Δευτέρα 11 Ιουλίου 2016

Οργή Μόσχας κατά Ελλάδας: Στείλαμε την ΤΠΚ «Υποπλοίαρχος Γρηγορόπουλος» στη Μαύρη Θάλασσα για άσκηση του ΝΑΤΟ (εικόνες-βίντεο)

GRIGOROPOULOSOργή επικρατεί στη Μόσχα προς το ΝΑΤΟ αλλά και την Ελλάδα  εξαιτίας της νατοϊκής ναυτικής άσκησης «Breeze 2016» που ξεκίνησε χτες στα χωρικά ύδατα της Βουλγαρίας και στην αποκλειστική οικονομική ζώνη της και θα διαρκέσει μέχρι τις 17 Ιουλίου.
Στην άσκηση θα συμμετάσχουν 25 πολεμικά πλοία, δύο αεροσκάφη, δύο ελικόπτερα, 1.700 στρατιώτες του ΝΑΤΟ.
Οι χώρες που συμμετέχουν στην άσκηση είναι η Βουλγαρία, Ελλάδα, Ρουμανία, Τουρκία και Ισπανία.Η Μόσχα έχει έρθει ήδη σε επαφή με διπλωματικούς αντιπροσώπους των χωρών μελών του ΝΑΤΟ και έχει προειδοποιήσει για κρίση τεραστίων διαστάσεων ενώ θα υπάρξει και ενημέρωση από το Ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών.
Η πρώτη αντίδραση ήταν ότι το ΝΑΤΟ προσπαθεί να εγκαταστήσει μόνιμη ΝΑΤΟϊκή δύναμη στη Μαύρη Θάλασσα και να αλλάξει τους συσχετισμούς ισχύος με στόχο να περικυκλωθεί ασφυκτικά η Μόσχα.
Κάτι τέτοιο δεν θα επιτραπεί τονίζουν.
Τώρα εντύπωση προκαλεί η απόφαση της Ελλάδας να στείλει την ΤΠΚ τύπου ΡΟΥΣΣΕΝ «Υποπλοίαρχος Γρηγορόπουλος» με συνοδεία μάλιστα τουρκικού υποβρυχίου στην Μαύρη Θάλασσα.
Αχρείαστη ενέργεια η οποία μπλέκει την Ελλάδα σε μια πολύ δύσκολη στιγμή στις σχέσεις ΝΑΤΟ-Ρωσίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου