Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2016

Σχέδια Έκτακτης Ανάγκης : Ομάδες Ετοιμότητας

lydia-post_1Πλέον είναι θέμα χρόνου το πότε θα εκδηλωθούν οι μεγάλες αναταραχές. Πότε θα ανάψει το φιτίλι και πως θα εκδηλωθεί η συγκεντρωμένη αγανάκτηση δεν το γνωρίζει κανείς. Τι γνωρίζουμε όμως;
Γνωρίζουμε ότι η Ελλάδα είναι γεμάτη άνδρες και γυναίκες που έχουν γαλουχηθεί στον πόλεμο. Που είναι μαθημένοι χωρίς πολύ τροφή, νερό και το σημαντικότερο που γνωρίζουν πως να χειρισθούν ένα όπλο και πως να το δημιουργήσουν από το πουθενά.
Γνωρίζουμε επίσης ότι ο Ελληνικός λαός είναι ακριβώς το αντίθετο. Ο μοναδικός πόλεμος που υποψιάζεται είναι αυτός του Playstation, ενώ και η στρατιωτική θητεία ήταν ανέκαθεν προς τη λάθος κατεύθυνση και ουσιαστικά η μόνο συμβολή στην εκπαίδευση των ανδρών είναι ο απλός χειρισμός των όπλων. Αντίθετα ο στρατός δεν μας έμαθε τακτικές επιβίωσης, διαβίωσης και το κυριότερο δεν μας έμαθε να ζούμε σαν ομάδες.
Σε μια γενικευμένη κρίση όμως, με ξεσηκωμό των μεταναστών θα κληθούμε να αντιμετωπίσουμε καταστάσεις που ούτε στις ταινίες δεν μας δείχνουν. Δεν μιλάω για απλά πράγματα όπως η βία, οι βιασμοί, αλλά για βασανισμούς, για ομαδικές επιθέσεις, για σχέδιο εξόντωσης…
Δυστυχώς αυτοί που έχουν επιλέξει να είναι «τσακωμένοι» με τη γειτονιά τους θα βιώσουν το μεγαλύτερο πρόβλημα. Οι μόνιμα προβληματικοί της γειτονιάς πολύ φοβάμαι ότι θα θυσιαστούν…
Αντίθετα έχουν τεράστιες ελπίδες επιβίωσης οι «έχοντες καλήν γειτονία».
Όμως οφείλουμε αδέλφια να οργανωθούμε. Έστω και τώρα που βρισκόμαστε στο +1 μπορούμε να τα καταφέρουμε.
Ξεκινάμε από απλά πράγματα. Μια πρώτη συνάντηση σαν γειτονιά. Να συζητήσουμε τι παρατηρούμε, τυχόν ύποπτες κινήσεις, διελεύσεις περιέργων ή ατόμων που δεν ταιριάζουν με την γειτονιά. Οτιδήποτε δεν μας κολλά στο μάτι. Όλοι μαζί συζητάμε και εντοπίζουμε τα ενδεχόμενα προβλήματα.
ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΚΑΘΕ ΣΠΙΘΑΜΗ ΤΗΣ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ ΜΑΣ!Όταν λέω μαθαίνουμε εννοώ τα πάντα. Από φρεάτια αποχέτευσης, γωνίες, στοές, μέχρι το παραμικρό. Φτιάχνουμε χάρτες, επισημαίνουμε τις «΄προβληματικές περιοχές» και τους «προβληματικούς ανθρώπους».
ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ εδαφικό – εφαρμόσιμο ΣΧΕΔΙΟ ΔΙΑΦΥΓΗΣ!!! Να συμπεριλαμβάνει ένα κύριο και τουλάχιστον 2 εναλλακτικές λύσεις!!!
Αξιοποιούμε τους ανθρώπους της γειτονιάς μας με ιδιαίτερες γνώσεις. Στρατιωτικούς, αστυνομικούς, ανθρώπους που έχουν κάνει την θητεία τους σε ιδιαίτερες υπηρεσίες, γιατρούς, νοσηλευτές και οποιονδήποτε μπορεί να κάνει το κάτι παραπάνω. Αφήνουμε στην άκρη τους εγωισμούς και κοιτάμε να σωθούμε.
Συζητάμε το πως θα μπορούσαμε να «αποκλείσουμε» την γειτονιάς. Πως θα μπορούσαμε να την στεγανοποιήσουμε σε περίπτωση γενικευμένης κρίσης. Μιλάμε για εύκολα πράγματα. Αποκλεισμός από τους στενούς δρόμους ώστε να είναι δυνατή η διατήρηση με φυσικά ή τεχνητά εμπόδια (αυτ/τα και λοιπά) των παρείσακτων. Φυσικά για έναν τέτοιο σχέδιο χρειαζόσαστε κόσμο. Η «γειτονιά» σας θέλει λαό. Πάνω από 50 άτομα για να μιλάμε για ελπίδα επιτυχίας.
Συζητάμε για τα «αποθέματα». Σίγουρα θα κρατήσουμε και μια πισινή για τους «στημένους» αλλά πρέπει να γνωρίζουμε πάνω κάτω τι μπορεί να διαθέσει το κάθε νοικοκυριό. Μιλάμε για κυρίως για όπλα, πυρομαχικά και τροφή.
Το κυριότερο. Εντοπίζουμε, τους «αδύναμους» κρίκους της γειτονιάς. Τους ανθρώπους που είναι εν δυνάμει «αντίθετοι» και υπάρχει περίπτωση να αλλάζουν εύκολα «στρατόπεδο». Αυτούς την ώρα της κρίσης οφείλουμε να τους περιορίσουμε στο μέγιστο βαθμό…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου