Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2015

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που ο καταζητούμενος τζιχαντιστής Σαλά Αμπντεσλάμ "γαζώνει" με ΑΚ-47 τους πελάτες καφετέριας στο Παρίσι

βιντεοΈνα συγκλονιστικό βίντεο-ντοκουμέντο, από τη στιγμή που οι τρομοκράτες και συγκεκριμένα ο 26χρονος τζιχαντιστής Σαλά Αμπντεσλάμ ανοίγει πυρ με ένα AK-47 κατά θαμώνων ενός καφέ-εστιατορίου στο Παρίσι και σκοτώνει αδιακρίτως φέρνει στο φώς της δημοσιότητας η Daily Mail. Οι εικόνες που φαίνονται στο βίντεο είναι πολύ σκληρές.
Έξι μέρες μετά την τρομοκρατική επίθεση στο Παρίσι είναι η πρώτη φορά που στιγμές από το μακελειό ξεδιπλώνονται μπροστά στα μάτια μας μέσα από τρεις κάμερες ασφαλείας στο καφέ εστιατόριο που έγινε στόχος των τζιχαντιστών.
Η Daily Mail παρουσιάζει το πρώτο video από τις στιγμές μιας τρομοκρατικής επίθεσης που θα μείνει χαραγμένη στην ευρωπαϊκή ιστορία. Οι εικόνες που θα ακολουθήσουν είναι πολύ σκληρές. Αλλά είναι εικόνες ντοκουμέντο. Ντοκουμέντο ενός εγκλήματος με θύματα αθώες ψυχές.
Ο ψυχρός εκτελεστής που φαίνεται στο βίντεο πιστεύεται πως είναι ο 26χρονος τζιχαντιστής Σαλά Αμπντεσλάμ, ένας από τους πλέον καταζητούμενους ανθρώπους στην Ευρώπη εδώ και τρία 24ωρα αλλά και της γενναιότητας πολλών από τους θαμώνες που βρέθηκαν αντιμέτωποι με το θάνατο.
Φαίνεται επίσης πώς οι πολίτες καταφέρουν να ζήσουν μέσα από έναν καταιγισμό πυροβολισμών, αλλά και η απίστευτη τύχη που είχε μια νεαρή κοπέλα, η οποία βρήκε αρχικά καταφύγιο κάτω από ένα τραπέζι και όταν ο μακελάρης την εντόπισε και έστρεψε το καλάσνικόφ του προς τα εκείνη, το όπλο κόλλησε. Η μοίρα, της είχε χαμογελάσει. Είναι επίσης ένα ντοκουμέντο της αυταπάρνησης μιας 20χρονης σερβιτόρας, που έσκυψε κάτω από το μπαρ και αγκάλιασε μια ηλικιωμένη γυναίκα που είχε τραυματιστεί, την ώρα που ο μακελάρης σάρωνε με σφαίρες το εστιατόριο.
Δείτε το βίντεο: 
Πιστεύεται, όπως αναφέρει η Daily Mail, πως ο τζιχαντιστής που ανοίγει πυρ στο εστιατόριο είναι ο καταζητούμενος Σαλά Αμπντεσλάμ, αδερφός ενός από τους καμικάζι της τρομοκρατικής επίθεσης που κόστισε τη ζωή σε 129 ανθρώπους. Σύμφωνα με πηγές, δεν αποκλείεται στην ίδια επίθεση να πήρε μέρος και δεύτερος τρομοκράτης, ο οποίος επίσης διαφεύγει.
Οι εικόνες προέρχονται από κλειστό κύκλωμα ασφαλείας. Σαν από θαύμα, κανείς από τους θαμώνες και το προσωπικό που βρίσκονται στο εσωτερικό του εστιατορίου δεν τραυματίζεται θανάσιμα. Η επίθεση δεν διήρκεσε περισσότερο από ένα λεπτό. Ο δράστης διέφυγε με το μαύρο Seat Leon, το αυτοκίνητο που εντοπίστηκε την Κυριακή εγκαταλελειμμένο και γεμάτο καλάνικοφ την Κυριακή στο προάστιο Μοντρέιγ του Παρισιού.
Ένας άνδρας που μόλις είχε φτάσει στο εστιατόριο για να παραλάβει την πίτσα που είχε παραγγείλει, δέχεται πισώπλατα πυρά και πέφτει νεκρός. Εκείνο που συγκλονίζει είναι η ψυχραιμία του εκτελεστή που δρα στο όνομα του Ισλαμικού Κράτους. Φαίνεται να ψάχνει στο δρόμο για θύματα, απόλυτα ψύχραιμος και εγκαταλείπει την προσπάθεια να σκοτώσει μια γυναίκα, η οποία έχει κρυφτεί κάτω από ένα τραπέζι, όταν το όπλο του "κολλάει".
Στο εστιατόριο που βρίσκεται στο 11ο διαμέρισμα του Παρισιού, πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, ενώ άλλοι οκτώ τραυματίστηκαν. Τρεις κάμερες ασφαλείας κατέγραψαν τη συγκλονιστική στιγμή του μακελειού. 30 σφαίρες έριξε ο δράστης.
Στο video φαίνονται τα γυαλιά από την τζαμαρία του εστιατορίου που σπάνε και την αντίδραση των εργαζομένων και των πελατών που βρίσκονται στο εσωτερικό να κρυφτούν και εν συνεχεία να κατέβουν στο υπόγειο. Ο δράστης δεν θέλησε να μπει στο εσωτερικό του μαγαζιού. Έψαχνε όσο το δυνατόν περισσότερα θύματα εκτός.
Ένα ζευγάρι αγκαλιάζεται μπροστά στον φόβο του θανάτου. Ο δράστης, που φορά ένα γαλάζιο μπλουζάκι, ψάχνει απόλυτα ψύχραιμος τα θύματά του. Δεν φορά γιλέκο αυτοκτονίας όπως οι δράστες τις υπόλοιπες επιθέσεις, εξαφανίζεται για λίγα δευτερόλεπτα, πριν εμφανιστεί ξανά στο παράθυρο του εστιατορίου! Σημαδεύει δυο ανθρώπους που προσπαθούν να κρυφτούν. Η γυναίκα σώθηκε όταν το όπλο του κόλλησε. Την επόμενη μέρα γύρισε στο σημείο της τραγωδίας για να αποτίσει φόρο τιμής σε εκείνους που δεν είχαν την ίδια τύχη με την ίδια.
Ο τζιχαντιστής τρομοκράτης πυροβολεί για πρώτη φορά στις 21:34 και 9 δευτερόλεπτα. Είναι η στιγμή που άλλαξε τη ζωή όσων βρίσκονταν στο εστιατόριο. Είναι η στιγμή που άλλαξε την Ευρώπη.

 : http://www.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου