Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2016

ΑΓΝΩΣΤΑ ΤΑ ΑΙΤΙΑ ΤΗΣ ΣΥΝΤΡΙΒΗΣ "Κάρφωσε" πάνω στην Κίναρο το ελικόπτερο ΑΒ-212 εποχής του Βιετνάμ - Αυτοί είναι οι τρεις νεκροί αξιωματικοί του ΠΝ

Πάνω στη νησίδα Κίναρος προσέκρουσε το μοιραίο ελικόπτερο ΑΒ-212 του Πολεμικού Ναυτικού όπως αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες χωρίς ωστόσο να έχει γίνει γνωστό υπό ποιες συνθήκες και αίτια.
Το τριμελές πλήρωμα που αποτελείται από δύο υποπλοιάρχους χειριστές και ένα ανθυπασπιστή μηχανικό ήταν ιδιαίτερα έμπειρο αλλά το ελικόπτερο είναι της εποχής του Βιετνάμ (το θέμα αυτό θα το θίξουμε στη συνέχεια). Υπήρξε κάποια βλάβη στα ραντάρ ή κάποιο μηχανικό πρόβλημα; Κανείς ακόμη δεν γνωρίζει. Όπως επίσης και αν επιχειρήθηκε αναγκαστική προσγείωση.
Σε περίπτωση ωστόσο μηχανικής βλάβης το πλήρωμα θα είχε προλάβει να ενημερώσει τη φρεγάτα “Νικηφόρος Φωκάς” από την οποία και απονηώθηκε λίγα λεπτά πριν τις 2:45 τα ξημερώματα οπότε και χάθηκαν τα ίχνη του AB-212. Κάτι τέτοιο δεν συνέβη.
Φαίνεται πώς η συντριβή ήταν αιφνίδια και οι χειριστές δεν πρόλαβαν να αντιδράσουν.
Νεκροί είναι ο υποπλοίαρχος Πανανάς Κωνσταντίνος, παντρεμένος με παιδιά, ο υποπλίαρχος Τουλίτσης Αναστασίος παντρεμένος και ο Ευαγγέλου Ε. Έγγαμος επίσης με παιδιά. http://www

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου