Σάββατο 16 Ιουλίου 2016

Ο Θεός και ο Άγιος Παΐσιος να βάλουν το χέρι τους Το σύνολο του προσωπικού από τον Εβρο μέχρι το Καστελόριζο έχει τεθεί σε πολεμική ετοιμότητα με ορισμένες μονάδες να έχουν κατευθυνθεί προς τα σημεία διασποράς.

Σε ύψιστη ετοιμότητα έχουν τεθεί οι ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις από την ώρα που έγινε γνωστό από τις ελληνικές υπηρεσίες πληροφοριών ότι έχουμε πραξικόπημα στην Τουρκία.
Ειδικά η είδηση ότι επιθετικό ελικόπτερο AH-1W Super Cobra βομβάρδισε το τουρκικό υπουργείο Αμυνας, σήμανε μέγιστη κινητοποίηση από ελληνικής πλευράς, όπως και η διακριβωμένη σύλληψη του Αρχηγού του Στρατού και πιθανόν και της λοιπής ηγεσίας των τουρκικών ΕΔ.
Σε ότι αφορά τον Ρ.Τ.Ερντογάν, λέγεται ότι διαφεύγει της σύλληψης.
Πάντως, μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρχει μεγάλη κινητικότητα από τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις προς τα σύνορα.
Ολοι οι πιλότοι μαχητικών αεροσκαφών σε όλες τις Πτέρυγες Μάχης έχουν κληθεί στις μονάδες και το ίδιο ισχύει για το ναύσταθμο Σαλαμίνας, όπου οι αξιωματικοί του ΠΝ έχουν σπεύσει στα πλοία του ΠΝ και ήδη περισσότερες από πέντε κύριες μονάδες (φρεγάτες) βρίσκονται σε ετοιμότητα απόπλου.
Η ετοιμότητα των μαχητικών αεροσκαφών που είναι σε readiness είναι της τάξεως των 2'.
Ισως, όμως, την υψηλότερη ετοιμότητα να έχει ο Στρατός: Το σύνολο του προσωπικού από τον Εβρο μέχρι το Καστελόριζο έχει τεθεί σε πολεμική ετοιμότητα με ορισμένες μονάδες να έχουν κατευθυνθεί προς τα σημεία διασποράς.
Το προηγούμενο του σχεδίου "Βαριοπούλα" που προέβλεπε πολεμική εμπλοκή με την Ελλάδα από τους πραξικοπηματίες (σχετική πληροφόρηση, άλλωστε είχε ήδη από την Κυριακή, δώσει στους αναγνώστες του το pronews.gr για την "Βαριοπούλα 2"), έχει κινητοποιήσει το σύνολο των Επιτελείων, με το ΓΕΕΘΑ να κινητοποιεί άμεσα το σύνολο των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων.
Ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, συγκάλεσε έκτακτη σύσκεψη, με την ΕΥΠ.http://www.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου