Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2016

«Με συγχωρείς για τα επόμενα μα έχω εξετάσει τα ενδεχόμενα πλέον θυμίζεις σκάρτη γκόμενα που τριγυρνά στα κατεχόμενα».Σάλος με το τραγούδι του Παντελιδη Ο ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΗΣ ΑΝΑΓΚΑΣΤΗΚΕ ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΕΙ ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ [vid]


«Σκάρτη γκόμενα που τριγυρνά στα Κατεχόμενα» -Ξεσπούν κατά Παντελίδη οι Κύπριοι [βίντεο]Το τραγούδι με στίχους γραμμένους αποκλειστικά (όπως ακούστηκε τουλάχιστον) για την Κύπρο, που παρουσίασε σε εμφάνιση του στη Λευκωσία, την περασμένη Παρασκευή, ο Παντελής Παντελίδης, δεν είχε σε καμία περίπτωση την αποδοχή που θα ήθελε ο τραγουδιστής καθώς οι στίχοι του ήταν το λιγότερο ατυχείς.
Αν και στιγμιαία οι Κύπριοι μέσα στον χώρο της συναυλίας δεν φάνηκαν να αντιδρούν ιδιαίτερα καθώς ο γνωστός -και κατά πολλούς αμφιλεγόμενος τραγουδιστής- προσπάθησε να "ανακατέψει" (άχαρα είναι η αλήθεια) στο πολυμίξερ των ερωτικών του κομματιών ένα τόσο σοβαρό θέμα όπως είναι το κυπριακό και τα Κατεχόμενα, από την επόμενη ημέρα υπήρξαν αντιδράσεις και από τον καλλιτεχνικό χώρο αλλά και από κόσμο που έκρινε ως "φάουλ"  αυτή του τη κίνηση. Ο ίδιος ως δικαιολογία αρχικά προέβαλε πως δεν πρόκειται για τραγούδι με πολιτικά μηνύματα, αλλά για καθαρά ερωτικό άσμα, όμως το ερώτημα για το κατα πόσο ο ίδιος κατανοεί πόσο βαθιά πονεμένος είναι αυτός ο λαός με το συγκεκριμμένο θέμα, παραμένει.
Μετά τον σάλο που προκάλεσε με το τραγούδι που αναφέρεται στα Κατεχόμενα, ο Παντελής Παντελίδης αποφάσισε να το αποσύρει.   Ο γνωστός τραγουδιστής με ανάρτησή του στο Facebook ζητά συγγνώμη σε όσους στεναχώρησε, αν και «το ερμήνευσαν λάθος».  
 «Αποφάσισα ως ελάχιστη ένδειξη σεβασμού στους Κυπρίους φίλους μου να αποσύρω αυτό το τραγούδι γιατί όλο αυτό με πίκρανε», έγραψε μεταξύ άλλων ο Παντελής Παντελίδης.
Σε ένα ασφυκτικά γεμάτο νυκτερινό κέντρο τραγούδησε:
«Με συγχωρείς για τα επόμενα
μα έχω εξετάσει τα ενδεχόμενα
πλέον θυμίζεις σκάρτη γκόμενα
που τριγυρνά στα κατεχόμενα».
Μετά το τέλος του τραγουδιoύ βέβαια, επικράτησε αμηχανία στο νυχτερινό κέντρο και σχεδόν κανείς δεν χειροκρότησε τον καλλιτέχνη. Φυσικά σε χρόνο «dt» το twitter πήρε φωτιά και το #pantelidis_for_Cyprus ήταν χθες το νούμερο ένα hashtag. 

Οι χρήστες του Twitter επιστράτευσαν μέχρι και την Adele για να διακωμωδήσουν την κατάσταση και φυσικά παράφρασαν τους στίχους γράφοντας τα δικά τους... τραγούδια.
Η εμφάνιση Παντελίδη σχολιάστηκε και από τις μεσημεριανές εκπομπές της κυπριακής τηλεόρασης: Ο Παντελής Παντελίδης όταν αντιλήφθηκε τον σάλο που προκλήθηκε από το τραγούδι του, το οποίο μάλιστα παρουσίασε με καμάρι, ως απόδοση τιμής στους Κύπριους που τον στηρίζουν, προσπάθησε να εξηγήσει πως δεν ήταν κοινωνικό αλλά ερωτικό. Ωστόσο δυσκολεύεται κάποιος να κατανοήσει τι ακριβώς ήθελε να πει ο στιχουργός. Αυτό έγινε ακόμα πιο δύσκολο όταν προσπάθησε να το επεξηγήσει:
Στο τραγούδι του Παντελή Παντελίδη κάποιοι αντέδρασαν με χιούμορ, αλλά υπήρξαν και κάποιοι, όπως ο Κύπριος συνθέτης Γιώργος Θεοφάνους που μάλλον δεν γέλασαν.  Ο Γιώργος Θεοφάνους έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook:


- See more at: http://www.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου