Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2016

Ρωσικός τύπος: «Το ελληνικό κοινοβούλιο και το Υπουργείο Άμυνας πιθανόν να αποτελέσουν στόχο τρομοκρατών»

drone-650-800x547Ο ρωσικός τύπος δημοσιοποιεί  πληροφορίες οι οποίες πραγματικά είναι περίεργες και συνάμα άκρως επικίνδυνες για την εθνική  ασφάλεια της χώρα μας και την κρατική δομή της.
Πρόκειται για το ελληνικό κοινοβούλιο,  το Υπουργείο Άμυνας, μαζί με μια πλειάδα στόχων, συμπεριλαμβανομένων ακόμη και των ξένων Πρεσβειών, οι οποίες πιθανόν αποτελούν  στόχο τρομοκρατών, άγνωστης εθνικότητας.
Τονίζεται ότι το Δεκέμβριο του 2015, η ελληνική αστυνομία και η  υπηρεσία ασφαλείας του ελληνικού κοινοβουλίου συνέλαβε έναν άνδρα ο οποίος με την βοήθεια ενός μη επανδρωμένου αεροχήματος που είχε ενσωματωμένη βιντεοκάμερα παρακολουθούσε τον προαύλιο χώρο  του Κοινοβουλίου Η υπόθεση αυτή, έχει  γίνει πηγή ανησυχίας για τους άνδρες ασφαλείας και τις ελληνικές μυστικές υπηρεσίες.
Στην έδρα της ελληνικής αστυνομίας, υπάρχουν έντονοι φόβοι για  τρομοκρατική επίθεση στο κτίριο του  Κοινοβουλίου  ή σε άλλο κυβερνητικό κτίριο με την βοήθεια μη επανδρωμένων ελικοπτέρων, τα λεγόμενα drones, αναφέρει το πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti, επικαλούμενο  και ελληνικά ΜΜΕ.
Η υπόθεση του συλληφθέντα ο οποίος ανακρίθηκε από τις υπηρεσίες ασφαλείας αποτελεί ακόμη αίνιγμα . Ο κρατούμενος εξήγησε ότι ήθελε να δείξει τις φωτογραφίες σε φίλους και αφέθηκε ελεύθερος.
Παρόμοια περίπτωση υπήρξε σύμφωνα με άρθρο από την ιστοσελίδα pentapostagma.gr, με τίτλο: Μικροσκοπικό μινι-ελικόπτερο «κατάσκοπος» παρακολουθούσε το ελληνικό Πεντάγωνο, όταν  υπήρξαν έντονες «φήμες» από τον ελληνικό τύπο  για περιστατικό  με πτήση  μινι-ελικοπτέρου   που έλαβε χώρα στο ελληνικό Πεντάγωνο.
Οι επιτελείς του ΓΕΕΘΑ, το είχαν αξιολογήσει  αμέσως ως πάρα πολύ σοβαρό. Στη υπόθεση ενεπλάκη και η αντιτρομοκρατική υπηρεσία , αλλά και η ΕΥΠ, αλλά δεν κατέστη δυνατό να εξακριβωθεί η ταυτότητα του παράνομου «επισκέπτη».
Σε απάντηση σε  αίτημα του Βουλευτή  Νικήτα Κακλαμάνη, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών και Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, δήλωσε ότι το υπουργείο έχει δημιουργήσει μια ομάδα εργασίας με τη συμμετοχή της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (ΕΥΠ), η οποία προετοιμάζει το νομικό πλαίσιο για τον έλεγχο και τα όρια  για την πτήση των  drones.
Η αίτηση του κ. Κακλαμάνη σημείωσε ότι στην Ελλάδα δεν υπάρχει νομοθεσία που να περιορίζει την χρήση των τηλεκατευθυνόμενων  αεροχημάτων , θέτοντας  ζήτημα της προστασίας και ασφάλειας των εγκαταστάσεων, όπως το κοινοβούλιο, το προεδρικό μέγαρο, την κατοικία του πρωθυπουργού, των υπουργείων, συμπεριλαμβανομένου του Υπουργείου Άμυνας, αλλά και των ξένων πρεσβειών.
Εν τω μεταξύ, υπήρξαν και  άλλες περιπτώσεις όπου παρατηρήθηκαν  ύποπτες  πτήσεις drones . Συγκεκριμένα, μια τέτοια συσκευή στις 17 Νοεμβρίου πέταξε κοντά στο Κοινοβούλιο, αλλά η αστυνομία δεν μπορούσε να διαπιστώσει  ποιος είχε το έλεγχο της συσκευής αυτής.
Η αναφορά των «πληροφοριών» αυτών από ρωσικό κρατικό κανάλι αποτελούν πιθανότατα «καμπανάκι» στις ελληνικές αρχές και την κυβέρνηση για ποικίλες  δράσεις  «ξενοκίνητων» κέντρων τα οποία επιθυμούν  την αποσταθεροποίηση της χώρας . Πιθανόν το ρωσικό πρακτορείο   να διαθέτει τις δικές του «πληροφορίες» για το ζήτημα αυτό.
Το χάος , η αναρχία, η πλήρη κατάρρευση της χώρας μας και των κρατικών αρχών ασφαλείας της Ελλάδος αποτελούν « κύριο στόχο» για χώρες που εποφθαλμιούν ελληνικό  έδαφος.
Για παράδειγμα η Τουρκία , οι πράκτορες της οποίας , σύμφωνα με παλαιότερες  ομολογίες τους ( τουρκικός τύπος) κάποτε έβαζαν φωτιές στα ελληνικά νησιά.
Τώρα πιθανόν να θελήσουν  να εκμεταλλευτούν την ανώμαλη κατάσταση  που επικρατεί στην χώρα μας, με τις μαζικές αντιδράσεις  λόγω των πολιτικών της κυβέρνησης και της Τρόικας για να δημιουργηθεί  ανωμαλία στην χώρα μας, με κάποια  τρομοκρατική πράξη , από «ισλαμιστές τρομοκράτες».   πηγή: http://www.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου