Τρίτη 14 Ιουνίου 2016

ΚΙΝΗΘΗΚΕ ΒΑΣΕΙ ΛΙΣΤΑΣ ΟΝΟΜΑΤΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΛΑΜΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΤΟΛΗ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΚΤΕΛΟΥΝ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥΣ Επίθεση «μοναχικού λύκου» της ISIS στο Παρίσι: Αποκεφάλισε αστυνομικό και τη γυναίκα του – Απελευθερώθηκε το 3 ετών παιδί τους - Νεκρός και ο δράστης

Με τρείς νεκρούς, μεταξύ των οποίων και ο δράστης, που ενήργησε εκ μέρους του ISIS έληξε τα ξημερώματα η κατάσταση ομηρίας στην περιοχή Ιβελίν, κοντά στο Παρίσι. Ο τζιχαντιστής μαχαίρωσε μέχρι θανάτου αστυνομικό - ιδιοκτήτη οικίας, όπως και την γυναίκα του. Ευτυχώς γλίτωσε από την μανία του το 3χρονο παιδί τους.  
Σύμφωνα με το γαλλικό υπουργείο Εσωτερικών ξεκίνησαν οι διαπραγματεύσεις με τον δράστη, αλλά πολύ σύντομα ακούστηκαν εκρήξεις και σύμφωνα με τα γαλλικά ΜΜΕ ξεκίνησε επιχείρηση διάσωσης των ομήρων και σύλληψης του 20χρονου δολοφόνου.
Ο δράστης τελικά έπεσε νεκρός από τα πυρά των αστυνομικών φωνάζοντας στα αραβικά «Ο Θεός είναι μεγάλος», ενώ νεκρή βρέθηκε και η σύζυγος του αστυνομικού - πιθανότατα αστυνομικός και η ίδια, ενώ σώο ήταν το τρίχρονο παιδί του ζευγαριού, αν και σε κατάσταση σοκ.
Όπως αναφέρουν γαλλικά μέσα, ο δράστης εμφανιζόταν ως φανατικός ισλαμιστής. Λίγη ώρα μετά το διπλό φονικό, το "Ισλαμικό Κράτος" ανέλαβε την ευθύνη.
Σύμφωνα με την Doninique Rizet από τον BFM TV πρόκειται για υπόθεση τρομοκρατίας. Ο άγνωστος ενήργησε κατά παραγγελία εκτέλεση. Πρόκειται για λίστα ονομάτων αστυνομικών που έχει στείλει η ISIS σε οπαδούς της με την διαταγή να  τους εκτελέσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου