Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2015

«Ο κύβος ερρίφθη». Η Ελλάδα θα πρέπει να αποφασίσει αν κρατήσει ουδέτερη στάση στον Γ΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.

ΜΗ ΦΟΒΟΥ ΕΛΛΑΣ ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΧΑΜΟΓΕΛΛΑΣΤα τελευταία 24ώρα ουδείς προλαβαίνει την εξέλιξη των διεθνών γεγονότων που μάλιστα διαδραματίζονται στην ευρύτερη γειτονιά μας και την στιγμή που η Ελλάδα μοιάζει σαν πουλάκι γυμνό εξ αιτίας του μνημονιακού καύσωνα στην μπόρα που πάει να ξεσπάσει.
Η Τουρκία δέχεται τρομακτικές πιέσεις.
¨ Μακελειό με δύο εκρήξεις στην Άγκυρα -Δεκάδες νεκροί και τραυματίες
Οι δύο εκρήξεις σημειώθηκαν στο κέντρο της πόλης, με απόσταση 10-20 δευτερολέπτων, κοντά σε σιδηροδρομικό σταθμό. Σύμφωνα με ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εσωτερικών, τουλάχιστον 86 άτομα έχασαν τη ζωή τους και 186 τραυματίστηκαν.¨ http://www.iefimerida.gr/ 10|10|2015 11:12
Κουρδικό και Συρία έχουν καταστεί οι δυο αγιάτρευτες πληγές στην γείτονα χώρα.
¨φοβάται ο Γιάννης το θεριό και το θεριό τον Γιάννη¨
Αυτή την στιγμή αυτό είναι το σκηνικό των σχέσεων Ρωσίας-Τουρκίας.
Από την μία τρόμος και φόβος έχει καταλάβει τα τουρκικά ΜΜΕ για το ενεργειακό μέλλον της χώρας μετά την αντιπαράθεση Ρωσίας-ΝΑΤΟ λόγω Συρίας φοβούμενα τον ενεργειακό στραγγαλισμό της χώρας και μάλιστα εν όψει του χειμώνα.
Από την άλλη ο Ερντογάν ¨ξορκίζει¨ το κακό με απειλές.
¨ Να μη χάσει τα σημαντικά οικονομικά συμφέροντά της στην Τουρκία -στους τομείς της πυρηνικής ενέργειας και του φυσικού αερίου– εξαιτίας της Συρίας, κάλεσε τη Μόσχα ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν .¨
¨Ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι θα μπορούσε να καταγγείλει τη σύμβαση φυσικού αερίου με τη Ρωσία, προκαλώντας έτσι στη Ρωσία σημαντικές ζημιές.¨
Pravda.Ru
english.pravda.ru/news/world/08-10-2015
Το τραγελαφικό είναι ότι πριν οι Ρώσοι ¨ανοίξουν τα χαρτιά τους¨ στο ενεργειακό οι φοβητσιάρηδες τούρκοι θέλουν να τους προκαταλάβουν με απειλές.
Όμως οι Ρώσοι ¨άνοιξαν ¨τις γεωπολιτικές τους προθέσεις ως αναφορά το θέμα της Ελληνικής Υφαλοκρηπίδας και του Εθνικού μας Εναέριου χώρου στο Αιγαίο και αυτό γιατί και τα δύο συσχετίζονται με το λεπτό θέμα της διαχείρισης των Στενών του Βοσπόρου. Ακριβώς διότι μέσω αυτών ενισχύουν την γεωστρατηγική παρουσία τους στην Μέση Ανατολή και στην Λεκάνη της Μεσογείου.
Οι Ρώσοι διπλωματικά απέναντι στο γεγονός της παραβίασης εκ μέρους των του Εθνικού Εναέριου Χώρου της Τουρκίας στα Τουρκο-συριακά σύνορα προβάλλουν στα δικά τους ΜΜΕ όλο το ιστορικό των επανειλημμένων και διαχρονικών παραβιάσεων των Τούρκων στο Αιγαίο αναφερόμενοι μάλιστα και στην κρίση των Ιμίων.
Ουσιαστικά τώρα μόλις αναγνωρίζουν τα Ελληνικά ΔΙΚΑΙΑ στο Αιγαίο. Φυσικά καθυστέρησαν ¨λίγο¨ και έπρεπε να χυθεί τόσο αίμα στην Συρία για να δράσουν σωστά. https://news.mail.ru/politics/23577903/
http://news2world.net/obzor-mirovyh-novostej/genshtab-turtsii-vvs-gretsii-bili-podnyati-na-perehvat-turetskih-f-16.html
http://www.defencenet.gr/defence
english.pravda.ru/news/world/08-10-2015
Η Γεωπολιτική αιματοβαμμένη θεατρική σκηνή περιμένει τους Γεωπολιτικούς θεατρίνους παίκτες για την παράσταση της φρικτής ΤΡΙΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ δηλ. του Γ΄ Παγκόσμιου Πολέμου.
¨Το παγκόσμιο σύστημα θα καταρρεύσει γιατί θέλει να καταρρεύσει για να ξανακτίσει ένα νέο imrerium.
Και τότε το ¨μάτι του κυκλώνα¨ θα έρθει για να καθίσει πάνω από την Ελλάδα ακριβώς γιατί στοχεύει ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΛΛΑΔΑ.
Μα τέλος πάντων τι έχει αυτή η Ελλάδα και είναι τόσο πολυπόθητη;
Ας αφήσουμε τον ορυκτό και ενεργειακό πλούτο της, ας αφήσουμε το γαλάζιο άπλετο φως του ουρανού της, ας αφήσουμε τους ¨αγαθούς ιθαγενείς¨ της…
Η Ελλάδα ήταν, είναι και θα είναι αν το κατανοήσουμε και εμείς τελικά το ¨πολιτισμικό κολλύριο¨ για την ξηροφθαλμία και την πνευματική τύφλωση την οποία συνειδητά κάποιοι προκάλεσαν στους νοητούς οφθαλμούς του Παγκόσμιου Πολιτισμού.
Η ανθρωπότητα δεν ελέγχεται μόνο με τις χρηματικές ροές αλλά κυρίως ελέγχεται με τις διαχρονικές ροές των αξιών του Πανανθρώπινου Πολιτισμού.
Να γιατί η δαιμονική μπόρα ήδη όχι μόνο έχει πλησιάσει αλλά και ετοιμάζεται να ξεσπάσει και πάνω μας .
Τώρα μάλιστα που ετοιμάζεται να ξεσπάσει και παγκόσμια πολεμική αναμέτρηση αρχής γενομένης από την Μέση Ανατολή , οι ίδιοι αυτοί διεθνείς τοκογλύφοι φρόντισαν να αφήσουν την Ελλαδίτσα σαν πουλάκι γυμνό στην μπόρα που έρχεται..¨ Αρθρογραφία μας πριν διετία
Ο κύβος ερρίφθη…
Τουλάχιστον πριν αποφασίσετε για το μέλλον της επιβίωσης μας στις τραγικές μέρες που έρχονται λάβετε σοβαρά υπόψη τα λόγια ενός ΑΓΙΟΥ που αποφάσισε πνευματοκίνητα τι πρέπει να πράξετε.
Στην Συρία μπαίνουμε σε Παγκόσμια γεωπολιτική εμπλοκή.
Ήταν γνωστά όλα αυτά στον Άγιο Παίσιο πριν 30 και χρόνια… και μεταξύ των άλλων έλεγε
– «Όταν ακούσεις στην τηλεόραση να γίνεται θέμα για τα μίλια, για την επέκταση των μιλίων (της αιγιαλίτιδας ζώνης) από 6 σε 12 μίλια, τότε από πίσω έρχεται ο πόλεμος. Ακολουθεί….
Μετά την πρόκληση των Τούρκων, θα κατεβούν οι Ρώσοι στα Στενά. Όχι για να βοηθήσουν εμάς. Αυτοί θα έχουν άλλα συμφέροντα. Αλλά, χωρίς να το θέλουν, θα βοηθάνε εμάς.
Τότε, οι Τούρκοι για να υπερασπισθούν τα Στενά, που είναι στρατηγικής σημασίας, θα συγκεντρώσουν εκεί και άλλα στρατεύματα.
Παράλληλα δε, θα αποσύρουν δυνάμεις από καταληφθέντα εδάφη. Όμως, θα δουν τότε τα άλλα κράτη της Ευρώπης, συγκεκριμένα η Αγγλία, η Γαλλία, η Ιταλία και άλλα έξι – εφτά κράτη της ΕΟΚ, ότι η Ρωσία θα αρπάξει μέρη, οπότε θα πουν: “Δεν πάμε κι εμείς εκεί πέρα, μήπως πάρουμε κανένα κομμάτι;” Όλοι, όμως θα κυνηγούν τη μερίδα του λέοντος. Έτσι θα μπουν και οι Ευρωπαίοι στον πόλεμο…..
Θα βγάλει η (ελληνική) κυβέρνηση απόφαση να μη στείλη στρατό. Θα κρατήσει στρατό μόνο στα σύνορα. Και θα είναι μεγάλη ευλογία που δε θα πάρει μέρος. Γιατί , όποιος πάρει μέρος σ΄ αυτόν τον πόλεμο (εν. τον ευρωπαϊκό), χάθηκε…»… 434 Βιβλίο του Επισμηναγού ε.α. Νικολάου Ζουρνατζόγλου «Γέροντας Παΐσιος ο Αγιορείτης, 1924 – 1994». http://www.pentapostagma.gr/
Με πνευματική ευθύνη και συνείδηση
Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
πηγή: http://www.p

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου