Τρίτη 14 Ιουνίου 2016

Με εντολή του Β.Πούτιν πολεμική ετοιμότητα των ρωσικών δυνάμεων έχει ξεκινήσει από σήμερα το πρωί στις 14 Ιουνίου 2016, μετά από προεδρική εντολή ανέφερε πριν από λίγο ο ρωσικός τύπος.[vid]

EKTAKTO ! Με εντολή του Β.Πούτιν σήμερα το πρωί στον «αέρα» ολόκληρος ο ρωσικός στρατόςΟι ένοπλες δυνάμεις της χώρας τέθηκαν σε ύψιστη πολεμική ετοιμότητα και ξεκίνησε μια σειρά  τακτικών επιτόπιων ελέγχων. Αυτό αναφέρθηκε από τον γγ του ρωσικού υπουργείου άμυνας σε έκτακτη ανακοίνωση τύπου .
Η πολεμική έγερση δόθηκε  σήμερα, 14 Ιουνίου, στις επτά το πρωί. Κατά τη διάρκεια της θα ελεγχθεί αριθμός  στρατιωτικών  βάσεων  και εξοπλισμού, καθώς και μεμονωμένα κέντρα  της στρατιωτικής διοίκησης.
Σε γενικές γραμμές, η ετοιμότητα αφορά την αξιολόγηση μάχης του ρωσικού στρατού στα  καθήκοντα του με  σκοπό την συμμετοχή σε ένοπλες συγκρούσεις ποικίλης έντασης και καταστάσεις κρίσεως .
«Πρέπει να δώσουμε ιδιαίτερη προσοχή στην κινητοποίηση των Ενόπλων Δυνάμεων, στην  κατάσταση των εφεδρικών μονάδων και  στα αποθεματικά των οπλικών συστημάτων και των πυρομαχικών αλλά  και του εξειδικευμένου  στρατιωτικού εξοπλισμού», ανακοίνωσε ο Σ.Σοιγκού .
Η πολεμική ετοιμότητα των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων θα διαρκέσει οκτώ ημέρες,  μέχρι τις 22 Ιουνίου 2016, ( επέτειο της εισβολής των ναζιστικών στρατευμάτων στην Ρωσία το 1941).
Στις αρχές Ιουνίου, ο υπουργός Άμυνας ανέφερε ότι το καλοκαίρι στη Ρωσία θα πραγματοποιηθούν  περίπου 2.000. στρατιωτικός ασκήσεις .Υπενθυμίζεται η παράλληλη νατοϊκή άσκηση «Anakoda 2016» στην Πολωνία καθώς και οι αεροπορικές ασκήσεις βρετανικών μαχητικών αεροσκαφών στην εξαιρετικά χαμηλό υψόμετρο στον εναέριο χώρο της Εσθονίας, σύμφωνα με δημοσίευμα .
EKTAKTO ! Με εντολή του Β.Πούτιν σήμερα το πρωί στον «αέρα» ολόκληρος ο ρωσικός στρατός - Εικόνα0
Βρετανικά μαχητικά αεροσκάφη Eurofighter Typhoon της Βασιλικής Πολεμικής Αεροπορίας , έχουν μετασταθμεύσει στην αεροπορική βάση  του Αμαρίου, όπου και  θα πραγματοποιήσουν  πτήσεις στο ελάχιστο ύψος του εναέριου χώρου της Εσθονίας.
Οι πτήσεις  πραγματοποιούνται στον εναέριο χώρο του Κόλπου της Ρίγα, στο νότιο τμήμα των περιοχών  Pärnu και Viljandi, αλλά και στην  Κεντρική και Ανατολική Εσθονία , σε υψόμετρο τουλάχιστον 152 μέτρα ή 500 πόδια ως επί το πλείστον μακριά από κατοικημένες περιοχές.
Επίσης επίκειται η μετακίνηση αμερικανικών και γερμανικών μονάδων 4000 ανδρών στις χώρες της Βαλτικής στα πλαίσια της ενίσχυσης των δυνάμεων του ΝΑΤΟ στην περιοχή.
pentapostagma

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου