Σάββατο 11 Ιουνίου 2016

Αμερικανοί: Αν ο Πούτιν δώσει εντολή σε 60 ώρες οι Ρώσοι καταλαμβάνουν την Ανατολική Ευρώπη

Αμερικανοί: Αν ο Πούτιν δώσει εντολή σε 60 ώρες οι Ρώσοι καταλαμβάνουν την Ανατολική ΕυρώπηΗ Ρωσία θα μπορούσε να νικήσει τα στρατεύματα του ΝΑΤΟ και να καταλάβει τις χώρες της Βαλτικής σε μόλις 60 ώρες σημειώνουν Αμερικανοί αξιωματούχοι, σοκάροντας τις χώρες μέλη της συμμαχίας.
Αν ο Βλαντιμίρ Πούτιν δώσει το σύνθημα, τα ρωσικά στρατεύματα θα χρειαστούν περίπου 60 ώρες για να κάμψουν την αντίσταση του ΝΑΤΟ, να καταλάβουν Εσθονία, Λετονία, Λιθουανία και να αναπτυχθούν σε όλη την Ανατολή Ευρώπη, σημειώνουν οι Αμερικανοί.
Η αμερικανική έκθεση βγήκε στην δημοσιότητα τον Φεβρουάριο ενώ σε αυτήν αναφέρεται πως είναι αδύνατο στο ΝΑΤΟ να προστατέψει τα εκτεθειμένα μέλη του στα σύνορα με την Ρωσία, όπως είναι οι Βαλτικές Δημοκρατίες.
Σε περίπτωση επίθεσης της Ρωσίας σε μία χώρα μέλος του ΝΑΤΟ πρέπει τα υπόλοιπα μέλη να την προστατέψουν. Οι βαλτικές χώρες έγιναν μέλη του ΝΑΤΟ το 2004.
Οι ΗΠΑ δημοσιοποίησαν φωτογραφίες από αμερικανικό B-52 τα οποία έλαβαν μέρος σε ασκήσεις του ΝΑΤΟ στην περιοχή.
Μιλώντας για τους στρατιωτικούς ελιγμούς του ΝΑΤΟ στην Πολωνία, νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, ο εκπρόσωπος του Πούτιν, Ντμίτρι Πεσκόφ είπε ότι «αυτό δεν συμβάλλει στην ατμόσφαιρα εμπιστοσύνης και ασφάλειας στην ήπειρο».
newmoney.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου