Τρίτη 15 Μαρτίου 2016

Υποχρεωτική...αντιρατσιστική ενημέρωση στα σχολεία διατάσσει ο Φίλης με αφορμή το προσφυγικό

Υποχρεωτική...αντιρατσιστική ενημέρωση στα σχολεία διατάσσει ο Φίλης με αφορμή το προσφυγικόΤο υπ. Παιδείας σαμποτάρισε την εορτή των Τριών Ιεραρχών, έκανε όμως υποχρεωτική την ενημέρωση για το ολοκαύτωμα των Εβραίων και τώρα καθιστά υποχρεωτική... αντιρατσιστική ενημέρωση στα σχολεία για το προσφυγικό. 
Με φράσεις του τύπου." Κανένα προσφυγόπουλο δεν πρέπει να αισθανθεί μόνο του στη χώρα μας. Θέλουμε η εκπαίδευση να γίνει κυψέλη εθελοντικής δράσης και αλληλεγγύης στους πρόσφυγες και ιδιαίτερα στα παιδιά" ο υπουργός Παιδείας Ν, Φίλης προσπάθησε να παίξει με τα ανθρωπιστικά συναισθήματα των εκπαιδευτικών και όχι μόνο μιλώντας σήμερα στους 13 Περιφερειακούς Διευθυντές και τους 116 Διευθυντές Εκπαίδευσης.
Προανήγγειλε επίσης πως: 
          "Στις 21 Μαρτίου είναι η παγκόσμια μέρα κατά του ρατσισμού και στα σχολεία όλης της χώρας θα πραγματοποιηθούν εκπαιδευτικές δράσεις ευαισθητοποίησης των μαθητών/τριών στις αξίες του σεβασμού του Άλλου, της ισότητας όλων των ανθρώπων και της αλληλεγγύης"
Την ίδια πρεμούρα είχε δείξει και για το ολοκαύτωμα των Εβραίων, αλλά αν πρόκειται για καμιά θρησκευτική εορτή το υπουργείο τη σαμποτάρει και συνάμα απαγορεύει ουσιαστικά τις επισκέψεις Μητροπολιτών στα σχολεία...   http://ekklisiaonline

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου