Παρασκευή 8 Ιουλίου 2016

Ο Γκριζμάν και οι «τρικολόρ» υπέταξαν 2-0 την Γερμανία και την απέκλεισαν από τον τελικό σκορπώντας χαρά σε μεγάλο μέρος της Ελλάδας αλλά και της Ευρώπης.

Την πρωτάθλημα Ευρώπης θα διεκδικήσει την Κυριακή η Γαλλία. Ο Γκριζμάν και οι «τρικολόρ» υπέταξαν 2-0 την Γερμανία και την απέκλεισαν από τον τελικό σκορπώντας χαρά σε μεγάλο μέρος της Ελλάδας αλλά και της Ευρώπης.
Ο γράφων ουδέποτε συμπάθησε το γερμανικό ποδόσφαιρο και όλες αυτές οι σέντρες με προβολή στο πρώτο δοκάρι που αποτελούν σήμα κατατεθέν των Γερμανών τον άφηναν πάντα παγερά αδιάφορο.
Είναι γεγονός όμως ότι η Γερμανία είχε φτιάξει έναν μύθο ότι πάντα κερδίζει στο τέλος ειδικά όταν παίζει εναντίον των Γάλλων.
Ποιος δεν θυμάται τον τρόπο με τον οποίο πέταξε έξω την Γαλλία στα μουντιάλ του 1982 (με την καρατιά του Σουμάχερ στον Μπατιστόν που του έσπασε το σαγόνι και ο διαιτητής προσποιούνταν ότι δεν την είδε) και του 1986.
Σήμερα αυτά έλαβαν τέλος.
Σε ένα μάλλον άνοστο α' ημίχρονο οι δύο ομάδες θα πήγαιναν χωρίς σκορ στα αποδυτήρια,αλλά ο Σβάινσταϊγκερ με το χέρι στην κεφαλιά του Εβρά, έφερε τον Γκριζμάν απέναντι από τον Νόιερ από τα 11… βήματα για το πέναλτι. Ο Γάλλος δεν αστόχησε και έγραψε το 1-0.
Στο δεύτερο μέρος και πάλι η Γαλλία ήταν αυτή που μπήκε πιο δυνατά στην αναμέτρηση και προσπάθησε να πετύχει το δεύτερο γκολ. Στο 47’ ο Ζιρού δεν μπόρεσε να σκοράρει απέναντι στον Μπόατενγκ, καθώς ο αμυντικός της Μπάγερν έβαλε την κόντρα, αλλά στο 60’ αναγκάστηκε να αποχωρήσει με πρόβλημα από τον αγωνιστικό χώρο, προκαλώντας μεγαλύτερο πονοκέφαλο στον Λεβ, με τον Μουστάφι να παίρνει την θέση του.
Η αλλαγή  μπέρδεψε άμυνα των «πάντσερ» και αυτό φάνηκε στο 72ο λεπτό, όταν ο Μουστάφι έκανε τραγικό λάθος στην άμυνα, ο Πογκμπά πήρε την μπάλα, βγήκε προς τα δεξιά, έκανε τη σέντρα, ο Νόιερ δεν μπόρεσε να διώξει σωστά και ο Γκριζμάν που καραδοκούσε με το… μυτάκι, έγραψε το 2-0 και εκεί τελείωσε το ματς οριστικά και αμετάκλητα.
Αυτή η Γαλλία είχε φοβερό υλικό. Όλοι το ήξεραν αυτό. Το ερώτημα ήταν αν είχε το κάτι παραπάνω όπως η Γαλλία του Ζιντάν και του Ντεσάμπ όταν έπαιζε. Τελικά δείχνει να έχει την αντοχή για μεγάλα παιχνίδια.
Το παιχνίδι ωστόσο με την Πορτογαλία θα είναι ιδιαίτερα δύσκολο. Οι Πορτογάλοι για πρώτη φορά στην ιστορία τους έμαθαν να φυλάνε καλά τα μετόπισθεν. Θα δυσκολευτούν οι Γάλλοι να σημειώσουν γκολ ενώ οι αντεπιθέσεις των Πορτογάλων με Σάντζεζ και Ρονάλντο-Κουαρέσμα θα είναι πολύ δύσκολες για το βαρύ κεντρικό αμυτνικό δίδυμο των Γάλλων. Σε ανοιχτό χώρο όλα γίνονται:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου