Τετάρτη 25 Μαΐου 2016

Κάτι τρομακτικό περιμένουν παγκόσμια! Δείτε γιατί…

tankerΤεράστια ανησυχία έχει προκαλέσει ο πολλαπλασιασμός των ανενεργών tanker στα ανοιχτά της Σιγκαπούρης. Από τον περασμένο κιόλας Νοέμβριο, ο αριθμός των tanker αυξάνεται συνεχώς, προκαλώντας πολλά ερωτηματικά, τόσο στους κατοίκους, όσο και στη διεθνή κοινότητα.
Πολλοί είναι εκείνοι που υποστηρίζουν πως πρόκειται για ένα φαινόμενο των πετρελαιοπαραγωγών, οι οποίοι θέλουν να χρησιμοποιήσουν προς το συμφέρον τους ένα παραθυράκι του νόμου, το οποίο τους δίνει πολλά δικαιώματα και αφαιρεί παράλληλα πολλές φορολογικές υποχρεώσεις. Στην ουσία αποθηκεύουν off-shore το πετρέλαιο, δηλαδή σε πλοία και όχι στο έδαφος της Σιγκαπούρης. Πρόκειται για ένα σύγχρονο θαλάσσιο πάρκινγκ φορτηγών πλοίων, το οποίο διευκολύνει την φοροαποφυγή.Την ώρα όμως που οι τιμές καταρρέουν λόγω της πετρελαίου, λόγω της τεράστιας υπερπαραγωγής και της μειωμένης ζήτησης, πολλοί είναι εκείνοι που υποστηρίζουν πως δεν πρόκειται για θαλάσσιες «αποθήκες», αλλά για κάτι διαφορετικό.
Τα σενάρια λοιπόν δίνουν και παίρνουν, καθώς υποστηρίζουν πως κάτι κακό πρόκειται σύντομα να συμβεί. Πάντως οι πετρελαιοπαραγωγοί διαβεβαιώνουν πως τα πλοία περιέχουν μόνο πετρέλαιο και σε αυτά έχουν αποθηκευτεί 47,7 εκατομμύρια βαρέλια     .http://

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου