναι απαράδεκτα».http://www    http://gkthetikienergia.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου