Κυριακή 3 Απριλίου 2016

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΤΑ “ΠΑΛΛΟΜΕΝΑ ΠΕΗ”! ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΙ ΑΛΛΕΣ ΣΚΗΝΕΣ ΑΠΟΛΥΤΗΣ ΑΝΩΜΑΛΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΦΑΜΠΡ! ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΤΡΑΒΑΝΕ ΕΝΑ ΚΟΡΔΟΝΙ ΠΟΥ ΒΓΑΙΝΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΑΙΔΟΙΟ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΝΤΡΕΣ ΧΟΡΟΠΗΔΟΥΝ ΓΥΜΝΟΙ ΔΕΙΧΝΟΝΤΑΣ ΤΑ ΚΑΛΛΗ ΤΟΥΣ! ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΑ ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΙ ΧΟΡΤΑΣΤΕ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ!!!

skoinia

Η 24ωρη παράσταση του του Γιάν Φαμπρ, Mount Olympus, έχει κι άλλες απαράδεκτες και προκλητικές σκηνές.
Ένα «Βακχευμένο θέμα ολύμπιου κάλλους και αδυσώπητης πρόκλησης», όπως το είχε προλογίσει στο παρελθόν ο ίδιος ο Φαμπρ.
Όπως μπορείτε να δείτε στα παρακάτω βίντεο και συγκεκριμένα στο πρώτο κατά σειρά, η ομάδα των ηθοποιών τραβάει για αρκετή ώρα ένα κορδόνι το οποίο βγαίνει από το αιδοίο τους, ενώ στο δεύτερο χοροπηδούν γυμνοί ή ημίγυμνοι δείχνοντας στους θεατές τα κάλλη τους.
ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΑ, ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΑ ΒΙΝΤΕΟ:
fabr
Τα «παλλόμενα πέη» …παραίτησαν τον Γιαν Φαμπρ
Την παραίτησή του υπέβαλλε χθες το πρωί ο Γιαν Φαμπρ μετά τη θύελλα αντιδράσεων.
Πληροφορίες θέλουν τον διευθυντή του Ελληνικού Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου να υπέβαλλε την παραίτησή του στη διευθύντρια του ΕΜΣΤ, Κατερίνα Κοσκινά και όχι στον υπουργό Πολιτισμού Αριστείδη Μπαλτά.
Σε δήλωσή του στην εφημερίδα “L’ avenir” o Γιαν Φαμπρ αναφέρει πως αποδέχθηκε την πρόταση του υπουργού Πολιτισμού, «υπό την προϋπόθεση να γίνουν οι καλλιτεχνικές επιλογές μου με πλήρη ελευθερία», και συμπληρώνει: «Αυτό φαίνεται ότι δεν είναι δυνατόν να γίνει στην Ελλάδα. Δεν θέλω να εργαστώ σε ένα εχθρικό καλλιτεχνικό περιβάλλον στο οποίο εγώ ήρθα μ’ ανοιχτό μυαλό και καρδιά».
 Η επιστολή των καλλιτεχνών που ζητούσαν την παραίτησή του
Τις παραιτήσεις του υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού Αριστείδη Μπαλτά και του νέου επικεφαλής του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου Γιαν Φαμπρ, ζητούν με ανοιχτή επιστολή τους εκπρόσωποι από όλο το φάσμα του καλλιτεχνικού κόσμου, οι οποίοι συγκεντρώθηκαν σήμερα στο Θέατρο Σφενδόνη. Στόχος τους ήταν να αναζητηθεί ένας κοινός τρόπος αντίδρασης σχετικά με τη νέα φυσιογνωμία του φεστιβάλ, μετά τις ανακοινώσεις του Φλαμανδού καλλιτέχνη για τη συγκρότηση του φετινού προγράμματος, από τo οποίo απουσιάζει η ελληνική εκπροσώπηση.
Συγκεκριμένα, στην επιστολή τους προς τον Αριστείδη Μπαλτά, οι καλλιτέχνες ανεφέρουν σχετικά με το διορισμό του Γ. Φαμπρ και το πρόγραμμα που ανακοίνωσε: «Συμφωνήσαμε με συντριπτική πλειοψηφία, ότι πρόκειται για μία απαράδεκτη και έκθετη, τόσο νομικά, όσο και ηθικά ενέργεια, η οποία στρέφεται ευθέως εναντίον της σύγχρονης ελληνικής δημιουργίας και εναντίον των χειμαζόμενων ή και ανέργων Ελλήνων δημιουργών. Επειδή οι συγκεκριμένες αυτές πράξεις ελέγχονται ως παράνομες και κυρίως εχθρικές για τη ζωντανή καλλιτεχνική δημιουργία και τον πολιτισμό του τόπου, ζητάμε την άμεση παραίτησή σας».
Επίσης σε δεύτερη επιστολή που στηρίχθηκε σε κείμενο του ηθοποιού Γιάννη Μαυριτσάκη, χαρακτηρίζουν τον Γιαν Φαμπρ persona non grata για «την οίηση και τον απροκάλυπτο καλλιτεχνικό ολοκληρωτισμό που επέδειξε, ισχυριζόμενος ότι θα μετατρέψει σε διεθνές ένα φεστιβάλ που είναι ήδη διεθνές από τα γεννοφάσκια του και αποκλείοντας για φέτος αλλά και τα επόμενα χρόνια τους Έλληνες δημιουργούς». Τέλος, του ζητούν να επιστρέψει τη θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή.
Στη συνάντηση που διήρκησε σχεδόν τέσσερις ώρες, παραβρέθηκε πλήθος καλλιτεχνών μεταξύ των οποίων οι: Γιάννης Χουβαρδάς, Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος, Αργύρης Ξάφης, Ολια Λαζαρίδου, Αντζελα Μπρούσκου, Χρήστος Λούλης, Καρυοφυλλιά Κραμπέτη, Μαριάννα Κάλμπαρη, Στέλιος Μάινας, Φωτεινή Μπαξεβάνη, Άρης Σερβετάλης, Νίκος Χατζόπουλος, Αντζελα Μπρούσκου, Ρένη Πιττακή, Αργύρης Πανταζάρας, Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος και αρκετοί ήταν αυτοί που πήραν το λόγο. Στην παρέμβασή του, ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου, Στάθης Λιβαθινός, είπε ότι συναντήθηκε χθες με τον Γιαν Φαμπρ και τον ενημέρωσε για την δυσφορία του καλλιτεχνικού κόσμου. «Μας ρώτησε αν είμαστε θυμωμένοι και του δώσαμε μια εικόνα της ελληνικής πραγματικότητας. Ότι υπάρχει πολύ θυμός και ανεργία» τόνισε.
Παράλληλα, σε μία προσπάθεια να πέσουν οι τόνοι, το Διοικητικό Συμβούλιο του Ελληνικού Φεστιβάλ, με ανακοίνωση του αναγνωρίζει «την ανάγκη διεύρυνσης και εμπλουτισμού του τρέχοντος καλλιτεχνικού προγράμματος με επιπλέον ελληνικές εκδηλώσεις. Για το σκοπό αυτό εξουσιοδότησε τον πρόεδρο του, να αναλάβει τις αναγκαίες πρωτοβουλίες, έτσι ώστε να συγκροτηθεί άμεσα μια επιτροπή που θα επεξεργαστεί – υπό καθεστώς απόλυτης διαφάνειας – τις προτάσεις που έχουν ήδη υποβληθεί επίσημα στο Φεστιβάλ».http://www.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου