Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2015

Σε θέσεις μάχης: To USS Carney και τουρκικά υποβρύχια απέναντι από το "Moskva" - Δείτε εικόνες και βίντεο

Κλιμακώνουν οι ΗΠΑ την κατάσταση στην Μεσόγειο καθώς στέλνουν το αντιτορπιλικό USS Carney εφοδιασμένο με το αντιαεροπορικό σύστημα Aegis απέναντι από το καταδρομικό και ναυαρχίδα του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας "Moskva" ενώ η Τουρκία έχει στείλει δύο υποβρύχια το "Dolunay" και "Burakreis".  
 
Στο βίντεο που θα δείτε USS Carney και "Moskva" είναι δίπλα δίπλα ενώ ακούγεται και ο ρωσικός εθνικός ύμνος με τους Ρώσους να είναι έτοιμοι να απασφαλίσουν....
 
Η Τουρκία συνεχίζει τις προκλήσεις και στα Στενά καθώς τουρκικό υποβρύχιο ακολούθησε και αναδύθηκε δίπλα στο ρωσικό μεταγωγικό πλοίο "Yauza".
 
Πιο αναλυτικά, δύο τουρκικά υποβρύχια το TCG S-352  Dolunay τύπου 209/1200 κλάσης Atilay και το TCG S-359 Burakreis  κλάσης Gur τύπου 209./1400 προσπαθούν να προσεγγίσουν το "Μόσκβα".
 
Το Dolunay είχε βγει για περιπολία στις 11 Νοέμβρη ενώ το Burakreis στις 7 Νοέμβρη.
 
Το "Μοskva" βρίσκεται πλέον στην «καυτή» περιοχή κατάφορτο με αντιαεροπορικά βλήματα της θαλάσσιας έκδοσης του α/α συστήματος μακρού βεληνεκούς S-300 και βλήματα cruise P-500 και P-1000.
 
Mεταφέρει 64 βλήματα SA-N-6 Grumble όπως τα ονομάζει το ΝΑΤΟ που δεν είναι τίποτα άλλο από τη ναυτική έκδοση των βλημάτων S-300 γνωστοί και ως S-300F Fort.
 
Ταυτόχρονα το καταδρομικό φέρει τα βλήματα cruise P-500 Bazalt με εμβέλεια 550 χλμ., αλλά πρακτικά μη ανασχέσιμα καθώς πετούν με ταχύτητα 2,5 mach έτοιμο να πυροδοτήσει τουλάχιστον τρεις μεταφερόμενες συστοιχίες των 16 βλημάτων η κάθε μια.
 
Εναλλακτικά το καταδρομικό μπορεί να μεταφέρει ισάριθμα βλήματα της βελτιωμένης έκδοσης P-1000 Vulkan, αλλά με τη διπλάσια εμβέλεια, αλλά δεν είναι γνωστό ποια από τις εκδόσεις μεταφέρουν.
 
Το "Μόσκβα" είναι επικεφαλής ναυτικής Μοίρας η οποία αποτελείται από το αντιτορπιλικό  Smetliviy, την Α/Υ κορβέτα Nanuchka III, το σκάφος ηλεκτρονικής επιτήρησης και συλλογής πληροφοριών Mirazh, ένα πετρελαιοφόρο το Vasiliy Tatischev, και δύο ακόμη σκάφη υποστήριξης μεταξύ αυτών και το σκάφος Ωκεανογραφικών μελετών Admiral Vladimirsky.
 
Επιπρόσθετα στην Συρία πλέουν τα μεγάλα αποβατικά Korolev και Tsezar Kunikov κλάσης Ropucha και ένα ακόμη σκάφος υποστήριξης.
 
O Διοικητής του "Moskva", μιλώντας για τους στόχους και τις εντολές που έχει λάβει είπε:
 
"Το καταδρομικό και το πλήρωμα του είμαστε έτοιμοι να φέρουμε εις πέρας τις εντολές που έχουμε λάβει και για να διατηρήσουμε ένα συγκεκριμένο επίπεδο πολεμικής ετοιμότητας έχουμε εκτελέσει όλες τις πολεμικές ασκήσεις άριστα"...
 
"Η προθυμία και η ικανότητα μας είναι δεδομένη ενώ μαζί με τους κανόνες εμπλοκής που έχουμε λάβει θα καταστρέψουμε όλους τους πιθανούς στόχους που αποτελούν κίνδυνο για τις ρωσικές δυνάμεις".
 
Οι Τούρκοι συνεχίζουν να προκαλούν αφού το ρωσικό μεταγωγικό πλοίο Yauza "παρεχνοχλήθηκε" από τουρκικό υποβρύχιο όπως θα δείτε σε βίντεο και σε εικόνα παρακάτω τη στιγμή που περνούσε από τα Δαρδανέλια.  
 
Το ρωσικό πλοίο περνούσε από το Αιγαίο πέλαγος στη Θάλασσα του Μαρμαρά με προορισμό τη Μαύρη Θάλασσα.
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου