Τετάρτη 13 Ιουλίου 2016

ΠΕΤΑΞΕ 500 ΜΕΤΡΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΔΑΦΟΣ ΕΚΤΑΚΤΟ: Yπέρπτηση τουρκικού CN-235 πάνω από την νήσο Παναγιά στις Οινούσσες

Υπέρπτηση πάνω από τη νήσο Παναγιά πραγματοποίησε στις 11:43 ένα τουρκικό CN-235 της τουρκικής Ακτοφυλακής στα 1500 πόδια επιβεβαιώνοντας το pronews.gr για τους σχεδιασμούς της Άγκυρας προς πρόκληση «θερμού» επεισοδίου.
 
Το CN-235 είναι ηλεκτρονικής επιτήρησης και πέταξε μόλις 500 μέτρα (1.500 πόδια) πάνω από τη νησίδα Παναγιά.
 
Σημειώνεται ότι εν μέσω Πάσχα στα τέλη Απριλίου οι Τούρκοι πραγματοποίησαν δεκάδες υπερπτήσεις αλλά και παραβιάσεις ελληνικών χωρικών υδάτων στην περιοχή της νησίδας Παναγιά στις Οινούσσες. 
 
Η Άγκυρα προχώρησε σε μια πολύ σοβαρή προκλητική ενέργεια εν μέσω θέρους όπου και υποτίθεται ότι υπάρχει «μορατόριουμ» πτήσεων για να μην πληγεί ο τουρισμός. Προφανώς τώρα που έχει πληγεί ο τουρκικός τουρισμός η Άγκυρα θέλει να πληγεί και ο ελληνικός.
 
Υπενθυμίζεται ότι προ ολίγων ημερών απετράπη πραξικόπημα κατά του Ρ.Τ.Ερντογάν με την σύλληψη ανώτατων αξιωματικών του τουρκικού Ναυτικού και εκαοντάδων στελεχών των τουρκικών ΕΔ.
 
Ύποπτες κινήσεις και σενάρια που θέλουν την πρόκληση “θερμού επεισοδίου” στο Αιγαίο για την προβολή των τουρκικών αξιώσεων και τη διχοτόμηση του Αρχιπελάγους αναπτύσσονται στην Άγκυρα το τελευταίο διάστημα, εν μέσω θέρους και προκαλούν εύλογη ανησυχία στα ελληνικά υπουργεία Εξωτερικών και Εθνικής Άμυνας.
 
Πηγές του Πενταγώνου μάλιστα αναφέρουν πώς οι κινήσεις των Τούρκων, σε πολιτικό και στρατιωτικό επίπεδο παρακολουθούνται συνεχώς υπό το πρίσμα και των γενικότερων εξελίξεων στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής.
 
Αφού έγινε γνωστό το σενάριο για την επιδίωξη της “Βαριοπούλας Νο2”, η οποία είχε ως στόχο την δημιουργία πραξικοπήματος για την ανατροπή του Τούρκου Προέδρου Ρ.Τ. Ερντογάν και στο πλαίσιο αυτό συμπεριλαμβάνονταν και ελληνοτουρκική σύρραξη στο Αιγαίο, ένα άλλο περιστατικό έρχεται στην επιφάνεια για να προκαλέσει ανησυχία.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες, το Συνταγματικό Δικαστήριο της Τουρκίας έκανε αποδεκτή την προσφυγή του Κόμματος Σωτηρίας του Λαού, βάσει της οποίας αποδίδονται κατηγορίες σε κυβερνητικούς παράγοντες της χώρας, μεταξύ των οποίων οι κ. Ερντογάν, Νταβούτογλου και Γκιούλ επειδή “έκαναν τα στραβά μάτια για να καταλάβει η Ελλάδα 16 νησιά στο Αιγαίο που ανήκαν στην τουρκική κυριαρχία”.
 
Εάν το Δικαστήριο προχωρήσει στην εκδίκαση της υπόθεσης και αποδειχθεί ότι όντως υπήρξε κατάληψη και παραβίαση κυριαρχικών δικαιωμάτων, όπως οι Τούρκοι το θεωρούν, οι κατηγορούμενοι θα δικαστούν βάσει του άρθρου 302 του ΠΚ που ορίζει την εσχάτη προδοσία.
 
Οι Τούρκοι επιμένουν πώς ελληνικά νησιά είναι... κυριαρχία τους και πρέπει να επανέλθουν στον έλεγχο τους. Αμφισβητούν με έναν ακόμη τρόπο το status quo στο Αιγαίο.
 
Η προσφυγή έγινε από ένα κόμμα και εκδικάζεται από το Συνταγματικό Δικαστήριο της Τουρκίας που ως γνωστό αποτελεί το λεγόμενο “βαθύ κράτος” και αυτό που δεν θέλει άλλο στην εξουσία τον Ρ.Τ. Ερντογάν.
 
Άλλωστε, στρατιωτικοί και δικαστικοί είναι αυτοί που βρίσκονται πίσω από την υπόθεση “Εργκένεκον”, του σχεδίου ανατροπής του Ερντογάν, η οποία περιλαμβάνει και τη“Βαριοπούλα” που θα εκδηλώνονταν με την πρόκληση τεχνητής κρίσης στο Αιγαίο μετά από κατάρριψη τουρκικού αεροσκάφους και την εισβολή τουρκικών στρατευμάτων στο Έβρο.
 
Το σχέδιο αυτό φαίνεται πώς παραμένει ενεργό, αφού πρόσφατα αποκαλύφθηκε η “Βαριοπούλα Νο2” με παρόμοιο στόχο και μέσα. Δηλαδή, ανατροπή του Τούρκου Προέδρου με πραξικοπηματικές ενέργειες στο εσωτερικό της Τουρκίας, τρομοκρατικές επιθέσεις και ελληνοτουρκική σύρραξη.
 
Όμως παίζει και ένα άλλο σενάριο. Ο Ρ.Τ.Ερντογάν με την δικαιολογία της πίεσης από το εσωτερικό να πραγματοποιήσει ο ίδιος τo σχέδιο Suga. Με πρόσχημα την πίεση που δέχεται στο εσωτερικό της χώρας να επιχειρήσει την υλοποίηση του σχεδίου που θέλει κατάληψη ελληνικών νησιών, όπως των λεγόμενων “16”, ή των Οινουσσών και της Παναγιάς που επίσης έχουν βάλει στο στόχαστρο οι Τούρκοι.
 
Και νάτοι πάλι που επιλέγουν την νήσο Παναγιά για προκαλέσουν.http://www.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου