Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2016

Οι αγρότες της Κρήτης σκέφτονται να κάνουν “ΝΤΟΥ” στην Αθήνα! Έχει να γίνει της κακομοίρας


trakter_2

Πυρετωδώς προετοιμάζονται οι αγρότες στην Κρήτη προκειμένου να στείλουν ενα ηχηρό μήνυμα στην κυβέρνηση. Οι αγρότες πέρα από το παγκρήτιο συλλαλητήριο στο Ηράκλειο έχουν μπλόκα σε όλο το νησί.
Πιο συγκεκριμένα σύμφωνα με την απόφαση που παρθηκε στη διάρκεια της σύσκεψης της Παγκρήτιας Συντονιστικης Επιτροπής των αγροτών, η προσυγκέντρωση στο Ηράκλειο θα γίνει στις 10.30 το πρωί, στα γραφεία της ΟΑΣΝΗ. Θα ακολουθήσει μηχανοκίνητη πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, με την κατάληξη της να είναι στο κτίριο της Αποκεντρωμενης Διοίκησης.
Στο συλλαλητήριο αυτό θα συμμετάσχουν αγρότες από τα Χανιά, το Ρέθυμνο και το Λασίθι. Όμως σύμφωνα με πληροφορίες ο κύριος όγκος των οχημάτων από τους άλλους νομούς θα παραμείνει στα μπλόκα που έχουν στηθεί στο νησί. Αυτό που επιθυμούν άλλωστε είναι να υπαρχει κινητοποίηση σε όλη την Κρήτη.
Από εκεί και πέρα οι σκέψεις για το πως θα συνεχιστεί η κινητοποίηση είναι αρκετές. Στο τραπέζι των συζητήσεων έχει πέσει η κατάληψη δημόσιων κτιρίων (π.χ. Αποκεντρωμένη Διοίκηση), το κλείσιμο δρόμων (πχ ΒΟΑΚ), ακόμη και η απόβαση στην Αθήνα και δη στο λιμάνι του Πειραιά. Όλα όμως θα αποφασιστούν το πρωί της Πεμπτης και ανάλογα με τη συμμετοχή που θα υπαρξει.
Μπλόκα παντού
Σήμερα πάντως εχουμε μια μέρα ακόμη στην οποία τα μπλόκα είναι στημένα σε διάφορα σημεία της Κρήτης. Στα Χανιά έχουμε αγροτικά οχήματα στο Κλαδισσό και τα «Μεγάλα Χωράφια». Στο Ατσιπόπουλο οι αγρότες του Ρεθύμνου παραμένουν. Το ίδιο και στα μπλόκα του Ηρακλειου, στο Αρκαλοχώρι, τις Ατσιπαδες, τις Λούρες, τους Αγίους Δέκα και αλλού. Στο Λασίθι στο Οροπέδιο Λασιθίου. Σημειώνεται ότι σε όλα τα μπλόκα οι αγρότες κλείνουν περίπου κάθε μια ώρα το δρόμο, περιοδικά, για πέντε λεπτά. Κάτι που αναμένεται να γίνει και αύριο, παραμονή της απεργιακής κινητοποίησης.
creteplus

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου